GOING OUT

Ταβέρνες με μουσική στην πρωτεύουσα

newsroom must


  • Καλό κρασί, γευστικά πιάτα, fun παρέα και ωραία μουσική. Θέλεις τίποτ' άλλο;

    Καλό κρασί, γευστικά πιάτα, fun παρέα και ωραία μουσική. Θέλεις τίποτ' άλλο;

Ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και κουτούκια με ζωντανή μουσική και πρωταγωνιστή το μπουζούκι και τις πενιές του. Καλή παρέα, κρασί, μεζέδες στα κάρβουνα, ικανοί μουσικοί, τραγούδι, χορός και διασκέδαση με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο!

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ

Τα Βαρελάδικα  
Αρχ. Μακαρίου 35, Λακατάμια
97810303
Διατηρεί την αύρα της παλιάς ταβέρνας, για γλέντι χωρίς ενοχές μέχρι τις πρωινές ώρες. Σερβίρει κλασικό, χορταστικό μεζέ και οι θαμώνες διασκεδάζουν κάθε Πέμπτη με κρητικό γλέντι από τον Κάρολο Μαριδάκη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο εμφανίζονται το συγκρότημα Ξύδια με νησιώτικα μέχρι ελαφρολαϊκά και λαϊκά. Το καλοκαίρι βγάζει τραπεζάκια στη γραφική αυλή του, με καλομαγειρεμένες κυπριακές και κρητικές γεύσεις.  

Αντίπεινα 
Νέας Έγκωμης 26, Έγκωμη
99157577
Ο χώρος συνδυάζει την ταβέρνα και το κέντρο διασκέδασης, μια πρόταση για ξεφάντωμα στην πρωτεύουσα. Με μεζέδες πολλών πιάτων, εξυπηρετικό σέρβις, ικανοποιητικό soundsystem και φώτα, έχει θεματικές live βραδιές και το κέφι κρατά μέχρι το πρωί. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο πολυπληθές μουσικό σχήμα κρατά το κέφι ζωντανό.

Πιρόγα
Ευαγόρου 17,Λευκωσία
70003121
Κεφάτο και παρεΐστικο μουσικό μεζεδοπωλείο, με γεύσεις που παντρεύουν την παράδοση με συστατικά από διάφορα μέρη του νησιού. Ευγενικό και γρήγορο σέρβις, Παρασκευή και Σάββατο με ζωντανή ελληνική μουσική από πενταμελές σχήμα με παλιές και σύγχρονες επιτυχίες.

Πειραιώς 17
Πειραιώς 17, παλιά Λευκωσία
(πίσω από τα λουτρά της Εμερκέ) 
22769797
Με αρχοντική υποδοχή, γνήσιο κυπριακό μεζέ, άμεση και απλή εξυπηρέτηση και κυπριακά και ελληνικά κρασιά. Η ζωντανή μουσική, λαϊκά και ρεμπέτικα, είναι εξίσου αυθεντική όσο και τα πιάτα. Το μαγαζί έχει διαμορφώσει ένα σφιχτοδεμένο πρόγραμμα που εναλλάσσεται κατά καιρούς. Φέτος συνεργάζεται με το Πέρασμα της Ροδούλας με τους Ροδούλα, Ανδρέας, Εμιλυ, Κουταλιανό και Φύτο.
 
Οθέλλου 1 
Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές 
97886876
Κρατά την ποιότητα με καλούς και χορταστικούς μεζέδες στα κάρβουνα και με καλά υλικά που έρχονται από την Κακοπετριά. Ζωντανή μουσική Πέμπτη-Σάββατο από ικανούς μουσικούς, με λαϊκά και ελαφρολαϊκά, φτιάχνοντας κέφι και ζωντάνια μέχρι τις πρωινές ώρες.

Χρυσοκάβα 
ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Αρχάγγελος
99446900
Περιποιημένη ταβέρνα, κάτω από το γήπεδο της ΠΑΕΚ Κερύνειας, με νόστιμους μεζέδες, δεξιοτεχνία στη σχάρα και a la carte επιλογές από τον chef Σταύρο. Καλή εξυπηρέτηση με χαμόγελο και γλυκύτατες τιμές. Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο live μουσική με μπουζούκι,κιθάρα και σαξόφωνο. 


ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

Μουσική Ταβέρνα 146 
Αγίου Ιλαρίωνος 146, Καϊμακλί, Λευκωσία
22349643, 99653804
Κουτούκι με νόστιμους και προσεγμένους κυπριακούς μεζέδες και διαφορετική ποικιλία πιάτων κάθε εβδομάδα. Στο πάλκο κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο ανεβαίνουν οι μουσικοί Ευθυμάκης, Τάκης Κατσαρής και η Αντριάνα στο τραγούδι. ερμηνεύοντας αγαπημένα ρεμπέτικα και λαϊκά, δημιουργώντας μια όμορφη μουσική βραδιά.

Πλάκα 
Πλατεία Αρχ. Μακαρίου Γ’  6-8, Έγκωμη, Λευκωσία
22352898
Παραδοσιακή ταβέρνα 
Παραδοσιακή, διάσημη ταβέρνα από το 1969, είναι καλό μέρος για να δοκιμάσετε την κυπριακή κουζίνα και τους μεζέδες της, που κατά καιρούς ανανεώνονται. Με προσεγμένη ποιότητα υλικών, σε μια ήσυχη γειτονιά, με όμορφη αυλή, καλές τιμές, φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση και δικό της χώρο στάθμευσης. Κάθε Σάββατο ζωντανή μουσική από κομπανία. Τραπεζάκια έξω στην πλατεία το καλοκαίρι.

Μεζοστρατί
Ευαγόρου 18Ε, Λευκωσία 
22662727
Με κυπριακή κατσαρόλα και σχάρα το μεσημέρι, μεζέδες το βράδυ, σε ένα μενού που ανανεώνεται. Έντονη αίσθηση του παλιού, με χιούμορ στους τοίχους. Ζωντανή μουσική Παρασκευή και Σάββατο με στόχο τη διασκέδαση μέχρι αργά. Συχνά στο πάλκο του εμφανίζονται και φιλοξενούμενοι. 

Το Στέκι στο Χάντακα  
Λεοντίου Μαχαιρά 19Α, Καϊμακλί, Λευκωσία  
99719648
Ταβέρνα με κυπριακούς μεζέδες, φιλική ατμόσφαιρα και καλές τιμές. Παρασκευή και Σάββατο κρατά το κέφι στα ύψη με λαϊκά και ελαφρολαϊκά τραγούδια, παλιά και καινούργια από μουσικό σχήμα. Στο τραγούδι οι Άγγελος Λεμονάρης, Έλενα Μενοίκου, Στέλιος Γεωργιάδης και στο μπουζούκι ο Μιχάλης. Δυνατότητα κράτησης και μόνο για ποτό.

Τζελλάρι 
Αδαμάντιου Κοραή 25, παλιά Λευκωσία
22343422
Ταβέρνα με καλό, κυπριακό μεζέ και ζωντανή μουσική Παρασκευή και Σάββατο με κεφάτα ελαφρολαϊκά και λαϊκά τραγούδια, που ξυπνούν μνήμες και δημιουργούν διάθεση για χορό. Αυλή το καλοκαίρι. Απαραίτητη κράτηση.

Αγία Άννα
Χωριό Αγία Άννα, επ. Λευκωσίας
22532500
Εξαιρετική τοπική κουζίνα και αυθεντικές γεύσεις, σ’ έναν πετρόχτιστο άνετο χώρο με διακόσμηση από παραδοσιακά κυπριακά αντικείμενα και εργαλεία. Καλοί κυπριακοί μεζέδες από 35 πιάτα, ωραία ατμόσφαιρα και φιλική διάθεση, επαγγελματικό, φιλόξενο σέρβις και καλές τιμές.Παρ-Σαβ ζωντανή μουσική από τετραμελής κομπανία.

Καρβουνομαγειρέματα 
Λήδρας 154, παλιά Λευκωσία
22680067, 77777729
Δημοφιλής ταβέρνα στη Λήδρας, με σωστά ισορροπημένη κυπριακή-ελληνική κουζίνα και μαστοριά στη σχάρα. Καλοψημένα κρέατα, τεράστια μπριζόλα, έμφαση στις πρώτες ύλες. Αγαπά τα live και ιδιαίτερα τις μαντινάδες φτιάχνοντας κατάλληλα ατμόσφαιρα κρητικού γλεντιού συνήθως την Πέμπτη, ενώ Παρασκευή και Σάββατο περνά στα λαϊκά.

Παράγκα 
Παραδοσιακή ταβέρνα 
Οδυσσέα Ανδρούτσου 24, Μακεδονίτισσα 
22353444
Με άρωμα γειτονιάς, στήνει κεφάτη και παρεϊστικη ατμόσφαιρα. Νόστιμες κλασικές γεύσεις, όπου συγκατοικούν αρμονικά μεζεδάκια, σχάρα και μαγειρευτά. Κάθε Παρασκευή ζωντανή μουσική με κιθάρα και μπουζούκι. Το καλοκαίρι στη βεράντα και με οφτό κλέφτικο στον ξυλόφουρνο.

Γευσηκλέους 62
Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία
22252323
Κατσαρόλα και σχάρα που επιμένουν παραδοσιακά, με κλασικές γεύσεις και φρέσκα υλικά, σε ένα νέο, σύγχρονο χώρο με παρεΐστικη διάθεση. Κάθε Σάββατο ζωντανή μουσική με τους Διόσκουρους για κέφι και χορό.

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΑ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ

Πολυχώρος 77 
Φανερωμένης 75-77, παλιά Λευκωσία
22680804, 96335267
Ταβερνείο με ελληνικό μεζέ και τραπεζάκια στον πεζόδρομο της Φανερωμένης. Φτιάχνει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, με λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα  τραγούδια χωρίς μικροφωνική, από μουσικούς που αγαπούν την παράδοση, όπως οι Ελένη Κωνσταντίνου, Βούλλα Κωνσταντίνου, Γιώργος Φούντος και Ευξίφιος Σατσιάς. Με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια, δημιουργεί χαμόγελα και κέφι στους πελάτες.

Γουργουρίσματα
Ευαγόρου 27, Λευκωσία (έναντι παλαιού ΓΣΠ) 
95118135
Κάπου ανάμεσα σε μεζεδοπωλείο κι εστιατόριο. Απλό, νόστιμο περιβάλλον με κλασικούς κυπριακούς μεζέδες, στήνει ατμόσφαιρα οικειότητας με ασπρόμαυρες φωτογραφίες και παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Ζιαφέτι κάθε Σάββατο με τους Γιώργο Ζένιο και Λένο Παπαδόπουλο. 
 
Κουβεντολόι 
Τζον Κέννεντυ 57Α, Παλλουριώτισσα
22349129
Απροσποίητη και αυθεντική ταβέρνα, χαλαρή ατμόσφαιρα και αυτοσχέδια διακόσμηση. Νόστιμός, πλούσιος μεζές από 13 πιάτα, ωραίος βοδινός γύρος, υπέροχο σουβλάκι από τα καλύτερα της πόλης. Τρίτη με Πέμπτη, ο ιδιοκτήτης και μάγειρας Λάμπρος αφού βρει ευκαιρία πιάνει την κιθάρα, Παρ-Σαβ τα τραγούδια της παρέας, αγαπημένα λαϊκά και ρεμπέτικα, με κιθάρα και μπαγλαμά.

Διαβάστε περισσότερα στο cyprus wiz guide.


Tags: ταβέρνες, ζωντανή μουσική, Λευκωσία, στέκια, food&drink

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)