NEWS

Τι θα γίνει με την Μενεγάκη αν πέσει ''μαύρο'' στον Alpha;

Δέσποινα Ισοπούλου


  • Η Μενεγάκη έρχεται Κύπρο;

    Η Μενεγάκη έρχεται Κύπρο;

Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη να σπάσει το συμβόλαιο της;

Η  παρουσιάστρια έσπευσε να πάρει νομικές συμβουλές όταν έμαθε ότι ο Alpha δεν παίρνει μία από τις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου να είναι ενημερωμένη για το τι γίνεται με το συμβόλαιο της σε περίπτωση που πέσει μαύρο στο κανάλι.

Η Ελένη Μενεγάκη και οι παρουσιαστές της πρώτης γραμμής του καναλιού σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο του καναλιού κ. Κοντομηνά δήλωσαν πως συνεχίζουν τη συνεργασία τους με το κανάλι και η παρουσιάστρια ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρεμιέρα.

Τι προβλέπει όμως και τι όχι σε ένα ενδεχόμενο μαύρο στην τηλεοπτική της στέγη το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη;

Η Ελένη είναι μία από τις τυχερές παρουσιάστριες κι αυτό γιατί αν θέλει να λήξει το συμβόλαιο της με τον Alpha λόγω των εξελίξεων, μπορεί να διεκδικήσει και αποζημίωση από το κανάλι κι αυτό γιατί η υπογραφή του συμβολαίου της έγινε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με νομικούς το κανάλι όταν την προσέγγισε για να ανανεώσει γνώριζε το ενδεχόμενο να μην πάρει μία από τις 4 άδειες, οπότε η υπαιτιότητα είναι δική του.

Η Μενεγάκη έρχεται Κύπρο;

Αν κάποια στιγμή στους δέκτες σας δείτε την Ελένη Μενεγάκη , την Βίκυ Χατζηβασιλείου ή τον Αντώνη Σρόιτερ να κάνουν τις εκπομπές τους, μην θεωρήσετε ότι είναι οφθαλμαπάτη, αφού το εν λόγω ενδεχόμενο εξετάζεται ενδελεχώς από τον ιδιοκτήτη των καναλιών Alpha σε Κύπρο και Ελλάδα, Δημήτρη Κοντομηνά και τους επιτελείς του.

Το σοκ που προκάλεσε η μη εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας  από τον Alpha Ελλάδας επέφερε και προεκτάσεις στην Κύπρο, αλλά εκ πρώτης όψεως δεν καταγράφονται σημαντικές παρενέργειες λόγω και της απεξάρτησης στο οικονομικό μέρος, των δυο καναλιων.

Έτσι μια πρώτη σκέψη των επιτελών Κοντομηνά και ένα από τα σενάρια που υπάρχουν,  είναι να κατέβουν στην Κύπρο οι βασικοί άξονες του καναλιού, όπως η Ελένη Μενεγάκη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, και δημοσιογράφοι, όπως ο παρουσιαστής ειδήσεων Αντώνης Σρόιτερ και ο Δήμος Βερύκιος για να ετοιμάζουν τις εκπομπές τους και να τις παρουσιάζουν στο κυπριακό κοινό, αλλά και δορυφορικά στο Ελλαδικό. Eντούτοις ο κ. Κοντομηνάς και οι επιτελείς του εξετάζουν με προσοχή το εγχείρημα ευελπιστώντας ότι θα βγουν από το τούνελ μέσω Κύπρου. Όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Εκ πρώτης όψεως δεν θα παρατηρηθούν μεγάλες αλλαγές στον προγραμματισμό. Θα επηρεαστούν οι συμπαραγωγές, οπως η κωμωδία Λώρη Λοιζίδη, αλλά προφανώς με τις εξελίξεις οι προϋπολογισμοί θα περιοριστούν υποχρεωτικά με την συναίνεση όλων των συντελεστών. 

Δεν μένει εκτός τηλεόρασης η Μενεγάκη σε περίπτωση ‘‘μαύρου’’.

Με τις εταιρείες που διαφημίζονται από τη Μενεγάκη να απαιτούν τηλεοπτική προβoλή, η βασίλισσα της μεσηριανής ζώνης δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει εκτός τηλεόρασης.

Ο καναλάρχης που επιδιώκει διακαώς να φέρει την Ελένη Μενεγάκη στο κανάλι του,  δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

Η επιθυμία τού Βαγγέλη Μαρινάκη είναι να δημιουργήσει ένα ειδησεογραφικό κανάλι που θα συμπεριλαμβάνει επικαιρότητα, ψυχαγωγία και παράλληλα θα έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των τμημάτων του πειραϊκού συλλόγου.

H μεγάλη ομως επένδυση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο νέο του επιχειρηματικό εγχείρημα αναμένεται να είναι στον χώρο της ψυχαγωγίας. Η μεγαλύτερη μεταγραφή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού δεν είναι άλλη από την Ελένη Μενεγάκη.

Όσον αφορά στη μεταγραφή, η Μενεγάκη απολαμβάνει υψηλό συμβόλαιο στον ALPHA, τώρα όμως που δεν πήρε άδεια, δεν ξέρουμε, αν ο Κοντομηνάς μπορεί να συνεχίσει να το καλύπτει. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο για την ελληνιδα  παρουσιάστρια να αλλάξει τηλεοπτική στέγη.

Το σημαντικότερο όμως είναι οτι η Μενεγάκη είναι βαμμένη Ολυμπιακός και έχει επισκεφτεί πάμπολλες φορές το Καραϊσκάκη. Ο γιος της Άγγελος, είναι φανατικός οπαδός της ομάδας και τρελαίνεται να πηγαίνει γήπεδο.

Φυσικά, αν ο Μαρινάκης πάρει τη Μενεγάκη, μέχρι και ειδική σουίτα θα της φτιάξει στο στάδιο!

 


Tags: Μενεγάκη, Alpha, κυπρος, Ελλάδα