#PINOFTHEWEEK

For her, the sky's the limit

Νάκης Αντωνίου


For her, the sky's the limit

Πριν δέκα χρόνια η Μάριαμ Βενιζέλου μας άφησε άφωνους όταν τραγούδησε με την Άννα Βίσση στη συναυλία της στην Κύπρο. Ήμασταν σίγουροι πως θα ξεχώριζε στο μέλλον. Δέκα χρόνια αργότερα μας το επιβεβαιώνει, έχοντας πρωταγωνιστήσει ως Christine στο «Phantom of the Opera». 

Πού σε βρίσκω αυτή την περίοδο;
Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στο τρίτος έτος των σπουδών μου στο course του Music and Theatre στο πανεπιστήμιο του Hull στην Αγγλία.

Είσαι ένα πρόσωπο που «εκτέθηκε» από μικρή ηλικία. Αλήθεια, πώς εκλαμβάνει ένα κορίτσι τη δημοσιότητα;
Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι ένα κορίτσι στην ηλικία των εννιά δεν αντιλαμβάνεται τι θα πει δημοσιότητα. Σε τόσο όμως μικρή ηλικία δεν είσαι σε θέση χωρίς την κατάλληλη βοήθεια και καθοδήγηση να χειριστείς την τόση αναγνωρισιμότητα και αγάπη του κόσμου.

Σε επηρέασε καθόλου μεγαλώνοντας;
Φυσικά! Αφού η διαμόρφωση ενός χαρακτήρα βασίζεται και στα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεσαι από νεαρή ηλικία. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που πήρα όλη αυτή την αγάπη του κόσμου και που έζησα σημαντικές στιγμές δίπλα από ανθρώπους καταξιωμένους στην μουσική και θεατρική κοινότητά. Όλα αυτά με βοήθησαν να χτίσω τον χαρακτήρα μου και να είμαι αυτή που είμαι σήμερα.

Είχες απομακρυνθεί για λίγο από τις κυπριακές παραγωγές. Ήταν δική σου απόφαση;
Η απομάκρυνσή μου από τις κυπριακές παραγωγές ήταν καθαρά μια απόφαση που πάρθηκε μετά από συλλογική σκέψη. Έπρεπε να προσηλωθώ στην ακαδημαϊκή μου εκπαίδευση και να προετοιμαστώ κατάλληλα για την εισδοχή μου σε αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Τον Ιούνιο πρωταγωνίστησες ως Christine στο «Phantom of the Opera». Μίλησε μας λίγο για την εμπειρία σου.
Ό,τι και αν πω, όπως και αν το περιγράψω, ποτέ δεν θα καταφέρω να μεταφέρω με τον λεκτικό μου λόγο σε εσάς όλα τα υπέροχα συναισθήματα που έφερε στην επιφάνεια η παραγωγή αυτή. Ένας ολοκληρωμένος ρόλος στα χέρια μου για πρώτη φορά με ένα θαυμάσιο επιτελείο παραγωγών της βρετανικής μουσικοθεατρικης κοινότητας. Όλα τα συναισθήματα, πρωτόγνωρες εμπειρίες με κορύφωση την αναγνωρισημοτητα όλων των προσπαθειών μου και με μεγαλύτερη επιβράβευση το χειροκρότημα του κοινού στο τέλος κάθε παράστασης.

Πώς προέκυψε η συνεργασία;
Με τον κλασικό ρομαντικό τρόπο των ακροάσεων, της προσμονής και της αγωνίας.

Πώς είναι να ερμηνεύεις έναν τόσο εμβληματικό ρόλο;
Όπως έχω πει πολλές φορές, ο ρόλος της Christine για εμένα αποτελούσε όνειρο ζωής και αν μου δινόταν και πάλι ο ρόλος, πάλι θα τον αποδεχόμουν. Δεν θα αρνηθώ ότι είναι δύσκολος και απαιτεί πειθαρχία, αλλά και πολλές ώρες προετοιμασίας.

Πώς προετοιμάστηκες για τον ρόλο αυτό;
Όλοι οι ρόλοι στο μιούζικαλ απαιτούν καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες στο είδος τους, όπως ο Nigel Passey στη σκηνοθεσία, η Catherine Moglia στη χορογραφία και ο Tom Mark και η Laura Graholm στη μουσική επιμέλεια.

Σε ποιο άλλο μιούζικαλ θα ήθελες να παίξεις;
Τώρα μου βάζεις δύσκολα… Από το μυαλό μου περνούν διάφοροι ρόλοι όπως η Eponine από τους «Les Miserables» και η Elphaba από το «Wicked».

Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις ξανά την τύχη σου στον τομέα του θεάματος, στην Κύπρο;
Αλίμονο αν απαρνιόμουν το νησί μου και τον κόσμο που με αγάπησε και που θέλω να πιστεύω πως με αγαπά ακόμα.

Είναι η όπερα κάτι που λείπει από την Κύπρο;
Δυστυχώς, η όπερα δεν έχει ιδιαίτερο κοινό στην Κύπρο με αποτέλεσμα να παραγκωνίζεται και από τις πολιτιστικές υπηρεσίες. Εξαίρεση αποτελούν τα «Κύπρια», στα οποία και θα προσπαθήσω και εγώ να λάβω μέρος.

Facebook: Mariam Venizelou / Μάριαμ Βενιζέλου


Tags: p.in, pinoftheweek, person of interest