#PINOFTHEWEEK

Πίσω από το φακό του Μαρίνου Μαραθεύτη

Νάκης Αντωνίου


Πίσω από το φακό του Μαρίνου Μαραθεύτη

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους φωτογράφους, ιδρυτής της Clip Media με πολλές δουλειές στο ενεργητικό του. Ο Μαρίνος Μαραθεύτης με ''ξενάγησε'' σε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο του τα τελευταία χρόνια πίσω από τον φακό της κάμεράς εκείνου αλλά και της Clip Media. 

Τι κάνεις εδώ Μαρίνο;
Τον θεατή!

Είχες παρουσιάσει μια έκθεση πέρσι που συζητήθηκε αρκετά. Τώρα τι ετοιμάζεις;
Ναι σωστά θυμάσαι, πέρσι η έκθεση μου συζητήθηκε αρκετά μιας και ήταν αφιερωμένη στην γυναίκα και συγκεκριμένα στο γυναικείο σώμα. Την είχα ονειρευτεί και την υλοποίησα! Έτσι και τώρα ονειρεύομαι την επόμενη μου έκθεση αλλά δεν θέλω να πω πολλά. Προτιμώ να μιλάω μέσα από την δουλεία μου και όχι για την δουλεία μου. Εξάλλου οι εκθέσεις μου αποτελούν τη δική μου ματιά μέσα από την κάμερα μου. 

Με τι θεματικές ασχολείσαι σαν φωτογράφος;
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που ασχολούμαι φτάνει να με εκφράζει. Για να πάρω την φωτογραφική μου να φωτογραφίσω το οτιδήποτε, πάει να πει πως βγαίνει από μέσα μου. Έχω «σχέση» με την φωτογραφική μου μηχανή δεν μπορώ να κάνω κάτι επειδή πρέπει. Αυτό που μπορώ να αποκαλύψω είναι πως τους τελευταίους 7 μήνες αποτραβήχτηκα από τον χώρο της μόδας και πλέον ασχολούμαι με πολιτιστικά θέματα αλλά και  με ταξίδια. Βρήκα τρόπο και τα εκμεταλλεύτηκα κλέβοντας από τον χρόνο μου και εξερευνώντας γνώρισα ανθρώπους, μελέτησα κάποια ιστορικά γεγονότα και στο τέλος τα φωτογράφισα.

Πώς ήταν η εμπειρία σου σαν φωτογράφος στα καλλιστεία;
Χμμ.. δεν το συζήτησα ποτέ δημοσίως το θέμα αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα να πω ότι κάθε καινούργιο για μένα είναι μια όμορφη εμπειρία. Ήμουν φωτογράφος σε δυο καλλιστεία την χρονιά που μας πέρασε σε γυναικεία και σε αντρικά. Ήταν δυο διαφορετικές συνεργασίες η κάθε μια με τις ιδιαιτερότητες της.

Στο Mr. Cyprus δημιουργήθηκε ένα μικρό θέμα χωρίς λόγο, στο οποίο σε έβαλαν κατά κάποιον τρόπο στο «στόχαστρο». Πώς το διαχειρίστηκες;
Με γέλιο. Δεν με επηρέασε καθόλου ούτε σαν Μαρίνο αλλά ούτε σαν επαγγελματία. Δεν έδωσα καν συνέχεια στο θέμα δεν υπήρχε λόγος αλώστε!

 Ένιωσες αδικημένος από το πώς εξελίχτηκε το θέμα;
Δεν με επηρέασε καθόλου, το διασκέδασα γιατί ήταν τραγικός ο τρόπος ο οποίος έριχναν το φταίξιμο εκεί που δεν έπρεπε. Είχα την εμπειρία με το γυμνό σώμα από την έκθεση μου και ήμουν αρκετά εξοικειωμένος με αυτό. Απλά έμαθα πως τελικά ο φωτογράφος έχει χρέος να υπηρετεί την φωτογραφική του, εγώ δεχτικά να φωτογραφίσω μέσα από την οπτική κάποιού άλλου αυτό θεωρώ πως ήταν το λάθος μου.

Η Clip Media πότε ιδρύθηκε;
Εδώ και ένα χρόνο περίπου. Η Clip Media δημιουργήθηκε με σκοπό να «εκμεταλλεύεται» τα νέα μυαλά!.Νέες ιδέες, νέα όνειρα, νέες προκλήσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Είναι χαρά μας να δίνουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά, μας αρέσει να δουλεύουμε με άτομα που αγαπούν αυτό που κάνουν και ταυτόχρονα το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα! 

Τι προσφέρει;
Είναι μια εταιρία παραγωγής! Προσφέρει στους πελάτες της τον καλύτερο τρόπο παρουσίασης και προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Ασχολούμαστε με φωτογραφίσεις, παραγωγές, events και social media. Η Clip αποτελείται από άτομα που αγαπούν και σέβονται την δουλεία τους! Κάθε φορά προσπαθούμε όλοι μας  να είμαστε δημιουργικοί και πρωτότυποι και αυτό φαίνεται σε κάθε project που αναλαμβάνουμε.

Πόσο εύκολο είναι να κάνεις γύρισμα με drone Μαρίνο;
Βλέπεις τον κόσμο από ψηλά! Δεν το λες και εύκολο ειδικά στις αρχές είσαι με τον φόβο μην το ρίξεις πουθενά

Πώς βλέπεις τη δημιουργικότητα στην Κύπρο;
Στην Κύπρο; Η δημιουργικότητα βγαίνει από μέσα μας, δεν έχει σύνορα ούτε περιορισμούς, δεν έχει χρώμα θρησκεία εθνικότητα ταιριάζει σε όλους και δημιουργείται από τα πάντα! Για αυτό δεν επαναπαύομαι ποτέ άλλωστε ποιος είμαι εγώ που θα της βάλω όρια.  

Facebook: Marinos Maratheftis / Clip Media / Marinos Maratheftis 
Instagram: @m_rinos92 / @clipmediastudio 
Twitter: @clipmstudio / @m_rinos
Snapchat:
m_rinos
Photoshoot: nakis. photography


Tags: p.in, person of interest, pinoftheweek