ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Ανανέωστε την επιδερμίδα σας

Σταύρη Φράγκου


  • Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι, τις μεθόδους που εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα της θεραπείας.

    Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι, τις μεθόδους που εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια θεραπεία η οποία εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία έρχεται να απαλλάξει την εικόνα μας από την αντιαισθητική «θαμπάδα» του δέρματος και να μας προσφέρει λάμψη και ανανέωση. Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί τι είναι, τις μεθόδους που εφαρμόζεται και τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Στην ουσία αποτελεί μια προληπτική αναπλαστική θεραπεία, η οποία καταπολεμά τις φθορές που υφίσταται το δέρμα από το πέρασμα του χρόνου, προσφέροντας εκπληκτική λάμψη και βαθιά ανανέωση με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Tι ακριβώς όμως είναι η μικροδερμοαπόξεση;

Πρόκειται για τη μέθοδο εκείνη που στοχεύει στην απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας του προσώπου μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής. Μέσω ενός μικροτραυματισμού που γίνεται στην επιφάνεια του δέρματος με τη συσκευή της μικροδερμοαπόξεσης, επιτυγχάνεται τόσο η ανανέωση της επιδερμίδας όσο και η άμβλυνση των λεπτών επιφανειακών ρυτίδων αλλά και των ήπιων δυσχρωμιών αλλοιώσεων.

Πώς ακριβώς γίνεται η θεραπεία της Μικροδερμοαπόξεσης;

Ενώ η φιλοσοφία της επέμβασης είναι μία, δηλαδή η αποφολίδωση της εξωτερικής στοιβάδας της επιδερμίδας, στην ουσία υπάρχουν δύο διαφορετικές μέθοδοι Μικροδερμοαπόξεσης.
Ι. Μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους
Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί μικροκρυστάλλους οι οποίοι εκτοξεύονται ελεγχόμενα υπό υψηλή πίεση από τη συσκευή και προσκρούουν με μεγάλη ταχύτητα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα μέσω αυτής της διαδικασίας μηχανικής απολέπισης, να αποφολιδώνεται και να καθαρίζεται από τα νεκρά κύτταρα.
ΙΙ. Μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι
Η μικροδερμοαπόξεση με διαμάντι πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, που το βασικό του τμήμα φέρει στην άκρη του ένα δαχτυλίδι από ανοξείδωτο ατσάλι, στο οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο;
Κατά τη μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια, δεδομένου ότι υπάρχουν 3 ή 4 διαφορετικές κεφαλές μπορούμε να προσεγγίσουμε με απόλυτη ασφάλεια όλα τα σημεία του προσώπου όπως την περιοφθαλμική περιοχή, το μεσόφρυο ή την περιοχή της ρινός. Το ίδιο αποτέλεσμα επίσης μπορούμε να πετύχουμε και με τη μικροδερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, δεδομένου ότι η δέσμη των μικροκρυστάλλων μπορεί να προσεγγίσει με ακρίβεια όλα τα σημεία του προσώπου.

Μπορεί να εφαρμοστεί στο λαιμό ή στο ντεκολτέ;

Φυσικά. Δεδομένου ότι η φιλοσοφία της ανάπλασης του δέρματος με τη θεραπεία της μικροδερμοαπόξεσης έχει να κάνει με την απομάκρυνση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας μέσω της μηχανικής απολέπισης των νεκρών κυττάρων αυτής είναι κατανοητό ότι η περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ αποτελούν βασικές περιοχές που μπορούν να ευεργετηθούν από τη θεραπεία αυτή.

Είναι επώδυνη η μικροδερμοαπόξεση;
Η μικροδερμοαπόξεση είναι μια κατεξοχήν ανώδυνη μέθοδος που ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και για κάθε περίοδο του χρόνου.

Από ποιά ηλικία και μετά ενδείκνυται η μικροδερμοαπόξεση;

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μια ρυτίδα χρειάζεται περίπου 10 χρόνια για να σχηματιστεί και να εμφανιστεί στην επιφάνεια της επιδερμίδας θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι αφορά ηλικίες μεγαλύτερες, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί σημάδια φθοράς και γήρανσης στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Όμως σε μικρές ηλικίες μπορεί να βελτιώσει κάποιες μορφές ακμής του προσώπου πετυχαίνοντας έναν βαθύ καθαρισμό του δέρματος και μια τόνωση της επιδερμίδας.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία της μικροδερμοαπόξεσης;

Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-20 λεπτά, ωστόσο σε τραχείς ζώνες του δέρματος μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο.

Πότε μπορεί να επαναληφθεί;

Ο αριθμός των συνεδριών που προτείνεται, κυμαίνεται από 2 έως 4 επαναλήψεις αναλόγως με το πρόβλημα, με απόσταση 3 ή 4 εβδομάδων μεταξύ τους.


Tags: πλαστικός, ομορφιά, σώμα, γυναίκα, επιδερμίδα, beauty

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)