ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Ισορροπία στο πρόσωπο

Σταύρη Φράγκου


  • Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί πώς να βελτιώσουμε την εικόνα της με τη πιο συχνή χειρουργική παρέμβαση, τη ρινοπλαστική.

    Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί πώς να βελτιώσουμε την εικόνα της με τη πιο συχνή χειρουργική παρέμβαση, τη ρινοπλαστική.

Η μύτη είναι το πιο καθοριστικό χαρακτηριστικό του προσώπου και το πιο κεντρικό. Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί πώς να βελτιώσουμε την εικόνα της με τη πιο συχνή χειρουργική παρέμβαση, τη ρινοπλαστική.

Τι στοχεύει μια ρινοπλαστική εγχείρηση;
Μπορεί να αλλάξει το σχήμα της άκρης ή της καμπύλης, στενεύοντας το άνοιγμα των ρουθουνιών, ή να αλλάξει τη γωνία μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους. Μπορεί επίσης να διορθώσει ένα εκ γενετής ελάττωμα ή τραυματισμό, ή ακόμα και να διορθώσει κάποια αναπνευστικά προβλήματα. Εφόσον είσαστε αρκετά ρεαλιστικός στις προσδοκίες σας, η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εμφάνισή σας και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Εάν είσαστε σωματικά υγιείς, ψυχολογικά σταθεροί και αναζητάτε μία βελτίωση της εμφάνισής σας, ίσως είσαστε ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτή τη διαδικασία.

Υπάρχει ηλικιακό όριο για αυτή την επέμβαση;

Αν και η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επιτευχθεί και σε νεαρές, αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες, το καλύτερο θα ήταν να περιμένουμε μετά την εφηβική ηλικία γύρω στα 14 ή 15 πριν προχωρήσουμε σε μια τέτοια παρέμβαση. Η εξαίρεση σε αυτόν το κανόνα έχει να κάνει με τη σοβαρή εξασθενημένη αναπνευστική λειτουργία. Ο τύπος του δέρματος, η εθνικότητα και η ηλικία θα πρέπει να παίρνονται σοβαρά υπόψη, όταν συμβουλευόμαστε τον πλαστικό χειρουργό μας.

Τι προετοιμασία υπάρχει για το χειρουργείο;

Εφόσον έχετε αποφασίσει να κάνετε ρινοπλαστική, θα θέλετε να προγραμματίσετε μία πρώτη επαφή με το γιατρό μας Δρ. Ιωαννίδη. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Ιωαννίδης επίσης θα σας κάνει μια κλινική εξέταση και θα αξιολογήσει τη ρινική και λειτουργική ανατομία κοιλότητα και την εσωτερική κατασκευή. Όλες σας οι επιλογές και οποιοιδήποτε παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία, θα συζητηθούν. Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, ο Δρ. Ιωαννίδης θα σας εξηγήσει την τεχνική που χρησιμοποιεί, το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιείται και ο υπολογίσιμος χρόνος. Θα σας εξηγήσει πώς η ανακατασκευή της μύτης εμπλέκει τη γλυπτική της ρινικής δομής, συμπεριλαμβανομένου του οστικού και χόνδρινου τμήματος. Αυτή η συζήτηση είναι η ευκαιρία σας να απαντηθούν όλα σας τα ερωτήματα, ιδιαιτέρως όσα αφορούν στα αποτελέσματα που περιμένετε, καθώς και ενδεχόμενες ανησυχίες.

Πόσα είδη τεχνικών υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο είδη χειρουργείων, η κλειστή τεχνική (και πιο διαδεδομένη) και η ανοιχτή τεχνική. Και οι δύο τεχνικές στα χέρια ενός εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, όπως ο Δρ. Ιωαννίδης, έχουν υπέροχα αποτελέσματα, διότι μπορεί να επιλέξει ποια είναι η κατάλληλη για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Πότε μπορούμε να επιστρέψουμε στις φυσικές μας δραστηριότητες;
Είναι άκρως φυσιολογικό για το πρόσωπό σας να το νιώθετε φουσκωμένο, τη μύτη σας να έχει φαγούρα και να έχετε έναν υποτυπώδη πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας που ακολουθεί μετά την επέμβασή σας. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί με απλά παυσίπονα και μέσω αυτών θα εξασθενίσει γρήγορα από μόνος του. Θα χρειαστεί να μείνετε στο κρεβάτι με το κεφάλι σας ανυψωμένο την πρώτη μέρα μετά το χειρουργείο. Το πρήξιμο και το μελάνιασμα γύρω από τα μάτια σας μπορεί να αντιμετωπιστεί τοποθετώντας κρύες κομπρέσες. Η επούλωση ολοκληρώνεται σε διάστημα 2 έως 4 ημερών. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι έτοιμοι να σηκωθούν και να κινητοποιηθούν λίγες ώρες μετά το χειρουργείο και να επιστρέψουν στη δουλειά τους ή στο σχολείο μέσα σε επτά με δέκα μέρες.

Υπάρχουν απαγορευτικές δραστηριότητες;

Θα πρέπει να κρατηθείτε μακριά από δραστηριότητες όπως τρέξιμο, κολύμπι, σκύψιμο και σεξουαλικές δραστηριότητες για την πρώτη εβδομάδα. Θα πρέπει επίσης να είσαστε προσεκτικοί με ήπιες κινήσεις κατά τον καθαρισμό, χρήση καλλυντικών και πλύσιμο του πρόσωπου και τα μαλλιών σας για τέσσερις εβδομάδες μετεγχειρητικά. Όλοι αυτοί οι κανόνες θα σας επισημανθούν και κατά τη διάρκεια της μετεγχειρητικής παρέμβασης, μέχρι και την παρέλευση του κατάλληλου διαστήματος μετά το χειρουργείο.


Tags: πλαστικός, ομορφιά, γυναίκα, μύτη , αισθητική, πρόσωπο

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)