ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Matthew Zorpas: ''Πρέπει να είσαι πλούσιος στο μυαλό για να πετύχεις αυτά που θέλεις''

Σταύρη Φράγκου


  • Ο Matthew Zorpas θεωρείται ένας από τους πιο κομψούς άντρες στον κόσμο.

    Ο Matthew Zorpas θεωρείται ένας από τους πιο κομψούς άντρες στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλών ειδών blogger. Αυτοί που προσπαθούν πολύ αλλά καταλήγουν να παρακολουθούνται μόνο από τους φίλους τους, αυτοί που κάνουν μια αξιοπρεπή δουλειά και είναι αναγνωρίσιμοι στη χώρα τους και αυτοί που είναι γνωστοί παγκοσμίως, έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν τις πωλήσεις μεγάλων οίκων μόδας και διαμορφώνουν τάσεις. Ο Matthew Zorpas θεωρείται ένας από τους πιο κομψούς άντρες στον κόσμο και δέχεται προτάσεις από εμβληματικούς οίκους για να φωτίσει με την προσωπική του λάμψη τις κολεξιόν τους. Δύσκολο να τον βρεις λόγω του γεμάτου προγράμματός του, ωστόσο φάνηκα τυχερή και τον πέτυχα τυχαία στο Λονδίνο, αφού κάθε εβδομάδα ταξιδεύει σε δυο-τρεις χώρες. Μόλις έχει γράψει την εταιρεία του στην Κύπρο, θα κάνει λανσάρισμα ενός προϊόντος τον Δεκέμβριο και θα ανοίξει γραφείο στη πόλη όπου διαμένει. Η δημιουργικότητά του δεν έχει όρια και όπως ανάφερε αν είχε τη βοήθεια που θα έπρεπε από Κύπρο και την Ελλάδα δεν του έκλειναν τις πόρτες, τότε όλα θα ήταν διαφορετικά.

Μίλα μας για τον εαυτό σου, γιατί όσα γνωρίζουμε είναι μέσα από τις φωτογραφίες σου.
Γεννήθηκα στην Κύπρο, αλλά επέλεξα το Λονδίνο για να σπουδάσω public relations και PR, ενώ αργότερα πήγα στο LSE για studied global media and communications. Τη χρονιά που αποφοιτούσα ήταν ο χαμός με την κρίση και δεν υπήρχαν πουθενά δουλειές, οπότε δεν σκέφτηκα να έρθω πίσω Κύπρο και έτσι άρχισα να δουλεύω μόνος μου στηρίζοντας νέους σχεδιαστές μέσω των social media. Το Instituto Marangoni με κάλεσε για ομιλία που αφορούσε στο πώς έκανα developed την καριέρα μου, πέτυχε και έτσι άρχισα να διδάσκω καλοκαιρινά μαθήματα, ενώ εδώ και τρία χρόνια διδάσκω την πτυχιακή του luxury brand management.

Και το blog σου πώς το ξεκίνησες;
Ταυτόχρονα με αυτά όλα που συνέβαιναν, δημιούργησα το thegentlemanblogger.com που λόγω των σπουδών μου, μου ήταν εύκολο να το λειτουργώ και να εμπνέω τον κόσμο. Η κύρια ιδέα του blog ήταν να παρουσιάσω ένα άντρα που φοράει κοστούμια καθημερινά. Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα άρχισα να δουλεύω με καταξιωμένους οίκους, ενώ αργότερα έγινα το πρόσωπο του αρώματος των Dolce&Gabbana και συνεργάστηκα με τους Chopard, Gucci, Fendi και Roberto Cavalli. Το blog μετά από τρία χρόνια έχει γίνει η δουλειά μου και όχι ένα street style blog. Βρίσκομαι πάντα εκεί που υπάρχουν ευκαιρίες και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ στην Κύπρο.

Ποιο πρότζεκτ θεωρείς το αγαπημένο σου;
Το κάθε ένα είναι μοναδικό, γιατί ο κάθε σχεδιαστής με τον οποίο συνεργάζομαι έχει να προσφέρει διαφορετική εμπειρία και μέσα από το αποτέλεσμα βγαίνει μια εικόνα που αντιπροσωπεύει και τις δυο πλευρές. Παρόλα αυτά η συνεργασία μου με τον οίκο Chopard, μπορώ να πω ότι ήταν σε ένα άλλο στάδιο όσον αφορά στο πελατολόγιο.

Ποια διάσταση της δουλειάς σου την κάνει μοναδική;
Δημιουργώ ξεχωριστό editorial κάθε εβδομάδα με ομάδα, concept και προετοιμασία για κάθε στόρι πριν από τη δημοσίευσή του. Δοκιμάζω καθημερινά τον εαυτό μου, βαριέμαι πολύ εύκολα με την εικόνα μου και γι’ αυτό ταξιδεύω τόσο συχνά. Τη μια εβδομάδα μπορεί να είμαι με χειμωνιάτικο σύνολο και την επόμενη με μαγιό σε εξωτικό προορισμό. Ποτέ δεν μένω στάσιμος να περιμένω την ευκαιρία να έρθει να με βρει, έχω μάθει αλλιώς. Λατρεύω να συνεργάζομαι με νέους σχεδιαστές και φωτογράφους, ανάμεσά τους και ο Έλληνα illustrator Spiros Halaris. Επίσης, δεν ανταγωνίζομαι blogs αλλά προσωπικότητα, ανθρώπους που εμπιστεύομαι ή ακόμη άτομα που έχουν πετύχει πολλά και το βλέπω σαν κίνητρο. Πρέπει να είσαι πλούσιος στο μυαλό για να πετύχεις αυτά που θέλεις.

Ποιο κατά τη γνώμη σου είναι το μυστικό για ένα επιτυχημένο blog;
Να παρουσιάζω και να αλλάζω τον εαυτό μου για να μπορώ να κρατώ ζωντανό το ενδιαφέρον. Είμαι 28 ετών, ζω στο Λονδίνο περίπου εννιά χρόνια και έχω θυσιάσει αρκετά, δεν είναι κάτι εύκολο. Δουλεύω από τις πέντε το πρωί και τα σαββατοκύριακα. Το να έχει κάποιος όραμα για τα θέλω του είναι απαραίτητο, γι’ αυτό και το δουλεύω όσο μπορώ για να κρατήσω την αυθεντικότητα της δουλειάς μου. Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις για να το πετύχεις. Σε πρόσφατο ταξίδι μου στην Ελλάδα κατάλαβα πως ο κόσμος δεν ξέρει τι θέλει να πετύχει στη ζωή του κι αυτό είναι λυπηρό. Όπως λυπηρό είναι και το γεγονός ότι έχει περάσει τόσα πολλά και υπέφερε ως χώρα, όπως και η Κύπρος φυσικά, και οι πολίτες ακόμη δεν έχουν γίνει ένα με το σύστημα της ζωής που ζούμε και να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο.

Τι θα συμβούλευες ένα νεαρό άτομο που θέλει να ξεκινήσει κάτι δικό του;
Να κάνει την αλλαγή, να δώσει την ευκαιρία στον εαυτό του να εξερευνήσει το ταλέντο του και να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Να μην περιμένει με τις ώρες σε καφετέριες, αλλά να προσπαθήσει να κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι και ιδέες που μπορούν να υλοποιηθούν με μηδέν κεφάλαιο - εγώ άρχισα και συνεχίζω με μηδέν κεφάλαιο, όμως επηρεάζω μεγάλο ποσοστό στη βιομηχανία της μόδας κι αυτό είναι κάτι τεράστιο για μένα. Αν δεν υπάρξει προσπάθεια, τίποτα δεν θα γίνει. Οι νέοι σήμερα έχουν πολλά να προσφέρουν.


Tags: Matthew Zorpas, Instagram, style blogger, συνεντεύξεις

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)