ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ

Τέλεια μύτη… χωρίς χειρουργείο

Γαβριέλα Αγησιλάου


 • Η εξέλιξη στις τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής επικεντρώνεται ολοένα και πιο έντονα στη μείωση της χειρουργικής και τραυματικής παρέμβασης μας

  Η εξέλιξη στις τεχνικές της Πλαστικής Χειρουργικής επικεντρώνεται ολοένα και πιο έντονα στη μείωση της χειρουργικής και τραυματικής παρέμβασης μας

…γίνεται;

Τα ισομετρικά και ντελικάτα χαρακτηριστικά, κάνουν το πρόσωπο της κάθε γυναίκας να μοιάζει αψεγάδιαστο και τέλειο για αυτό και οι περισσότερες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναζητούν μεθόδους, έτσι ώστε να αποκτήσουν τα ιδανικά χαρακτηριστικά προσώπου. 

Πως θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας λέγαμε πως μπορείτε να διορθώσετε την ισημετρία της μύτης σας, χωρίς να μπείτε κάτω από το νυστέρι, μόνο σε δεκαπέντε λεπτά και οικονομικά;

Κι όμως η εξέλιξη στις τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής επικεντρώνεται ολοένα και πιο έντονα στη μείωση της χειρουργικής και τραυματικής παρέμβασης μας, για αυτό και η μη επεμβατική ρινοπλαστική (Liquid) κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κόσμο της ομορφιάς και της κοσμετολογίας.

Παράλληλα η γνώση του πλαστικού χειρουργού στην ανατομία του σώματος και του προσώπου, στην διαδικασία γήρανσης αλλά και στην φυσιολογία της επούλωσης «προωθούν» όλο και περισσότερο της μη επεμβατικές θεραπείες.

Η αισθητική χειρουργική της μύτης (Ρινοπλαστική) βρίσκεται σε μια από τις υψηλότερες θέσεις ζητούμενης παρέμβασης από τους ασθενείς.
Αναλύοντας τα περιστατικά προέκυψε το συμπέρασμα ό,τι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό της τάξης του 20% απασχολείτο από μικρά ανατομικά προβλήματα όπως είναι η κορυφή της μύτης, μικρή πτώση της μύτης, μικρός ήβος μικρή (καμπουρίτσα), ήπια σκολίωση στη ράχη, εντυπώματος στη μετωπορινική, ανυψωμένη κορυφή (snob nose), και διάφορα άλλα. Αυτές είναι μερικές διαταραχές συμμετρίας της μύτης που μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς χειρουργείο.

Ο πρώτος πλαστικός χειρουργός που μίλησε για μη χειρουργική παρέμβαση στην μύτη είναι ο Dr. Alexander Rivkin. Έκτοτε έχουν γίνει αρκετές αναφορές από πλαστικούς χειρουργούς για το θέμα αυτό.

Ποια τα πλεονεκτήματα της;
Τα πλεονεκτήματα της ‘Liquid Rhinoplasty’ είναι πολλαπλά:

 1. Απλότητα στη διαδικασία.
 2. Η διαδικασία έχει διάρκεια μόνο 15 λεπτά.
 3. Ο ασθενής δεν βρίσκεται υπό την επήρεια αναισθησίας
 4. Όχι ενέσιμη τοπική νάρκωση.
 5. Άμεσα αποτελέσματα.
 6. Καμία μετεγχειρητική ανάγκη απουσίας από εργασία ή κοινωνική ή οικογενειακή δραστηριότητα.
 7. Η διαδικασία είναι οικονομικότερη 
 8. Ο ασθενείς δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί

Η χρήση ειδικών υλικών έγχυσης μπορεί να διαμορφώσει τη μύτη και να δώσει αυτή τη διαφορετική λεπτομέρεια που πάντοτε επιθυμούσε ο ασθενής,  αλλά δεν έβρισκε το θάρρος να αναζητήσει γιατί φοβόταν το χειρουργείο ή δεν μπορούσε να απουσιάσει από την εργασία ή άλλη δραστηριότητα του.

Για το λόγο αυτό η μέθοδος της μη επεμβατικής ρινοπλαστικής (Liquid Rhinoplasty) είναι μια εξαιρετική εναλλακτική παρέμβαση οικονομικά αποδεκτή από όλους και αποδεικνύεται θαυματουργή.

Τα μειονεκτήματα
Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι εφικτή για όλες τις μύτες, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αν και συνήθως είναι μακράς διάρκειας.

Από την άλλη πλευρά όμως, η πιθανότητα για κάποιον να μπορέσει να διορθώσει το σχήμα της μύτης με μία διαδικασία δεκαπέντε λεπτών, χωρίς χειρουργείο και με πολύ μικρό κόστος, προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα.

Δρ. Ιωαννίδης Ανδρέας
Πλαστικός Χειρουργός


Tags: Τέλεια μύτη, χωρίς χειρουργείο, πρόσωπο, μη επεμβατική θεραπεία, εναλλακτική, οικονομική, αποτελεσματική, γρήγορη, μέθοδος, γυναίκες, πλαστικός, επιστήμη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)