ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αθηνά Οικονομάκου: Girl of the moment

Δήμητρα Γεωργίου


Αθηνά, είσαι από τα άτομα που δεν σταμάτησαν στιγμή να δουλεύουν από τα πρώτα τους βήματα μέχρι σήμερα. Δεν κουράστηκες;
Κουράστηκα και πολύ μάλιστα, γι’ αυτό και φέτος το καλοκαίρι ξεκουράστηκα αρκετά ενώ ξεκινά μια χαλαρή χρονιά για μένα μιας και θα έχω μόνο τα γυρίσματα της σειράς «Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς». Δεν επέλεξα το θέατρο, για να μην πιεστώ και φέτος.

Το ’χω απορία. Γιατί διάλεξες μια κυπριακή παραγωγή, μιας και όπως έχω πληροφορηθεί είχες προτάσεις και για ελληνικά σίριαλ;
Επειδή στην Ελλάδα θα δούλευα πέντε μέρες την εβδομάδα και όχι δύο. Ήθελα αυτή τη σεζόν να πάρω δυνάμεις, για να επανέλθω δριμύτερη την επόμενη. Ένιωσα πως εδώ στην Κύπρο με θέλανε πολύ, χάρηκαν πολύ με την προοπτική ότι θα συνεργαζόμασταν, υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση και ο τρόπος που με αντιμετώπισαν ήταν εξαιρετικός, γι’ αυτό και είπα το «ναι».

«Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς», λοιπόν, στο Mega Κύπρου. Και υποδύεσαι τη Μαρίνα...
Έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο. Έχει πολλά ψυχολογικά κι αυτή, επειδή δεν έχω υποδυθεί ένα φυσιολογικό άτομο προς το παρόν (γέλια). Έχει δύο πλευρές, όπως τα πράγματα που έχει ζήσει στο παρελθόν με τον Χρήστο, τον έρωτα της ζωής της, που πλέον είναι ο Ορφέας μιας κι έχει χάσει τη μνήμη του. Υπήρξαν πολλές αλλαγές στη ζωή της. Είναι σαν δύο διαφορετικοί χαρακτήρες πλέον. Είναι συμβιβασμένη σε μια ζωή που δεν μπορεί να αποφύγει, δεν έχει άλλη επιλογή και εκεί που όλα φαίνονται να κυλούν ομαλά, συναντά τον Ορφέα.

Η Αθηνά συμβιβάζεται εύκολα;
Αντίθετα, πολύ δύσκολα μάλιστα. Αν δεν είμαι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη από τη ζωή μου δεν συμβιβάζομαι. Αν δεν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κάνω και τους άλλους χαρούμενους. Δεν μπορώ να το παίζω καλά και να μην είμαι.

Στη σειρά ζεις τον έρωτα με τον Μέμο Μπεγνή. Στην πραγματικότητα πιστεύεις στους μεγάλους έρωτες;
Εξαρτάται πώς το εννοείς. Δεν πιστεύω στους μεγάλους έρωτες, τους αρρωστημένους, με ακραίες συμπεριφορές, βία, τσακωμούς, κλάματα. Μπορεί ένας μεγάλος δυνατός έρωτας να είναι και πολύ όμορφος. Αν έχουμε στο μυαλό μας ότι ο μεγάλος έρωτας είναι αυτός που θα μας κάνει να πονέσουμε πιο πολύ, τότε όχι δεν συμφωνώ. Πιστεύω στους έρωτες που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη.

Είσαι της τηλεόρασης ή του θεάτρου;
Μπορώ να σου πω πως περνώ πιο καλά στο θέατρο, μου είναι όμως και πολύ δύσκολο. Είμαι από φυσικού μου πολύ αγχώδης και δεν μπορώ να πω πως μετά την πρεμιέρα παίζω λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Κάθε μέρα για μένα είναι σαν πρεμιέρα. Πολύ ψυχοφθόρο. Πλέον, η τηλεόραση μου φαίνεται πολύ οικεία, ό,τι και να περάσω μπορώ να το αντιμετωπίσω. Το πλατό είναι σαν το σπίτι μου.

Αντέχεις μακριά από το γυαλί;
Ναι. Έφτασα φέτος στο σημείο να πω αφήνω την τηλεόραση και κλείνω μόνο θέατρο. Μετά σκέφτηκα πως θα μου ήταν πολύ κουραστικό. Η περσινή χρονιά είχε πολλή πίεση, οπότε κατάλαβα πως οτιδήποτε «πρέπει» δεν το αντέχω. Θέλω να κάνω αυτό που θέλω και έχω περισσότερο ανάγκη. Είναι διαφορετικό να είσαι στα γυρίσματα από το να πρέπει να είσαι τη συγκεκριμένη ώρα στη σκηνή, με τα συγκεκριμένα ρούχα. Αυτό το «πρέπει» με πιέζει.

Γιατί δεν σου αρέσει να μιλάς για τα προσωπικά σου; Έχεις συνηθίσει πλέον το θέμα με τους δημοσιογράφους, τα φλας;
Δεν το συνηθίζεις, το αποδέχεσαι. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και το δέχεσαι. Δεν βρίσκω λόγο να μιλώ για προσωπικά μου. Ο καθένας φέρεται όπως νιώθει κι όπως νομίζει. Έτσι κι εγώ. Δεν θέλω να μιλώ παραπάνω. Μέχρι τώρα κρατούσα κρυφές τις σχέσεις μου και δεν έδινα κανένα δικαίωμα. Φέτος, επειδή αναγκαστικά ήμουν όλο το καλοκαίρι στη Μύκονο, δεν μπορούσα με τίποτα να αποφύγω τους παπαράτσι, σε όποια ερημική παραλία κι αν πήγα. Οπότε όταν είδα πως δεν σωζόταν με τίποτα η κατάσταση, άρχισα να ανεβάζω πράγματα στο Instagram και να κάνω και χιουμοριστικά σχόλια τις περισσότερες φορές. Ξέρω, δεν είμαι χαζή και δέχομαι πως ό,τι δεν μπορώ ν’ αποφύγω το απολαμβάνω. Εισέρχονται στη ζωή μου μέχρι τα σημείο που το επιτρέπω εγώ. Να ξέρουν πως είναι αυτός ο άνθρωπος, να ξέρουν την εικόνα του και τίποτα παραπάνω. Δεν θα κάτσω να συζητώ τι μου αρέσει, τι δεν μου αρέσει, αν είμαι ερωτευμένη, αν δεν είμαι, με ποιον τσακώθηκα ή όχι, αν χώρισα ή δεν χώρισα… το θεωρώ κουτό.

Είσαι από τα κορίτσια που φαντάζονταν το νυφικό τους, τον γάμο τους;
Ποτέ δεν το φαντάστηκα και δεν ξέρω αν θα γίνει. Στο μυαλό μου έχω τον γάμο σαν ένα πάρτι, να περάσεις καλά. Ούτε νυφικά έχω φανταστεί, ούτε εκκλησίες, ούτε πολύ κόσμο ή τραπεζαρίες τεράστιες με όλο το σόι. Αν είναι να παντρευτώ θα ήθελα κάτι λιτό, απλό, που να μην με αγχώσει καθόλου. Να είμαι εδώ σήμερα και αύριο να παντρεύομαι. Αλλά, από την άλλη, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να το δεις αλλιώς. Αλλάζουν οι άνθρωποι.

Ένα παιδί όμως;
Το παιδί το σκέφτηκα και το θέλω. Προφανώς αν έρθει, θα κάνω και τον γάμο. Κάποια στιγμή θέλω να γίνω μάνα, κοντεύω τα 30 οπότε σιγά-σιγά πρέπει να αρχίσω να το σκέφτομαι. Τόσα χρόνια με ρωτάνε και απαντώ «είμαι πολύ μικρή ακόμα». Τώρα στα 28 τι να πω; Αν το θέλει ο Θεός, θα βρεθεί ο σύντροφος που θα μου το βγάλει αυτό.

Πώς θα καταλάβεις πως αυτός είναι ο ιδανικός;
Νιώθεις ασφάλεια νομίζω. Ξέρεις πως ό,τι κι αν συμβεί στη σχέση σου με τον σύντροφό σου, θα είναι εντάξει με τα παιδιά. Αυτό έχει σημασία για μένα. Μπορεί ο έρωτας να τελειώσει, όμως το θέμα είναι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα παιδιά. Αυτό είναι το πιο βασικό κριτήριο για μένα, αυτός ο κάποιος να είναι σωστός, για να γίνει ο πατέρας των παιδιών μου.

Είσαι της αλλαγής; Θα έκοβες για παράδειγμα τα μαλλιά σου για ένα ρόλο;
Είμαι της σκέψης, όχι της πράξης. Σκέφτομαι τελευταίως να τα κόψω πιο κοντά, προς αντρικά. Περιμένω όμως τον ρόλο που θα με αναγκάσει να το κάνω, να αξίζει πραγματικά. Θα «αναβάλω» με ένα σωστό κίνητρο τη δική μου θέληση. Για παράδειγμα, το κοντό καρέ της Ξένιας στη «Ζωή της Άλλης» δεν μου άρεσε σαν αλλαγή, δεν θα μου πήγαινε κιόλας και θα επηρέαζε επόμενες δουλειές, γι’ αυτό και έβαλα περούκα.

Με ένα σωστό κίνητρο θα ανέβαινες και γυμνή πάνω στη σκηνή;
Μπα με τίποτα. Έχω κάνει μια σέξι φωτογράφηση και δεν ένιωσα καθόλου άνετα με την όλη φάση! Γιατί να βάλω ξανά τον εαυτό μου σε τέτοια διαδικασία; Δεν θέλουν ούτε να καταπιέζω, ούτε να με καταπιέζω, ούτε να με καταπιέζουν.

Πλαστική επέμβαση θα έκανες ποτέ;
Αν αισθανόμουν πολύ άσχημα με κάτι στο σώμα μου και θα έκανα τα πάντα για να το κρύψω, μπορεί και να έκανα. Μεγαλώνοντας πάλι, αν αρχίσω να κάνω ρυτίδες και αν μπορώ να τις διορθώσω χωρίς να είναι εμφανές, για να φαίνομαι όχι πιο νέα αλλά πιο φρέσκια, μπορεί να το κάνω. Δεν είμαι κατά σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Δεν θα ήθελα όμως να παραμορφωθώ ποτέ.


Tags: Αθηνά Οικονομάκου, Το Δαχτυλίδι της Φωτιάς, Mega, σειρά, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)