ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χρίστος Ριαλάς: Golden Voice

Δήμητρα Γεωργίου


Ξεχώρισε με το ταλέντο, τις δυνατές του ερμηνείες και την αγνή λαϊκή του φωνή. Το «Your Song» ήταν το εισιτήριο για μια μεγάλη καριέρα, την οποία ο Χρίστος Ριαλάς έχει βάλει στο μάτι.

Δεν σκόπευες να πας καν στο «Your Song». Κάποιος άλλος από ό,τι ξέρω δήλωσε συμμετοχή για λογαριασμό σου. Γιατί το απέφευγες;
Για το «Your Song» ενημερώθηκα μέσω μιας φίλης μου, της Χριστίνας Τσέλεπου, η οποία τελικά δήλωσε τη συμμετοχή μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα την τύχη μου σε talent show και γι’ αυτό ίσως να δίστασα να το κάνω ακόμα μια φορά, αφού τις προηγούμενες δεν στάθηκα και τόσο τυχερός. Παρόλα αυτά το σαράκι με το τραγούδι συνέβαλε ενεργά στο να λάβω μέρος στις ακροάσεις του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Πότε κατάλαβες ότι έχεις καλή φωνή; Να σε φανταστώ να τραγουδάς μπροστά στον καθρέφτη, στον μπάνιο;
Παρόλο που μου άρεσε από πολύ μικρός να τραγουδώ, σκέφτηκα πως μπορεί και να έχω καλό υλικό στη φωνή μου, όταν για πρώτη φορά με επέλεξε η δασκάλα της μουσικής μου στην τρίτη δημοτικού, ως σόλο φωνή στη χορωδία του σχολείου. Και ποιος δεν τραγουδά στο μπάνιο; Ο καθρέφτης είναι ο καλύτερος βοηθός!

Έχασες ή κέρδισες φίλους μέσα από το παιχνίδι; Άκουσες κακά σχόλια στα οποία θα ήθελες να απαντήσεις;
Στο «Your Song» μπήκα και γνώριζα πολύ καλά μόνο τη Χριστίνα. Κατά τη διάρκεια των εκπομπών είναι φυσιολογικό με κάποια πρόσωπα να δεθείς λιγότερο και με κάποια περισσότερο. Οι πισώπλατες μαχαιριές και τα κακά σχόλια, όταν γίνονται, είναι πάντα πιστεύω αποτέλεσμα στιγμιαίας απογοήτευσης. Και πάλι φίλοι είμαστε.

Δήλωσες πως δεν ήσουν ευχαριστημένος με τον εαυτό σου στο τέλος του τελικού. Είσαι πάντα τόσο σκληρός με τον εαυτό σου;
Θεωρώ πως οι περισσότεροι τραγουδιστές δεν αρέσκονται στο να ακούνε τον εαυτό τους να τραγουδά. Κι όποτε το κάνουν είναι για να αναγνωρίσουν και να διορθώσουν τα λάθη τους. Αν δεν είσαι απαιτητικός από τον εαυτό σου κι αν δεν βελτιώνεσαι συνέχεια, δεν μπορείς να ελπίζεις στην επιτυχία, με ό,τι κι αν ασχοληθείς.

Το περίμενες πως θα έφτανες μέχρι τον τελικό και τελικά θα ήσουν ο νικητής;
Για να είμαι ειλικρινής πριν την τελική πεντάδα δεν έδινα ελπίδες στον εαυτό μου, τόσες που να ξεφύγω από τον στόχο μου. Όταν πέτυχα να φτάσω στους τελευταίους τρεις, οι μαθηματικές πιθανότητες να είμαι ο νικητής μου έδιναν ακόμα περισσότερη όρεξη να παλέψω για την πρώτη θέση.

Πώς, κατά τη γνώμη σου, σε αντιμετώπισε η κριτική επιτροπή; Ακούστηκαν διάφορα σχόλια πως οι κριτές είχαν ξεχωρίσει κάποιους παίκτες από την αρχή του παιχνιδιού.
Και οι τρεις κριτές εκφράστηκαν με ειλικρίνεια πιστεύω, όπως αυτοί έκριναν τις εμφανίσεις μου, ο καθένας στο στοιχείο του. Υπήρξαν και θετικές και αρνητικές κρητικές, όλες καλοδεχούμενες.

Τι φέρνει η επόμενη μέρα του τελικού; Θα κυνηγήσεις το όνειρό σου;
Η επόμενη μέρα φέρνει χαρά και συγκίνηση. Ευγνωμοσύνη στον κόσμο που με την ψήφο του μου χάρισε την πρώτη θέση. Παραμένω πιστός στους στόχους μου, να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος τραγουδιστής. Το «χρυσό συμβόλαιο» είναι ένα μέσο προβολής της δουλειάς μου. Με αξιοπρέπεια και σκληρή δουλειά εύχομαι να κάνω τη ζωή μου καλύτερη και μια καλή πορεία στον χώρο.

Θα έψαχνες την τύχη σου και στο εξωτερικό; Για παράδειγμα στην Ελλάδα;
Εάν και εφόσον υπάρξουν σωστές και στερεές βάσεις για κάτι καλύτερο στο εξωτερικό και πόσω μάλλον στην Ελλάδα, γιατί όχι; Εμπιστεύομαι τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου.

Το να είσαι ερωτευμένος βοηθά στην απόδοσή σου στη σκηνή;
Όπως ο ηθοποιός διαβάζει το σενάριο και μπαίνει στο «πετσί» του ρόλου, έτσι και ο τραγουδιστής μελετά τους στίχους και τη μουσική και εξωτερικεύει τα συναισθήματα που του προκαλεί το τραγούδι. Όταν αυτά συμπίπτουν με καταστάσεις που έχεις περάσει, σαφώς και η απόδοσή σου στη σκηνή ανεβαίνει.

Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε στήριξαν από την πρώτη στιγμή;
Η οικογένειά μου, συγγενείς και πολλοί καλοί φίλοι. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τους εργοδότες μου, Χρίστο Ηλία και Χριστόφορο Χριστοφόρου, που πίστεψαν σε μένα από την αρχή.


Tags: Χρίστος Ριαλάς, Your Song, συνέντευξη

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)