FOOD & DRINK

Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου

newsroom must


  • The Artesian Bar, στο ξενοδοχείο Langham, στο Λονδίνο.

    The Artesian Bar, στο ξενοδοχείο Langham, στο Λονδίνο.

Στις 9 Οκτωβρίου, σε μια παλιά εκκλησία στο Shoreditch του Λονδίνου, ανακοινώθηκαν τα 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως. Ανακαλύψτε τα στα ταξίδια σας.

Το διεθνές πάνελ που διεξήγαγε την ψηφοφορία απαρτιζόταν από 334 μέλη, με αντιπροσώπευση των bar από την Αυστραλία, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ενώ στην επιτροπή υπάρχουν και διακεκριμένοι και έμπειροι bartenders από την Ελλάδα. Φέτος στο top ten των επιλογών κυριάρχησαν τα bar από την Αμερική και πιο συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη, τα bar της οποίας ανέβηκαν σημαντικά στη λίστα των διαγωνιζομένων. Ακολουθεί η λίστα.

Τα 50 καλύτερα Bar του Κόσμου
1. The Artesian: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το bar τουThe Langham διεκδίκησε και κέρδισε επάξια τον τίτλο του Καλύτερου bar του Κόσμου και του Καλύτερου Bar της Ευρώπης.

2. The Dead Rabbit Grocery & Grog: Ανεβαίνοντας 3 θέσεις στην κατάταξη σε σχέση με πέρυσι, πήρε τον τίτλο του Καλύτερου bar της Βορείου Αμερικής.

3. Nightjar: Υποχώρησε φέτος κατά μία θέση, αλλά αυτό δεν το εμπόδισε να διατηρηθεί στο podium με τα τρία καλύτερα μπαρ, συνεχίζοντας μία “παράδοση” που αυτό το speakeasy bar συντήρησε και κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια.

4. Attaboy: Το bar που εντυπωσίασε αναρριχώμενο κατά 38 θέσεις σε σχέση με την περυσινή κατάταξη.

5. Employees Only: Άλλο ένα Νεο-Υορκέζικο bar που αναρριχήθηκε στην κατάταξη κατά 7 θέσεις.

6. Canon: Αυτό το bar από το Seattle απετέλεσε την υψηλότερη νέα είσοδο στη λίστα του 2014.

7. The Baxter Inn: Αναβαθμισμένο κατά μία θέση σε σχέση με πέρυσι, το Baxter Inn του Σίδνευ κέρδισε τον τίτλο του Καλύτερου Bar στην Αυστραλασία.

8. American Bar: Αυτό το εμβληματικό bar από το Savoy απέδειξε με την άνοδό του κατά 12 θέσεις, ότι ακόμη και καταξιωμένοι χώροι που πολλές φορές εκλαμβάνονται ως «το κατεστημένο» μπορούν να βελτιωθούν ξανά και ξανά, ισοφαρίζοντας τις επιδόσεις των νεο-εισερχόμενων στο χώρο.

9. High Five: παρά το γεγονός ότι υποχώρησε κατά έξι θέσεις σε σχέση με πέρυσι, διατήρησε τον τίτλο του Καλύτερου Bar στην Ασία.

10. 28 Hong Kong Street: το Bar που συμπληρώνει τη δεκάδα, παραμένοντας στην ίδια θέση σε σχέση με πέρυσι

11. Connaught Bar: παραμένοντας πάντοτε ένα από τα κορυφαία του Λονδίνου, το επώνυμο μπαρ του Connaught Hotel υποχώρησε κατά 7 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

12. Happiness Forgets: εξακολουθεί να δημιουργεί σπουδαία cocktail και να απαγορεύει την είσοδο σε αδέξιους και σπασίκλες

13. Aviary: Νέα είσοδος και το καλύτερο bar του Chicago

14. Elephant Bar: Άλλη μία νέα είσοδος, αυτή τη φορά από τη Νέα Υόρκη.

15. Nottingham Forest: Μην σας παραπλανά το όνομα. Το συγκεκριμένο Ιταλικό bar που αναρριχήθηκε κατά 34 θέσεις στη λίστα δεν έχει καμία σχέση με τον ποδοσφαιρικό όμιλο.

16. Smuggler’s Cove: ανεβασμένο κατά 14 θέσεις σε σχέση με το 2013, αυτό το bar του San Francisco αποτελεί ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς του tiki culture στα κοκτέιλ.

17. Candelaria: Το Παρισινό bar που σκοράρει ψηλότερα στη λίστα, υποχώρησε φέτος κατά 5 θέσεις.

18. PDT: το PDT μπορεί φέτος να βρίσκεται στη 18η θέση, καθώς νεώτερα bar εξήραν τη φαντασία μας, αλλά αυτό το Νεο-Υορκέζικο speakeasy είναι το πλέον επιτυχημένο bar στη λίστα των 50 best bars. Έχει διατηρηθεί στη λίστα από τη στιγμή της δημιουργίας του, έξι χρόνια πριν, και έχοντας κατακτήσει διαδοχικά την 4η, 2η, 1η, 2η, 13η και 18η θέση παίρνει εύκολα την πρώτη θέση στο διαχρονικό πίνακα με τα κορυφαία μπαρ.

19. Bulletin Place: το συγκεκριμένο bar από το Σύδνεϋ ανέβηκε φέτος κατά επτά θέσεις.

20. White Lyan: νέα είσοδος στη λίστα, για ένα χώρο που διαφοροποιείται απ’ οποιοδήποτε άλλο bar υπάρχει στα 50 Best Bars, αλλά και στον κόσμο!

21. Buck & Breck: το bar με την υψηλότερη θέση στο Βερολίνο, υποχώρησε φέτος κατά τέσσερις θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

22. The Broken Shaker: μία νέα είσοδος για το Miami, που διευρύνει ακόμη περισσότερο τις συμμετοχές από τη Βόρειο Αμερική, το Broken Shaker μπήκε στη λίστα καταλαμβάνοντας την 22η θέση.

23. 69 Colebrooke Row: Το μπαρ του Tony C (Conigliaro) ανέβηκε τέσσερις θέσεις στη φετινή λίστα.

24. Hemingway Bar: έχοντας βγει εκτός λίστας την προηγούμενη χρονιά και καταλαμβάνοντας την 38η θέση το 2012, το bar από την Πράγα κατόρθωσε να επανέλθει στη λίστα.

25. Le Lion Bar de Paris: το μπαρ του Jorg Meyer’s αποτελεί το μοναδικό bar του Αμβούργου στη λίστα, έχοντας υποχωρήσει κατά 9 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

26. Door 74: το πασίγνωστο και διάσημο speakeasy bar του Άμστερνταμ που υποχώρησε κατά 11 θέσεις από το 2013.

27. Three Dots & A Dash: άλλη μία νέα είσοδος που μας έρχεται από το Chicago

28. The Jerry Thomas Project: το μοναδικό μπαρ από τη Ρώμη που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα υποχώρησε κατά 9 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

29. Chainaya. Tea & Cocktails: η συμμετοχή με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη από τη Ρωσία, υποχώρησε κατά μία θέση σε σχέση με πέρυσι.

30. The Everleigh: η συμμετοχή της Μελβούρνης με την υψηλότερη θέση στην κατάταξη, υποχωρεί κατά θέσεις.

31. Eau de Vie: το συγκεκριμένο μπαρ από το Σύδνεϋ που επίσης υποχώρησε κατά 6 θέσεις.

32. Bramble: παραμένοντας σταθερό σε σχέση με πέρυσι, το Bramble δεν έχει βγει ποτέ από τη λίστα, γεγονός που το καθιστά ένα από τα all-time regional μπαρ της Ευρώπης.

33. Trick Dog: μία νέα είσοδος από το San Francisco.

34. Dry Martini: Η μοναδική συμμετοχή της Ισπανίας στη λίστα, το μπαρ από τη Barcelona υποχώρησε κατά 20 θέσεις.

35. Clover Club: αυτό το τοπικό μπαρ σύμφωνα με το συγγραφέα του εξωπραγματικού David Wondrich, που υποχώρησε κατά 4 θέσεις.

36. Drink: το μοναδικό bar από τη Βοστώνη στη λίστα ανέβηκε κατά 10 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

37. Black Pearl: το πιο γνωστό μπαρ της Μελβούρνης έχει –όπως άλλωστε το PDT και το Bramble- παραμείνει στη συγκεκριμένη λίστα από την περίοδο δημιουργίας της. Αποτελεί ένα all-time regional της Αυστραλίας.

38. Schumann’s: αυτό το αγαπημένο bar από του Μονάχου υποχώρησε κατά 15 θέσεις σε σχέση με το 2013.

39. Floreria Atlantico: κερδίζοντας τον τίτλο του Best Bar για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική αυτό το μπαρ του Buenos Aires’ υποχώρησε κατά 4 θέσεις.

40. Star Bar Ginza: το μπαρ από το Τόκυο που επανήλθε στην 40η θέση της λίστας.

41. Delicatessen: το δεύτερο μπαρ από τη Μόσχα που ανέβηκε στη λίστα κατά εννέα θέσεις.

42. Quinary: αυτό το μπαρ από το Hong Kong υποχώρησε κατά 4 θέσεις από το 2013.

43. Cure: μία νέα είσοδος από τη Νέα Ορλεάνη.

44. Tales & Spirits: Άλλη μία νέα είσοδος – αυτή τη φορά από το Άμστερνταμ

45. Maison Premiere: το μπαρ από τη Νέα Υόρκη κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα

46. La Capilla: Mexico και Μέκκα της Tequila, αυτό είναι το μπαρ όπου δημιουργήθηκε / γεννήθηκε η Batanga. Υποχώρησε κατά 9 θέσεις.

47. Licoreria Limantour: μία νέα είσοδος για την πόλη του Mexico και έδρα του Jose Luis Leon.

48. Shady Pines: το μπαρ του Sydney που υποχώρησε κατά 7 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

49. Callooh Callay: υποχώρησε κατά 38 θέσεις αυτό το μπαρ με έξοδο διαφυγής προς τη Νάρνια και κορυφαίο για Κυριακάτικες χαλαρές συναντήσεις.

50. Williams & Graham: Μία νέα είσοδος από το Denver.

(πηγή : Difford's guide)


Tags: Shoreditch, Λονδίνο, food, drink, 50 καλύτερα μπαρ παγκοσμίως

Σχόλια

(Πρέπει να συνδεθείτε για να μπορέσετε να σχολιάσετε αυτο το Άρθρο)