ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ζώδια και υγεία: Τι πρέπει να προσέξετε

Ζώδια και υγεία. Η καλή υγεία έρχεται από τα άστρα

Και όμως η υγεία έχει σχέση με τα ζώδια. Σύμφωνα με την αστρολογία, σε κάθε ζώδιο αντιστοιχούν συγκεκριμένες περιοχές και όργανα του σώματος. Ξεκινώντας από τον Κριό, που έχει ως «περιοχή επιρροής» το κεφάλι και καταλήγοντας στους Ιχθείς, που συνδέονται με τα πέλματα, το καθένα από τα ενδιάμεσα ζώδια έχει το δικό του… βασίλειο. Αυτό σημαίνει ότι, ανάλογα με το ζώδιό σου, είναι πιθανό το κομμάτι από το σώμα σου που του αντιστοιχεί να είναι και το πιο ευαίσθητο. Μάθε λοιπόν πώς θα το προφυλάξεις και δες τι συμβουλές σου δίνουν τα άστρα για καλή υγεία και ευεξία.

ΚΡΙΟΣ: Το μέρος του σώματος που συνδέεται με τον Κριό είναι το κεφάλι, το «κέντρο ελέγχου» ολόκληρου του σώματος. Το νόημα της ζωής είναι για σένα η δράση με όλες σου τις δυνάμεις, σε κάθε επίπεδο. Αν για κάποιο λόγο αδυνατείς να δράσεις, όπως π.χ. όταν αρρωσταίνεις, αυτό σε κάνει… έξω φρενών. Την αρρώστια τη θεωρείς προσωπική προσβολή και έχεις τάση να περιφρονείς τα οποιαδήποτε συμπτώματα, μέχρι που να γίνουν πραγματικά ανυπόφορα. Οι ενοχλήσεις που αντιμετωπίζεις συχνότερα, έχουν να κάνουν με την περιοχή του κεφαλιού, όπως ημικρανίες και προβλήματα με τα μάτια. Επίσης, τείνεις να εξαντλείς ολοσχερώς τον εαυτό σου, παρόλο που οι μπαταρίες σου ξαναγεμίζουν γρήγορα.
Συμβουλή: Κράτησε σταθερή την ενεργητικότητά σου με ανάπαυση και σωστή διατροφή.

ΤΑΥΡΟΣ: Το ζώδιο του Ταύρου συνδέεται με την περιοχή της κάτω σιαγόνας και του λαιμού. Εκεί εντοπίζονται συχνά και τα «αδύνατα σημεία» σου. Πιθανόν να παθαίνεις εύκολα ιώσεις στον λαιμό, πιασίματα στον αυχένα ή και να έχεις τάση για υποθυρεοειδισμό, πράγμα που οδηγεί σε βραδύτητα στις σωματικές λειτουργίες και ευκολία να παχαίνεις. Επίσης, επειδή ο λαιμός είναι η γέφυρα ανάμεσα στο κεφάλι (νόηση) και στο σώμα, έχεις μια ευαισθησία στις ψυχοσωματικές ασθένειες. Πάντως, ξεπερνάς γρήγορα οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας. Πρόσεχε να μην πέφτεις στα δύο άκρα: είτε να αγνοείς εντελώς τις ανάγκες του σώματός σου είτε να υποκύπτεις σε καταχρήσεις, όπως με το φαγητό και το ποτό.
Συμβουλή: Εκτονώσου μέσα από το σώμα σου με μια ρυθμική δραστηριότητα, όπως ο χορός.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Τα μέρη του σώματος που αντιστοιχούν στο ζώδιο των Διδύμων είναι οι ώμοι, τα χέρια και οι πνεύμονες. Το νευρικό σύστημα είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, πράγμα που τους κάνει «νευρώδεις» στην κυριολεξία, αεικίνητους αλλά και κυκλοθυμικούς. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, τα προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζεις συχνότερα είναι δερματικά, αλλεργίες, νευρόπονοι στο θώρακα και τα χέρια και κυρίως αρρώστιες στους βρόγχους και τους πνεύμονες. Το έντονο κρύο αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευαισθησία σου στο αναπνευστικό, γι’ αυτό θα πρέπει να το προσέχεις.
Συμβουλή: Η γιόγκα μπορεί να σου κάνει καλό, γιατί θα σε βοηθήσει αφενός να ηρεμείς μόνος σου τον εαυτό σου και αφετέρου να δυναμώσεις το αναπνευστικό σου σύστημα, αναπνέοντας σωστά.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Στο ζώδιο του Καρκίνου αντιστοιχούν το στήθος, το στομάχι και το συκώτι. Το στήθος έχει να κάνει με τη μητρότητα και το στομάχι με τα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συχνά βασανίζουν τους εκπροσώπους του ζωδίου. Συχνά όμως, οι ενοχλήσεις στο πεπτικό οφείλονται απλώς στη… λαιμαργία. Πιθανόν να το έχεις διαπιστώσει κι εσύ ότι συχνά εκτονώνεσαι τρώγοντας, όταν νιώθεις πως δεν σε αγαπούν αρκετά. Ίσως να έχεις ασθενικό οργανισμό, αλλά παράλληλα τείνεις να μεγαλοποιείς τα πράγματα, θεωρώντας, π.χ. μια ατονία που οφείλεται σε στρες, σαν σύμπτωμα κάποιας φοβερής αρρώστιας.
Συμβουλή: Πρόσεξε τη διατροφή σου. Τρώγε πρωτεΐνες, φρούτα και λαχανικά, φρόντισε να αποφεύγεις τα πολλά λιπαρά και τα γλυκά και ενίσχυσε τον οργανισμό σου με βιταμίνες. Έτσι θα έχεις πιο σταθερή ενεργητικότητα.

ΛΕΩΝ: Στον Λέοντα αντιστοιχούν η καρδιά, οι αρτηρίες, οι μυς, το επάνω μέρος της πλάτης και η χολή. Έτσι, είναι πολύ πιθανά για τους εκπροσώπους του ζωδίου τα προβλήματα με την καρδιά και το κυκλοφορικό, αλλά και η υπέρταση, ιδίως αν μαζί με τα χρόνια, αυξάνονται και… τα κιλά τους. Οι πόνοι στην πλάτη είναι επίσης συχνή ενόχληση. Αν είσαι Λέων, πιθανόν να έχεις κάπως ακραία συμπεριφορά ως προς την υγεία σου. Από τη μία μπορεί να εξαντλείς τον εαυτό σου στο μη περαιτέρω κι από την άλλη να πανικοβάλλεσαι με μια απλή καρδιακή αρρυθμία.
Συμβουλή: Μην υπερτιμάς την αντοχή σου στο στρες, στη σωματική προσπάθεια αλλά και στο φαγητό. Και μην «κουράζεις» τη χολή σου με την κακή διατροφή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Η Παρθένος συνδέεται με το πεπτικό σύστημα, το δωδεκαδάκτυλο, το λεπτό έντερο και το κόλον. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, εκτός από ευαισθησίες στα συγκεκριμένα τα όργανα, είναι πιθανό να έχεις ψυχοσωματικά συμπτώματα λόγω άγχους, όπως π.χ. δύσπνοια. Επίσης, ενδεχομένως να σε ταλαιπωρήσουν ο διαβήτης και η αρτηριοσκλήρωση. Γενικά προσέχεις τον εαυτό σου, αν και όχι πάντα με τον σωστό τρόπο. Μπορεί να έχεις μια εμμονή με την υγεία, σε βαθμό που να γίνεσαι υποχόνδριος. Για παράδειγμα, πιθανόν να καταφεύγεις σε φάρμακα πολύ πιο συχνά απ’ όσο χρειάζεται.
Συμβουλή: Μια διατροφή με εύπεπτα, πλούσια σε φυτικές ίνες τρόφιμα, θα ωφελήσει το ευαίσθητο πεπτικό σου σύστημα. Χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης και ασχολήσου με πράγματα που σε ξεκουράζουν.

ΖΥΓΟΣ: Το ζώδιο του Ζυγού συνδέεται με το χαμηλότερο μέρος της πλάτης, την οσφυϊκή περιοχή, με τα νεφρά και με την ουροδόχο κύστη. Τα προβλήματα σε αυτή την περιοχή και στο ουροποιητικό σύστημα, λοιπόν, είναι πολύ πιθανόν να απασχολούν τους εκπροσώπους του ζωδίου. Επίσης, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, πιθανό να εμφανίσεις μια προδιάθεση στον διαβήτη. Σε ψυχοσωματικό επίπεδο, όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να συνδέονται με πικρία για πράγματα που έγιναν ή δεν έγιναν ενώ θα το ήθελες, ή και με συμπεριφορές ατόμων που σε πλήγωσαν.
Συμβουλή: Πρόσεξε τη διατροφή σου και προσπάθησε να αποφύγεις την καθιστική ζωή. Πίνε άφθονο νερό, που βοηθά στην καλή υγεία των νεφρών. Μάθε να τα δέχεσαι όλα, με το χαμόγελο της συγχώρεσης.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Στο ζώδιο του Σκορπιού αντιστοιχούν τα γεννητικά όργανα και η ουρήθρα. Αν λοιπόν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο και είσαι γυναίκα, πιθανόν θα έχεις μια τάση για γυναικολογικά και ορμονικά προβλήματα ή ανωμαλίες του κύκλου. Αν είσαι άντρας, πιθανόν να σε απασχολήσει ο προστάτης σου ή μολύνσεις που μεταδίδονται με το σεξ. Και τα δύο φύλα έχουν επίσης ευαισθησία στις αιμορροΐδες και στο έντερο. Πάντως, γενικά έχεις ανθεκτικό οργανισμό και δεν αφήνεις εύκολα ένα πρόβλημα υγείας να σε βγάλει… εκτός μάχης. Παράλληλα είσαι και αρκετά απείθαρχος στις θεραπείες που σου επιβάλλουν, ιδίως αν έχουν διάρκεια.
Συμβουλή: Πέρα από μια οργανωμένη ζωή, με ισορροπημένη διατροφή και ανάπαυση, θα βοηθηθείς αν χαλιναγωγήσεις τη μανία σου να ελέγχεις τα πάντα.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Στο ζώδιο του Τοξότη αντιστοιχεί η περιοχή του ισχίου, οι γοφοί, οι μηροί. Είναι και τα σημεία στα οποία έχει τη μεγαλύτερη ευαισθησία και τάση για τραυματισμούς. Η ισχιαλγία, οι μυϊκές κράμπες και η ουρική αρθρίτιδα είναι επίσης πιθανές ενοχλήσεις. Ωστόσο, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, μπορείς να εμφανίσεις διάφορα συμπτώματα που έχουν καθαρά ψυχοσωματική προέλευση. Είσαι στην κυριολεξία το πουλί που μαραζώνει, αν μπει σε κλουβί. Αρρωσταίνεις από στρες, όταν αισθάνεσαι εγκλωβισμένος σε καταστάσεις που σε πιέζουν, με αποτέλεσμα να παθαίνεις ημικρανίες, πιασίματα στην πλάτη, ακόμα και νευρικές κρίσεις.
Συμβουλή: Για σένα η καλή υγεία έρχεται μέσα από δραστηριότητες που σε βοηθούν να ξεδώσεις, από τα σπορ και τα ταξίδια, μέχρι τα δημιουργικά χόμπι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Το ζώδιο του Αιγόκερω συνδέεται με τα γόνατα και τις αρθρώσεις γενικότερα, τα οστά, το δέρμα και τα δόντια. Οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου, λοιπόν, έχουν μια τάση για αρθρίτιδες, ρευματισμούς, πόνους στην πλάτη, κατάγματα καθώς και δερματικά προβλήματα. Ένα άλλο αδύνατο σημείο τους είναι το στομάχι. Αν είσαι Αιγόκερως, φρόντισε να κουμαντάρεις το άγχος σου, γιατί μπορεί να καταλήξεις με γαστρικό έλκος. Παρόλα αυτά, να ξέρεις ότι οι «προδιαγραφές» του ζωδίου σου είναι για μακροζωία και καλή υγεία, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία.
Συμβουλή: Τα περισσότερα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσεις, έχουν τη ρίζα τους στα άγχη σου. Χαλάρωσε! Και επίσης απόφυγε την καθιστική ζωή. Κάνε περιπάτους, γυμναστική, σπορ, βγες στον καθαρό αέρα…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Το ζώδιο του Υδροχόου συνδέεται με το τμήμα του ποδιού από το γόνατο μέχρι τον αστράγαλο, καθώς και με τις φλέβες. Έτσι, αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, είναι πολύ πιθανόν να έχεις ευαισθησία και τάση για τραυματισμούς σε αυτό το τμήμα του σώματός σου. Πιθανόν να έχεις παρατηρήσει κι εσύ μια τάση να στραμπουλάς τον αστράγαλό σου ή να παθαίνεις κράμπα στις γάμπες. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχεις τις κινήσεις και τις δραστηριότητές σου, για να μην επιβαρύνεις τα πόδια σου. Επίσης και το κυκλοφορικό σύστημα χρειάζεται προσοχή, καθώς υπάρχει πιθανότητα για κιρσούς, φλεβίτιδες και άλλες τέτοιες ενοχλήσεις.
Συμβουλή: Φρόντισε να κινείσαι αρκετά, να περπατάς, να αποφεύγεις την ορθοστασία και την πολύωρη καθιστή στάση.

ΙΧΘΕΙΣ: Το ζώδιο των Ιχθύων συνδέεται με τα πέλματα, τη βάση του σώματός μας. Πέρα από αυτό, όμως, στα πέλματα βρίσκονται οι σημαντικές νευρικές απολήξεις, που αντιστοιχούν σε όλα τα όργανα του σώματος. Αν είσαι Ιχθύς, πιθανόν να έχεις ευαισθησία στην περιοχή, από προβλήματα με κάλους, κότσια και νύχια μέχρι δερματικές μολύνσεις. Άλλα θέματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσεις σχετίζονται με τα «υγρά» του σώματος, δηλαδή το κυκλοφορικό, το λεμφικό, τα πρηξίματα από κατακράτηση. Επίσης η τάση σου να το παρακάνεις με το φαγητό και το αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές.
Συμβουλή: Το κολύμπι, η γυμναστική και η γιόγκα θα σου κάνουν καλό. Πρόσεξε τη διατροφή σου. Επίσης κάνε τακτικό μασάζ στα πέλματα (δοκίμασε τη ρεφλεξολογία)

πηγή myastro.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
zodiac  |  horoscope  |  love  |  ζώδια  |  σχέση  |  γυναίκα  |  άντρας  |  ζωή  |  πρώην  |  καβγάς

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X