ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Υπουργικό: Αποφάσισε επέκταση του Ολοήμερου Γυμνασίου

Στο πρότυπο του Παγκύπριου Γυμνάσιου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Τη σταδιακή επέκταση της πιλοτικής λειτουργίας του Ολοήμερου Γυμνασίου σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη

Η ανακοίνωση

Σε συνέχεια προηγούμενης Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 12/10/2022 και λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχή λειτουργία και τα θετικά αποτελέσματα του Ολοήμερου Σχολείου Διαθεματικής και Διεπιστημονικής Μάθησης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και την έναρξη φέτος λειτουργίας Ολοήμερου Σχολείου και στο Λανίτειο Γυμνάσιο στη Λεμεσό, αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση της πιλοτικής λειτουργίας Ολοήμερου Γυμνασίου σε όλες τις Επαρχίες της Κύπρου, στο πρότυπο που αναπτύχθηκε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Το επόμενο σχολικό έτος, 2023-2024, προγραμματίζεται η λειτουργία ενός Ολοήμερου Σχολείου Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης με την παράλληλη λειτουργία δύο κατευθύνσεων -Κατεύθυνση «STEAM» και Κατεύθυνση «Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός» - σε ένα Γυμνάσιο σε κάθε Επαρχία. Στην Επαρχία Λάρνακας θα λειτουργήσει στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, στην Αμμόχωστο στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου και στην Πάφο στο Νικολαϊδειο Γυμνάσιο.

Η λειτουργία Ολοήμερου Γυμνασίου είναι συμπληρωματική της λειτουργίας του τακτικού γυμνασίου στη βάση του αναλυτικού προγράμματος και δεν αποτελεί επέκταση των πρωινών μαθημάτων. Στον απογευματινό χρόνο δίνεται η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με έμφαση στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό, αλλά και το πρόγραμμα επιστημονικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, γνωστό ως S.T.E.A.M. Στις δυο κατευθύνσεις που συνθέτουν το Ολοήμερο Γυμνάσιο και καλλιεργούνται παράλληλα, υιοθετείται και εφαρμόζεται παιδαγωγική προσέγγιση και σχεδιασμός στη βάση του μοντέλου της Μάθησης Μέσω Έργου (αυτό που αγγλιστί αναφέρεται ως Project based learning) και καλλιεργούνται οι κομβικές δεξιότητες του 21ου αιώνα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση