ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leather pants, polka dot πλεκτό και λουστρίνι μποτάκια
 

Υπόθεση τέως Μητροπολίτη: Γνώριζε ο Αρχιεπίσκοπος

Το φερόμενο θύμα, φαίνεται να μίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο όταν συνέβη το περιστατικό

Για την διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας από ανώτερο κληρικό το 2011, φαίνεται να γνώριζε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του 24news, αναφέρουν ότι η παραπονούμενη μετά τα όσα τραγικά φαίνεται να βίωσε στα χέρια του τέως Μητροπολίτη το 2011 και έπειτα από μεσολάβηση τρίτου προσώπου, συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο και κατήγγειλε το γεγονός σε αυτόν. Στην Αστυνομία, θυμίζουμε ότι επίσημη καταγγελία έγινε 11 χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να επίπληξε προφορικά τότε τον τέως Μητροπολίτη, ενώ φέρεται να γνώριζε και για άλλες, παρόμοιες συμπεριφορές του ιεράρχη στο παρελθόν.

Πάντως, θυμίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κλήθηκε την προηγούμενη βδομάδα για κατάθεση από τους ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου που ανέλαβαν την υπόθεση και μάλιστα, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είχε επικοινωνία με την παραπονούμενη τότε.

Εκκλησιαστική πηγή, μιλώντας στο ΚΥΠΕ την Τετάρτη (24/2) μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε τόσο ότι ο Αρχιεπίσκοπος κατέθεσε για την υπόθεση όσο και για το ότι, η γυναίκα αυτή είχε προβεί στην καταγγελία αυτή και πριν κάποια χρόνια στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος ωστόσο δεν έκρινε την μαρτυρία της ως αξιόπιστη. Υπογράμμισε, παράλληλα, πως εφόσον υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες και επαρκή στοιχεία ο Αρχιεπίσκοπος «δεν χαρίζεται» ειδικά σε ό,τι αφορά τέτοιου είδους παραπτώματα.

Την Τετάρτη (24/2) ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναφέρει ότι ο καταγγελλόμενος τέως Μητροπολίτης, έχει καταθέσει επίσης στους ανακριτές για τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του και διερευνώνται.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση