ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cycling shorts, cropped top και πέδιλα
 

Υπάρχει συγκάλυψη του διαμεσολαβητή

Μετά την άρνησή μου ακολούθησε υποτίμηση, λασπολογία, κλείσιμο πόρτων, λέει ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού

Του Απόστολου Κουρουπάκη

Ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους «Με αγάπη Χριστιάνα» στον Alpha Κύπρου μίλησε για τη δική του δυσάρεστη εμπειρία στον χώρο εργασίας του ως ηθοποιού. Ο Ανδρέας Φυλακτού σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εγώ το πέρασα, είχα τις επιπτώσεις που είχα, αλλά δεν θα επιτρέψω να συμβεί σε κανέναν άλλον». Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Φυλακτού είπε ότι κλήθηκε σε ακρόαση στον προσωπικό χώρο του σκηνοθέτη, και επειδή, όπως του ειπώθηκε, ο ρόλος θα είναι γυμνός θα έπρεπε ο σκηνοθέτης να τον δει γυμνό: «Και αφού σε δω γυμνό θα σου βάλω κάποιες συνθήκες τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσεις όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα». Όπως είπε ο Ανδρέας Φυλακτού η μία περίπτωση συνέβη στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο από τον ίδιο άνθρωπο.

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος που αναδείχθηκε από τον ηθοποιό είναι αυτή του διαμεσολαβητή μεταξύ των ηθοποιών και των θυτών: «Ο ίδιος διαμεσολαβητής που έστειλε τον συνάδελφο και κατέληξε να κακοποιείται, είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει και εμένα σε άτομο, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα ονόματα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, […] εγώ αρνήθηκα» είπε ο Ανδρέας Φυλακτού, αναφερόμενος στον προφυλακισμένο στην Ελλάδα σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη. Όπως σημείωσε ο ηθοποιός μετά την άρνησή του άλλαξαν πολλά στον εργασιακό του βίο: «ακολούθησε υποτίμηση, λασπολογία, κλείσιμο πόρτων».

Καλύπτουν τον διαμεσολαβητή

Σχετικά με τον διαμεσολαβητή ο ηθοποιός λέει ότι υπάρχει συγκάλυψη του συγκεκριμένου ατόμου, «Υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, υπήρχαν υπόνοιες και καταγγελίες για τον τρόπο που απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, αλλά κανένας δεν έκανε κάτι, πού να πάω εγώ, να καταγγείλω τι, σε ποιον να το καταγγείλω και να μη φοβάμαι ότι είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν αυτό το άτομο […] και δεν κάνουν τίποτε […], δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα».

«Εγώ το πέρασα, δεν θα ανεχτώ με κανέναν τρόπο να περάσουν άλλα άτομα που θέλουν να μπουν σε οποιονδήποτε χώρο και έχουν όνειρα να περάσουν τα ίδια. Πρέπει τώρα να σταματήσει αυτή η κατάσταση, όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους να φοβούνται» είπε ο Ανδρέας και ότι με το να μιλήσει δημοσίως θέλει να μπει εμπόδιο στον δρόμο οποιουδήποτε να κάνει κακό σε άλλους. «Δεν φταίτε εσείς για ό,τι σας συνέβη, δεν υπάρχει λόγος να το κουβαλάτε μια ζωή» ήταν το μήνυμα του Ανδρέα Φυλακτού. «Πρέπει να φύγει η ενοχή από πάνω μας», κατέληξε ο ηθοποιός Ανδρέας Φυλακτού.

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση