ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Υπ. Συμβούλιο: Ενέκρινε το πασχαλινό επίδομα

Άρχισε η καταβολή των ειδικών επιδομάτων

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία το πασχαλινό επίδομα για όσους παίρνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου με βάση εισοδηματικά κριτήρια, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως, ανέφερε, το πασχαλινό επίδομα θα δοθεί σίγουρα πριν από το Πάσχα μαζί με τα άλλα επιδόματα, τα οποία όπως ανέφερε θα δοθούν όλα πριν από το Πάσχα.

Πρόσθεσε ότι το πασχαλινό επίδομα αφορά έναν προϋπολογισμό 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και θα δοθεί σε περίπου 7.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, η καταβολή του επιδόματος βασίζεται στο συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που αποκτήθηκε το προηγούμενο έτος, δηλαδή για φέτος θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2020. Για νοικοκυριό ενός ατόμου, το συνολικό όριο ανέρχεται στο ποσό των €6.500 και για νοικοκυριό δύο ατόμων το όριο τίθεται στο ποσό των €11.000. Σημειώνεται ότι το εισοδηματικό όριο για νοικοκυριό δύο ατόμων αυξήθηκε από €9.750 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε €11.000, ώστε να επωφεληθούν περισσότερα νοικοκυριά των δύο ατόμων με χαμηλά εισοδήματα.

Τα πιο πάνω εισοδηματικά όρια για μονήρες νοικοκυριό και ζεύγος θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, ανάλογα με τη σύνθεση του υπόλοιπου νοικοκυριού, σύμφωνα με τις κλίμακες που ισχύουν και για την αναπροσαρμογή του ορίου της φτώχειας, δηλαδή θα αυξάνονται κατά 30% του €6.500 (κατά €1.950 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14ων ετών και κατά 50% του €6.500 (κατά €3.250 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14ων ετών.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα €190 και δικαιούχοι είναι μόνο συνταξιούχοι, δηλαδή νοικοκυριά με ένα συνταξιούχο που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν €190 και νοικοκυριά με δύο συνταξιούχους θα λάβουν €380.

Το Πασχαλινό Δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων) θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 23/4/2021. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν οποιαδήποτε επιπλέον αίτηση για να λάβουν το Πασχαλινό Δώρο.

Όπως αναφέρεται επίσης, με αντίστοιχες αποφάσεις της Κυβέρνησης το μέγιστο επίδομα σε Χαμηλοσυνταξιούχους αυξήθηκε από €150 σε €369, διασφαλίζοντας ότι όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν συνολικά εισοδήματα που υπερβαίνουν το όριο της φτώχειας, δηλαδή άνω των €710 μηνιαίως, ενώ με αποφάσεις της Κυβέρνησης όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι δικαιούνται παροχή Χριστουγεννιάτικου Δώρου, δωρεάν 4ήμερες διακοπές, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του ΓεΣΥ και δωρεάν διακίνηση με δημόσιες συγκοινωνίες

Άρχισε η καταβολή των ειδικών επιδομάτων

Η Υπουργός Εργασίας συμπλήρωσε ότι άρχισε από την Τρίτη και συνεχίζεται και σήμερα η καταβολή των ειδικών επιδομάτων που αφορούν εργαζομένους και αυτοτελώς εργαζομένους και θα ολοκληρωθούν όλες οι καταβολές των επιδομάτων. Επιπρόσθετα τις επόμενες μέρες, είπε, θα καταβληθούν τα εφάπαξ ποσά των 30 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν εστιατόρια, μπαρ και παρόμοιες επιχειρήσεις που είναι δικαιούχοι αυτής της εφάπαξ χορηγίας.

Παράλληλα η κα. Αιμιλιανίδου απηύθυνε έκκληση στην Βουλή όπως ψηφίσει το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων.

«Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να δώσουμε ρευστότητα στις μικρές επιχειρήσεις, να διατηρηθούν θέσεις εργασίας. Είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X