ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Χρυστάλλα Γιωρκάτζη: Μία γυναίκα στο τιμόνι της οικονομίας της Κύπρου

Από την Αμμόχωστο, στο Υπουργείο Οικονομικών και από Γενική Ελέκτρια τώρα πια στο τιμόνι της Κυπριακής οικονομίας στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη είναι πλέον η πρώτη γυναίκα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που αναλαμβάνει τέτοιο αξίωμα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, ο διορισμός της κυρίας Γιωρκάτζη θα έχει ισχύ από τις 11 Απριλίου, ενώ πρόσθεσε πως για το θέμα αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τον οποίον ενημέρωσε για την απόφασή του.

Το Who Is Who της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη

Ποια είναι η πρώτη πλέον γυναίκα που αναλαμβάνει ένα τόσο σημαντικό πόστο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πόσο πλούσιο είναι το... βιογραφικό της;

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη γεννήθηκε στην πανέμορφη Αμμόχωστο στις 13 Ιουλίου, 1956. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Λίγο αργότερα οι σπουδές της συνεχίστηκαν στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου στις Η.Π.Α., απ’ όπου πήρε τον τίτλο Master.

1981: Διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών στη θέση Οικονομικού Λειτουργού.

1991: Προήχθη στη θέση Ανώτερου Οικονομικού Λειτουργού στο ίδιο Υπουργείο.

1995: Διορίστηκε Βοηθός ΄Εφορος Ασφαλειών και μέχρι το 1998 προΐστατο της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Από το 1993 μέχρι το 1998 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1998 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας.

Το 2000 ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών του Ηνωμένου Βασιλείου (Association of Chartered Certified Accountants) την ανέδειξε σε επίτιμο μέλος του, κάτι που ήταν η πρώτη φορά παγκόσμια που ο Σύνδεσμος απένειμε σε μη μέλος του τη διάκριση αυτή.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με ένα post με ένα Facebook για την κίνηση του λέει χαρακτηριστικά "Αποφάσισα σήμερα τον διορισμό της κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, νυν Γενικής Ελέκτριας της Δημοκρατίας, στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, με ισχύ από τις 11 Απριλίου."

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση