ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Αναστασιάδης: Βραβεύτηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Αθηναίων

Αθήνα και Λευκωσία, ούτε απειλούν ούτε επιδιώκουν τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του οποιουδήποτε κράτους

Σε ειδική τελετή τη Δευτέρα το βράδυ, στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρασημοφορήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας του Δήμου Αθηναίων σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου και την ειρηνική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για απονομή του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας του Δήμου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη λήφθηκε «σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της αδελφής Κύπρου, προς όφελος του συνόλου του κυπριακού λαού, την κραταίωση των ακατάλυτων και άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, τη σταθερή υπεράσπιση των δημοκρατικών και ανθρώπινων αξιών που μας ενώνουν, την προσήλωση του στο όραμα μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και την ακλόνητη δέσμευση του για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και παγκόσμια, με βάση της αρχές του διεθνούς δικαίου».

Στις 19:00 ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Μέγαρο.

Ακολούθησε, στις 19:45, η τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου, και στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Άντρη Αναστασιάδη θα ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου Γουλανδρή.

«Αμετάθετος στόχος παραμένει η εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης, χωρίς παρεκκλίσεις από τα σχετικά Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την αντιφώνησή του στην τελετή απονομής του Χρυσού Μεταλλίου Αξίας της Πόλεως των Αθηνών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το σκεπτικό της απόφασης για να τιμηθεί αποτελεί επιπρόσθετη υπόδειξη του χρέους που έχει να επιτελέσει απέναντι στην Κύπρο αλλά και εν γένει τον Ελληνισμό.

Χρέος, συνέχισε, «το οποίο υπαγορεύει να εργαστώ άοκνα, επιδιώκοντας τη διατήρηση των μεταξύ μας ιστορικών και ακατάλυτων δεσμών».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι Αθήνα και Λευκωσία, ούτε απειλούν ούτε επιδιώκουν τον σφετερισμό των δικαιωμάτων του οποιουδήποτε κράτους, σέβονται το διεθνές δίκαιο και για αυτό επιδιώκουν, όπως σημείωσε, τον δημιουργικό διάλογο ή αν δεν υπάρχει κατάληξη την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για την επίλυση των όσων ανεδαφικών η Τουρκία επιδιώκει.

«Λαμβάνοντας το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, σε μια περίοδο κλιμάκωσης και όξυνσης της τουρκικής προκλητικότητας, έχω πλήρη συναίσθηση της δικής μου υψηλής ιστορικής, πολιτικής και ταυτόχρονα ηθικής ευθύνης, που η απονομή αυτή με βαραίνει απέναντι στον Κυπριακό και ευρύτερο Ελληνισμό», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι για αυτή την ευθύνη θα συνεχίσει να εργάζονται με όλες του τις δυνάμεις και με σύνεση, αναλώνοντας το άπαν των δυνάμεων του ώστε να δικαιώσει την τιμή που σήμερα του αποδίδεται.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακάθησε σε δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Αθηναίων προς τιμή του. Το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγος του παρακάθησαν σε ιδιωτικό γεύμα που τους παρέθεσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του στην οικία τους.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση