ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi αέρινο φόρεμα με flat πέδιλα
 

Χάρης Ρώμας: «Έχω δεχθεί δύο φορές σεξουαλική παρενόχληση»

Πώς το αντιμετώπισε;

newsroom must

Ο Χάρης Ρώμας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ κι μεταξύ άλλων, απάντησε στις κατηγορίες για φήμες που τον ήθελαν να μην παίρνει θέση υπέρ των θυμάτων του κινήματος #metoo για τις κακοποιήσεις σε άτομα του θεάτρου.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο απάντησε σε όσους τον έκριναν, αλλά εξομολογήθηκε πως και εκείνος έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και μάλιστα δύο φορές κατά την διάρκεια της καριέρας του.

"Προσωπικά εμένα μου έτυχε δυο φορές να δεχτώ σεξουαλική πρόταση – παρενόχληση, αλλά ήταν κάτι που το αντιμετώπισα αμέσως και δεν μου άφησε κατάλοιπα. Είναι άλλο βέβαια το να υποστεί κάποιος κακοποίηση –λεκτική, σωματική ή ψυχολογική- και ακόμη περισσότερο βιασμό.

Χαίρομαι που ο χώρος του θεάτρου έγινε η αφορμή για να πάρει μεγάλη διάσταση το metoo, ώστε να μπορούν και άνθρωποι που εργάζονται σε άλλες δουλειές και αισθάνονται αδύναμοι, άνθρωποι που δεν τολμούν να δημοσιοποιήσουν αυτό που τους συμβαίνει, να αντιδράσουν σε όποια μορφή κακοποίησης. Και ξέρω ότι μέσα από τη διαδικασία του metoo αυτοί που έχουν την τάση να καταχραστούν την εξουσία τους θα το σκεφτούν διπλά και τριπλά.

Γιατί θα ξέρουν ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ μεγάλα προβλήματα. Πρέπει, ωστόσο, να τονίσω ότι όλα όσα καταγγέλθηκαν αφορούν ένα μικρό ποσοστό καλλιτεχνών. Είναι εντελώς σοκαριστικό να αποκαλύπτονται για μεγάλα ονόματα του θεάτρου ότι συμπεριφέρονταν με αυτόν τον τρόπο"

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση