ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Χαμόγελα στα πρόσωπα 48 παιδιών από την Ουκρανία σε κατασκήνωση στον Πρόδρομο

«Σε αυτά τα παιδιά, δίνεται η ευκαιρία, σε αυτό το όμορφο μέρος της Κύπρου, να ζήσουν κάποιες μέρες ξεγνοιασιάς»

Χαμόγελα στα πρόσωπα 48 παιδιών από την Ουκρανία, έφερε η φιλοξενία τους στη θερινή κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας στον Πρόδρομο, με τον Υπουργό Παιδείας να εκφράζει τη χαρά του και ο Ουκρανός Πρέσβης την ευγνωμοσύνη του προς τη χώρα μας.

Πρόδρομος Προδρόμου και Ruslan Nimchynskyi βρέθηκαν το μεσημέρι στην θερινή κατασκήνωση του ΥΠΑΝ στον Πρόδρομο και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά και τους τέσσερις εκπαιδευτικούς τους, υπογραμμίζοντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «αυτή η κίνηση του Υπουργείου Παιδείας να φιλοξενήσουμε, σε μια κατασκήνωση του Υπουργείου, παιδιά από την Ουκρανία, μεθερμηνεύει τα αισθήματα ολόκληρης της Κύπρου, ολόκληρου του κυπριακού λαού και βεβαίως και της Κυβέρνησης».

Σε αυτά τα παιδιά, συνέχισε, δίνεται η ευκαιρία, σε αυτό το όμορφο μέρος της Κύπρου, να ζήσουν κάποιες μέρες ξεγνοιασιάς και να ψυχαγωγηθούν, μακριά από τη φρικτή εμπειρία του πολέμου, μακριά από την αγωνία.

«Από την πρώτη στιγμή κάνουμε ό,τι μπορούμε και αγκαλιάσαμε τους πρόσφυγες που έρχονται εδώ και που αναγκάζονται να φύγουν από τη χώρα τους», είπε και τόνισε ότι «ιστορικά είναι πολύ στενοί οι δεσμοί ανάμεσα στην Κύπρο και την Ουκρανία και ιδιαίτερα οι δεσμοί του ελληνισμού με την Ουκρανία».

Επιπρόσθετα, υπέδειξε, ως Κύπριοι που έχουμε βιώσει την ίδια εμπειρία της εισβολής, νιώθουμε τον πόνο τους και αυτό «το υπογραμμίζουμε και το θυμίζουμε».

Ο Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε τη χαρά του γιατί «εκτός από τις κρατικές υπηρεσίες και τα όσα έχουμε κάνει και τα όσα προγραμματίζουμε να κάνουμε για να είναι τον Σεπτέμβριο στα σχολεία μας μερικές χιλιάδες παιδιά από την Ουκρανία, θα τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν και το δικό τους συγκροτημένο ουκρανικό πρόγραμμα, που γίνεται εξ αποστάσεως».

«Θέλουμε να ξέρει ο λαός της Ουκρανίας ότι η Κύπρος είναι ένα φιλόξενο μέρος, νιώθουμε αδελφικά απέναντι τους, όπως εξάλλου και ολόκληρη η ΕΕ», είπε τέλος ο ΥΠΑΝ, εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα όπως ο πόλεμος τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός Πρέσβης Ruslan Nimchynskyi, εξέφρασε τη χαρά του που είδε χαρούμενα τα πρόσωπα των παιδιών από την Ουκρανία και την «βαθιά ευγνωμοσύνη εκ μέρους του Ουκρανικού λαού και της Πρεσβείας προς τον Υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου».

Η φιλοξενία των παιδιών αυτών στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου, είπε, δίνει συνέχεια στις εξαιρετικά φιλικές σχέσεις των δυο χωρών και των αισθημάτων φιλίας των χιλιάδων Ουκρανών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ανέφερε δε ότι ο Ουκρανικός λαός ευγνωμονεί την Κυπριακή Δημοκρατία για τη φιλοξενία και την προσπάθειά της να δημιουργήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης, αλλά και για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρει και που, όπως δήλωσε, μέχρι στιγμής ξεπερνά τους 230 τόνους σε φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα και ιατρικό εξοπλισμό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση