ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

#wiz50best: Ήταν μια φαντασμαγορική βραδιά

Η μεγάλη γιορτή της εστίασης και της γαστρονομίας πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.

Δέσποινα Άσπρου

Εκλεκτοί καλεσμένοι από την ελίτ της εστίασης, τον επιχειρηματικό κόσμο και άνθρωποι του lifestyle του νησιού έδωσαν ραντεβού γύρω στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου στην εντυπωσιακή Μαρίνα Αγίας Νάπας προκειμένου να δώσουν "το παρών" τους στην τελετή βράβευσης των πενήντα καλύτερων εστιατορίων του νησιού μας που πραγματοποιήθηκε από το Wiz Guide με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου. Λάμψη, επιτυχία, χαμόγελα ικανοποίησης, βεγγαλικά, ποιοτικά ποτά και νόστιμα εδέσματα αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της φαντασμαγορικής βραδιάς.

Με την άφιξή τους στον χώρο, το πρώτο πράγμα που αντίκριζαν οι καλεσμένοι ήταν το υπέροχα φωταγωγημένο Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας, το οποίο και φιλοξένησε την εκδήλωση.

To Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας, όπου και πραγματοποιήθηκαν τα Wiz 50 Best εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο του 2022.

Η μοναδική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία του κτηρίου, το οποίο δένει αρμονικά με το φυσικό παράκτιο περιβάλλον και ο μοντέρνος του σχεδιασμός, σαφώς και δεν πέρασε απαρατήρητος. Καθώς ο κόσμος πλησίαζε την είσοδο του κτηρίου, είχε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί στο μπλε χαλί της εκδήλωσης και έπειτα, πρωτού καθίσει στις θέσεις του, να απολαύσει ένα ποτήρι Montelvini Prosecco υπό τους ήχους live jazz  μουσικής σαξωφόνου.

Οι καλεσμένοι της μεγάλης βραδιάς της εστίασης και της γαστρονομίας απόλαυσαν με την είσοδό τους ένα ποτήρι Montelvini Prosecco.


Οι μοναδικοί τζαζ ήχοι του σαξοφωνίστα στην είσοδο του Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας έκαναν την όλη εμπειρία ακόμη πιο μαγική.

Μπαίνοντας εντός του εντυπωσιακού κτηρίου χωριτικότητας περίπου τετρακοσίων ατόμων, δεν μπορούσε να μην παρατηρήσεις τις σικάτες λεπτομέρειες σε διάφορα σημεία. Ούτε φυσικά και το πλήθος κόσμου που είχε μαζευτεί από νωρίς και ανυπομονούσε να μάθει την τελική κατάταξη των εστιατορίων.

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων της Μαρίνας Αγίας Νάπας, με τους καλεσμένους να αγωνιούν για την τελική κατάταξη των εστιατορίων.

Την παρουσίαση του θεσμού WiZ 50 Best Restaurants ανέλαβαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο η Αφροδίτη Δερματά και ο Δημήτρης Δερματά. Τα δύο αδέρφια, αφού καλοσώρισαν τους καλεσμένους της εκδήλωσης, τόνισαν πως στόχος του θεσμού είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη χαρτογράφηση της ανερχόμενης γαστρονομίας στην Κύπρο, ενώ ξεκαθάρισαν πως η ανάδειξη των πενήντα καλύτερων εστιατορίων, προέκυψε μετά από μια τεράστια λίστα που περιελάβανε συνολικά 1667 εστιατόρια.

Παρουσιαστές του θεσμού Wiz 50 Best Restaurants ήταν τα αδέρφια Δερματά.

Αφότου οι παρουσιαστές μίλησαν εκτενέστερα για τον θεσμό και την διαδικασία αξιολόγησης, κάλεσαν στην σκηνή τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, σεφ Ανδρέα Άντωνα, ο οποίος έκανε μια παρουσίαση με τίτλο «Culinary art, the ingredients of the success». Εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στα χρόνια που παρακολουθούσε τα μέλη της οικογένειάς του να μεγειρεύουν στο εστιατόριο του πατέρα του, στο Λονδίνο, ενώ αποκάλυψε πως ήδη από τα δεκαέξι του χρόνια ένιωθε πως το να γίνει σεφ ήταν το πεπρωμένο του, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα πως η γαστρονομία είναι κουλτούρα.


Στην τελετή παρέστη ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, Κύπριος σεφ Ανδρέας Άντωνα.


Όσο περνούσε η ώρα, η αγωνία για την κατάταξη των δέκα καλύτερων εστιατορίων κορυφωνόταν.

Με το τέλος της ομιλίας του πετυχημένου σεφ, προβλήθηκαν μίνι βίντεο στα οποία παρουσιάστηκε η σειρά κατάταξης των εστιατορίων στις θέσεις 50-11. Στην συνέχεια, ανακοινώθηκε και η σειρά των δέκα καλύτερων εστιατορίων του νησιού μας για το 2022, με το LMP του ξενοδοχείου Parklane να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις των κριτών και δικαίως να έχει κερδίσει την πρώτη θέση.

Καλύτερο εστιατόριο για το 2022 αναδείχθηκε το LPM στο πολυτελές Parklane, με το βραβείο απονέμει ο σεδ Ανδρέας Άντωνα.

Να σημειώσουμε πως τα βραβεία, δημιουργημένα από plexiglass, μεταλικό space και "ενσωματομένο" πιάτο με χαραγμένο το όνομα του κάθε εστιατορίου και με το λογότυπο του θεσμού και τις υπογραφές των δώδεκα κριτών, δόθηκαν και στους πενήντα νικητές και σχεδιάστηκαν από τον group art director Γιάννο Ιωάννου. Τα δέκα πρώτα ωστόσο βραβεία, ήταν λίγο διαφοροποιημένα από τα υπόλοιπα, καθώς είχαν ανάγλυφο τον αριθμό κατάταξής τους. Tα βραβεία σχεδιάστηκαν από τον group art director Γιάννο Ιωάννου.


Στο τέλος της εκδήλωσης και οι πενήντα νικητές του θεσμού Wiz 50 Best φωτογραφίθηκαν μαζί κρατώντας τα βραβεία τους.

Με την ολοκλήρωση της αποκάλυψης της σειράς κατάταξης των πενήντα καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου, φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα φώτησαν τον ουρανό της Αγίας Νάπας, ενώ οι καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο υπέροχο L’Atelier Robuchon για ένα κοκτέιλ πάρτι με γαστρονομικές εκπλήξεις και υπέροχα ποτά.

Φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα έκαναν τον ουρανό της Αγίας Νάπας να λάμψει.

Ανάμεσα στα κρύα πιάτα που οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ήταν Sea bream tartare και avruga caviar Cornetto, Beetroot, green mustard και apple tartlet, Coppa, mushrooms, parmigiano and rocket ballotine Eggplant Caviar Surprise Box. Η λίστα με τις ζεστές δημιουργίες περιλάμβανε Mini burger Joel Robuchon, Truffle Ham and cheese “Croque-Monsieur”, Prawns and mushrooms Hot Dog, Chestnut velouté, Jerusalem artichokes και black truffle, Black truffle risotto, Fish cromesquis, bisque mayonnaise and bottarga. Τα επιδόρπια βέβαια δεν απουσίαζαν από τις επιλογές των ανθρώπων που βρέθηκαν ψες στο L’Atelier Robuchon. Chocolate tart, Fraisier, Pistachio chou και Carrot cake έκαναν το βράδυ μας ακόμη πιο γλυκό. Προσφέρθηκαν παράλληλα κρασιά Nico Lazaridi, νερό Acqua Panna και αεριούχο s. pelegrino.

Τα Carrot cake άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, με αρκετούς από τους καλεσμένους να κάνουν λόγο για τα καλύτερα που έχουν δοκιμάσει με΄χρι στιγμής.

 

Το μενού στο υπέροχο L’Atelier Robuchon ήταν γεμάτο νόστιμες εκπλήξεις.

Τα κρασιά Nico Lazaridi έκαναν την βραδιά ακόμη πιο ξεχωριστή.

Χορηγοί των WiZ 50 Best Restaurants είναι: Τράπεζα Κύπρου, Acqua Panna, San Pellegrino, Nico Lazaridi Winery, Epic, Petrolina.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS