ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

WhatsApp: Αυτές είναι οι νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτικότητα των χρηστών

Screenshot, ομαδικές συνομιλίες και active status: οι αλλαγές που θα δούμε στο WhatsApp

Η WhatsApp ανακοίνωσε την Τρίτη μια σειρά από νέες ρυθμίσεις για την ιδιωτικότητα, που θα δίνουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στους χρήστες να διαβάζουν τα μηνύματά τους χωρίς οι υπόλοιποι να το γνωρίζουν.

Η πλατφόρμα θα επιτρέψει σύντομα στους χρήστες να ελέγχουν ποιος θα μπορεί να βλέπει πότε είναι συνδεδεμένοι, να μπλοκάρουν τη λήψη στιγμιοτύπων οθόνης (screenshots) για ορισμένα μηνύματα καθώς και να αποχωρούν από ομάδες χωρίς να στέλνεται ειδοποίηση στα υπόλοιπα μέλη.

Το WhatsApp έχει περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, και ανήκει στη Meta, μητρική εταιρεία της Facebook. Ανακοινώνοντας μάλιστα τις αλλαγές στο Facebook και το Instagram, ο CEO της εταιρείας, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία «θα συνεχίζει να οικοδομεί νέους τρόπους για να προστατεύσει τα μηνύματα των χρηστών και να τα διατηρήσει το ίδιο ιδιωτικά και ασφαλή με τις συζητήσεις που γίνονται από κοντά».

Το WhatsApp διαφημίζει εδώ και καιρό τη χρήση της end-to-end κρυπτογράφησης, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης ενός μηνύματος μπορούν να δουν το περιεχόμενό του. Επιπλέον, όπως και άλλες πλατφόρμες ιδιωτικών μηνυμάτων, επιτρέπει ήδη στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα που εξαφανίζονται μετά από μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Πέρυσι, ωστόσο, η WhatsApp τέθηκε υπό ενδελεχή έλεγχο μετά από μια επικαιροποίηση των όρων χρήσης της.

Εκείνη την περίοδο, πολλοί χρήστες είχαν εκφράσει ανησυχίες για ένα μέρος της πολιτικής του WhatsApp σχετικά με την ιδιωτικότητα, στο οποίο αναφερόταν λεπτομερώς πόσα κοινοποιούνται στη Facebook, της οποίας η φήμη – σε ό,τι αφορά την προστασία δεδομένων των χρηστών – έχει δεχθεί πλήγματα.

Η εν λόγω επικαιροποίηση έκανε κάποιους να στραφούν στην επίσης δημοφιλή πλατφόρμα Signal.

Η Facebook προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την εν λόγω πολιτική, αναφέροντας ότι οι πρακτικές που ακολουθεί σε ό,τι αφορά την κοινοποίηση δεδομένων δεν ήταν κάτι καινούργιο και πως «δεν επηρεάζουν τον τρόπο που επικοινωνούν οι άνθρωποι σε ιδιωτικό επίπεδο, με τους φίλους και την οικογένειά τους».

Πλέον, δύο από τα νέα στοιχεία που εισάγονται στην πλατφόρμα – τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέγει ποιος θα μπορεί να δει ότι είναι συνδεδεμένος καθώς και να αποχωρεί σιωπηλά από ομάδες – θα γίνουν διαθέσιμες αυτό τον μήνα.

Το εργαλείο που μπλοκάρει τη λήψη στιγμιοτύπων οθόνης, το οποίο θα χρησιμοποιείται για μηνύματα που προορίζονται για να διαβαστούν μόνο μία φορά, βρίσκεται ακόμα σε δοκιμές και θα γίνει διαθέσιμο αργότερα, σύμφωνα με τη WhatsApp.

Πηγή: Kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση