ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards: 16 highlight στιγμές στην ιστορία του θεσμού

Τα Man of the Year Awards, αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό βράβευσης στην Κύπρο.

Τα Man of the Year Awards, αποτελούν τον μακροβιότερο θεσμό βράβευσης στην Κύπρο που συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια ιστορίας. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, δεκάδες επιφανείς άνδρες διακρίθηκαν και τιμήθηκαν για τα επιτεύγματά τους, ενώ ο θεσμός κάθε χρονιά αποδεικνύει πως παρά το ότι η Κύπρος μας είναι σχετικά μια μικρή χώρα, προσφέρει μεγάλο έργο σε σημαντικούς τομείς - τόσο εντός της, όσο και στο εξωτερικό. 

Η ιδεά των Man of The Year Awards γεννήθηκε από την ομάδα του πρώτου lifestyle αντρικού περιοδικού στην Κύπρο, του MAN το 2001 και σκοπός τους ήταν η βράβευση των αρίστων Κύπριων, που κατάφεραν να πάρουν τον τόπο μας ένα βήμα μπροστά.

Σήμερα,16 Νοεμβρίου, με αφορμή την 21η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards που θα πραγματοποιηθεί στο Ραrklane, a luxury Collection Resort and Spa, κάνουμε μια αναδρομή στις πιο σημαντικές και συγκινητικές στιγμές στην ιστορία του θεσμού.

Δείτε στην συνέχεια μερικές από τις highlight στιγμές των βραβείων από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Το 2001 πραγματοποιούνται για πρώτη φορά τα Man of the Year και άντρας της χρονιάς  αναδεικνύεται ο  Στέλιος Χατζηιωάννου.

Έναν χρόνο πριν από την ανεπανάληπτη πορεία του Μάρκου Παγδατή στο Australian Open του 2006, κερδίζει το βραβείο αθλητής της χρονιάς, ενώ το ίδιο βραβείο έλαβε και την επόμενη χρονιά. To βραβείο παραλαμβάνει ο αδερφός του, Πέτρος Παγδατής.

Media person για το 2007 αναδεικνύεται ο σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Τσιάκκας, ο οποίος την περίοδο εκείνη σημείωνε τρομερή επιτυχία χάρη στην σειρά «Βουράτε Γειτόνοι». 

Καλλιτέχνης της χρονιάς το 2008 αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος είναι ο πιο πολυβραβευμένος άντρας στην ιστορία του θεσμού.

Ένα ακόμη highlight στην ιστορία του θεσμού, είναι η βράβευση του Κύπρου Νικολαΐδή, ο οποίος μέσα σε αφιέρωμα που έκανε για εκέινον το Netflix χαρακτηρίστηκε ως «πατέρας» της αυχενικής διαφάνειας, που εντοπίζει το σύνδρομο Down στη 12η εβδομάδα κύησης, και της ενδοσκοπικής επέμβασης laser, χάρη στην οποία σώθηκαν χιλιάδες παιδιά και μητέρες.

Ο σεναριογράφος και ηθοποιός Λώρης Λοϊζίδης αναδεικνύεται Άντρας της Χρονιάς για το 2010, μετά την επιτυχημένη σειρά «Αίγια Φούξια», το σενάριο της οποίας ανέλαβε τη Χριστιάνα Αρτεμίου.

Την ίδια χρονιά, στην παρουσίαση του θεσμού βλέπουμε τον Τάσο Τρύφωνος, ο οποίος δέκα χρόνια μετά παραμένει στον ρόλο του οικοδεσπότη της βραδιάς και εντυπωσιάζει με το ταλέντο και τις ικανότητές του. Μαζί του το 2010 ήταν και η Ευγενία Μανωλίδου.

O Κώστας Βουτσάς το 2010 παραλαμβάνει το βραβείο Τιμής Ένεκεν για την προσφορά του.

Ο Δρ Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο νομπελίστας Οικονομικών επιστημών, αναδεικνύεται Άντρας της Χρονιάς για το 2011.


Έλληνας της χρονιάς το 2012 αναδεικνύεται ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Ευτύχιος Έλληνας είναι ο πρώτος Έλληνας που κλήθηκε να λάβει μέρος σε ε δοκιμαστικό της Formula 1 και κατάφερε να κάνει υπερήφανη την Κύπρο το 2013. Έναν χρόνο αναδείχτηκε Man Of The Year και Αθλητής της Χρονιάς.


Το βραβείο του Άντρα της Χρονιάς το 2016 έλαβε ο καταξιωμένος διεθνής σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος στο ενεργητικό του μετρά πολλές επιτυχίες, ένα αστέρι Michelin και το δικό του εστιατόριο στο Παρίσι.

2018 και Άντρας της Χρονιάς αναδεικνύεται ο ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

Για το 2019 το βραβείο «Άντρας της Χρονιάς και επιστήμονας της Χρονιάς» παραλαμβάνουν οι Κωνσταντίνος Τσελεπής και Γιώργος Βασιλείου, οι δύο επιστήμονες που ανακάλυψαν μια δραστική ουσία η οποία καταστρέφει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, τα βραβεία δεν πραγματοποιήθηκαν με φυσική παρουσία και οι νικητές ανακοινώθηκαν μέσα από βίντεο.

 Ο Παύλος Κοντίδης αναδείχθηκε για 3η φορά Man of the Year στην 20ή απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2021.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X