ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Eμπριμέ jumpsuit και mules
 

«Together We Shine»: Στις 6 Οκτωβρίου, η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Τη 14η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες διοργανώνει φέτος η Europa Donna, με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 5.00 μ.μ, με σημείο εκκίνησης τον χώρο στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Θα κατευθυνθεί στα κεντρικά γραφεία της AstroBank, στη συμβολή των οδών Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη, όπου θα τοποθετηθούν οι «φιγούρες» και στη συνέχεια θα γίνει επιστροφή στον χώρο εκκίνησης. Εκεί, φέτος, για πρώτη φορά θα σχηματιστεί η πιο μεγάλη ανθρώπινη ροζ κορδέλα, το χαρακτηριστικό σύμβολο ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού. Θα ακολουθήσει γιορτή και συναυλία των Stereo Soul.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, Εύη Παπαδοπούλου, υπογράμμισε ότι «… στη φετινή Πορεία με τις Ροζ φιγούρες, συνεχίζουμε δυναμικά να επιμένουμε, στην εμπέδωση της κουλτούρας για την εξειδίκευση σε όλο το φάσμα της φροντίδας του καρκίνου του μαστού». «Θέλουμε και απαιτούμε», ανέφερε, «εξειδικευμένους χειρουργούς με συγκεκριμένη πείρα στο χειρουργείο μαστού μαζί με εξειδικευμένους συνεργάτες πλαστικούς χειρουργούς».

 

«Όλοι μαζί», τόνισε η κ. Παπαδοπούλου, «μπορούμε να μετατρέψουμε τις δύσκολες εμπειρίες, σε μια λαμπερή πανοπλία για να αντιμετωπίσουμε το αύριο. Με αυτή τη νέα δυναμική εξάλλου σημαδεύεται η φετινή 14η Πορεία με τις Ροζ φιγούρες της Europa Donna Κύπρου. Για πρώτη φορά με ένα τραγούδι που μας εκφράζει, γραμμένο στα μέτρα μας και που θα μας συνοδεύσει όλο τον Οκτώβρη, Διεθνή Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Γιατί η δύναμη των πολλών είναι δική μας ενδυνάμωση». Όσον αφορά τα νέα περιστατικά, η Πρόεδρος της Europa Donna έδωσε τα ακόλουθα στοιχεία:

 • 618 νέα περιστατικά διάγνωσης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες, το 2017. 

• Ένας άνδρας, ο οποίος έχει διαγνωστεί.
• 97 γυναίκες, που δεν τα κατάφεραν.

 Εκ μέρους της Πρώτης Κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώνεται και φέτος η πορεία, μίλησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο, κ. Στέλλα Κυριακίδου, η οποία επισήμανε ότι «ο καρκίνος του μαστού συνεχίζει να είναι ακόμα ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου. Μια στις 8 γυναίκες υπολογίζεται πως θα νοσήσει. Παρόλα αυτά, οι εκστρατείες πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, τα νέα στοχευμένα φάρμακα, οι θεραπείες και η εξειδικευμένη προσέγγιση, φέρνουν το ποσοστό επιβίωσης στη Κύπρο να φτάνει μέχρι και το 80% όπως στις άλλες προηγμένες χώρες».

 Στον δικό του χαιρετισμό, ο CEO της AstroBank, κ. Γιώργος Άππιος ανέφερε πως η AstroBank συνεχίζει να στηρίζει με την ίδια αγάπη και αφοσίωση την Europa Donna Κύπρου. «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, διότι αυτά τα 10 χρόνια κοινής δράσης με την Europa Donna, η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες, έχει μεγαλώσει και καθιερωθεί ως μια σημαντική ετήσια κοινωνική εκδήλωση, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού», ανέφερε.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της γιορτής, θα τραγουδήσουν οι Stereo Soul, ανάμεσα σε άλλα την μπαλάντα «Shine», ένα τραγούδι αισιοδοξίας που γράφτηκε ειδικά για αυτό τον σκοπό.


Η Εuropa Donna καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη φετινή Πορεία, να περπατήσουν μαζί και να σχηματίσουν στη συνέχεια τη μεγάλη ανθρώπινη ροζ κορδέλα για ΟΛΕΣ τις γυναίκες της ζωής τους.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X