ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το μέρος της Ιταλίας που δεν έχει κανένα κρούσμα κορωνοϊού

Ένα μικρό «θαύμα» μέσα στον «τυφώνα» του κορωνοϊού

Ιταλία. Η χώρα που έχει πληγεί όσο λίγες από τον κορωνοϊό και δίνει την δική της μάχη μέρα με την μέρα. Με περίπου 11.000 νεκρούς και 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα οι Ιταλοί προσπαθούν να διώξουν τον φόβο που τους καταπίνει με τραγούδια και μουσικές στα μπαλκόνια ψάχνοντας για ένα μικρό θαύμα.

Ένα από αυτά τα θαύματα είναι και το μικρό χωριό Μοντάλντο Τορινέζε το οποίο βρίσκεται 11 χιλιόμετρα από την πόλη του Τορίνο. Το καταπράσινο και μαγευτικό αυτό χωριό έχει καταφέρει να ξεφύγει από τον αόρατο εχθρό και μέχρι σήμερα δεν έχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Guardian κάποιοι λένε ότι το «θαύμα» αυτό οφείλετε σε μια πηγή που υπάρχει στο χωριό και σύμφωνα με τον θρύλο το νερό της έσωσε τους στρατιώτες του Ναπολέοντα από πνευμονία τον 17ο αιώνα πριν από μάχη.

Το χωριό έχει μόλις 720 κατοίκους από τους οποίους κανένας δεν νόσησε με τον COVID-19

Τέλος στις φήμες αυτές ήρθε να δώσει ο δήμαρχος του χωριού Σέρτζιο Γκαότι ο οποίο δήλωσε ότι «Σύμφωνα με την παράδοση, οι στρατιωτικοί του Ναπολέοντα υπέφεραν από πνευμονία. Και χάρη στο καθαρό αέρα και την πράσινη εξοχή, αλλά και στο πηγάδι εκείνο, θεραπεύτηκαν… Όμως σήμερα, το πηγάδι αυτό έχει κλείσει και το νερό του χρησιμοποιείται μόνο για την άρδευση χωραφιών. Δεν μπορεί κανείς να πιει από εκεί» τόνισε.

Συμπλήρωσε ακόμα ότι αν κάποιος ψάχνει για θαύμα καλύτερα να αναζητήσει τον καθαρό αέρα και τον υγιεινό τρόπο ζωής.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε οι αρχές του χωριού έδρασαν άμεσα και μοίρασαν μάσκες σε όλους τους κατοίκους . «Από την αρχή, απέστειλα επιστολές σε όλους τους κατοίκους με οδηγίες για όσα έπρεπε να γίνουν ώστε να παραμείνουν ασφαλείς, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή επαφών. Ήμασταν το πρώτο χωριό στην περιοχή που μοίρασε μάσκες σε όλες τις οικογένειες και ακόμη και τώρα συνεχίζουμε να διανέμουμε νέες»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS