ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Το δεύτερο γρηγορότερο πρόγραμμα εμβολιασμών κατέχει η Κύπρος

Η χώρας μας εμβολιάζει ταχύτερα από τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των 68 χωρών που παρακολουθεί η UBS βρίσκεται η Κύπρος σχετικά με το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με στοιχεία της UBS, η Κύπρος εμβολιάζει κάθε μέρα το 1,26% του πληθυσμού της, με την Μάλτα να είναι η μόνη χώρα που εμβολιάζει πιο γρήγορα από την χώρα μας.

Η Κύπρος όπως καταγράφεται από την έκθεση της UBS εμβολιάζει ταχύτερα από τις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνολικά μέχρι την Πέμπτη 20/05, πραγματοποιήθηκαν 490,456 εμβολιασμοί (χορήγηση 55,7 δόσεων ανά 100 κατοίκους), εκ των οποίων ποσοστό 47,7% έλαβε την 1η δόση του εμβολίου (353,168 άτομα) και ποσοστό 18,6% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικού του σχήμα (137,288 άτομα), σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

UBS: Η Κίνα εμβολιάζει καθημερινά όσους οι υπόλοιπες 193 χώρες μαζί

Το πρόγραμμα εμβολιασμών της Κίνας «πήρε μπροστά» και τα νούμερα δεν μπορούν παρά να εντυπωσιάζουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σημερινής έκθεσης της UBS, η Κίνα εμβολιάζει αυτή τη στιγμή περισσότερα άτομα από ό,τι όλες οι άλλες 193 χώρες του κόσμου μαζί. Συγκεκριμένα, καθημερινά εμβολιάζονται 13,6 εκατομμύρια Κινέζοι, την ώρα που στις υπόλοιπες 193 χώρες του πλανήτη εμβολιάζονται συνολικά 11,7 εκατ. άτομα την ημέρα. Και αυτό, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός της Κίνας αποτελεί μόνο το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Πρακτικά, η Κίνα εμβολιάζει κάθε μέρα το 0,95% του πληθυσμού της, κάτι που σημαίνει ότι «τρέχει» το τέταρτο γρηγορότερο εμβολιαστικό πρόγραμμα ανάμεσα στις 68 χώρες που παρακολουθεί η UBS. Πλέον, εμβολιάζει ταχύτερα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το ελληνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι μέσα στα 10 γρηγορότερα του κόσμου.

Έχοντας ξεκινήσει αργά, η Κίνα έχει εμβολιάσει μέχρι στιγμής μόνο το 31% του πληθυσμού της με μία δόση. Όμως, με τους σημερινούς ρυθμούς, όλοι οι ενήλικοι θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις έως τον Σεπτέμβριο, δηλαδή περίπου την ίδια περίοδο με τις ΗΠΑ και έναν μήνα νωρίτερα από την Ε.Ε.

Μάλιστα, η UBS προειδοποιεί ότι η τεράστια ζήτηση εμβολίων στην Κίνα ενδεχομένως να αποδειχθεί απειλητική για τις χώρες που εξαρτώνται από τα κινεζικά εργοστάσια για τις προμήθειες των εμβολίων τους: Χιλή (63% της συνολικής προσφοράς), Ινδονησία (43%), Τουρκία (42%).

Με πληροφορίες από το moneyreview.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση