ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Το αεροδρόμιο του «μέλλοντος» από τη Zaha Hadid

Δέσποινα Άσπρου

Άλλη μια μέρα, άλλο ένα masterpiece από την Zaha Hadid Architects! Μπορεί η γνωστή αγγλοϊρακινή αρχιτέκτονας να έφυγε από τον κόσμο το 2016, ωστόσο τα ιδιαίτερα έργα της συνεχίζουν να ολοκληρώνονται και να κάνουν τους πάντες να μιλάνε γι' αυτά.


H Zaha Hadid αν και άφησε την τελευταία της πνοή στις 31 Μαρτίου του 2016 εξακολουθεί να ζει μέσα από τα έργα της και να συναρπάζει 

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, το νέο γιγαντιαίο αεροδρόμιο του Πεκίνου είναι πλέον γεγονός και όπως όλα δείχνουν -τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται πολλοί- η Κίνα πρόκειται μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020 να γίνει η μεγαλύτερη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την Αμερική.


To Bejing Daxing, αναμένεται να δεχθεί 100 εκατ. επιβάτες το 2040

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, το νέο αεροδρόμιο της Κίνας Bejing Daxing, αναμένεται να δεχθεί 100 εκατ. επιβάτες το 2040. Αν και το αεροδρόμιο άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο, μερικές ημέρες πριν τους μεγαλοπρεπείς εορτασμούς για την 70η επέτειο από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το αρχιτεκτονικό γραφείο που είχε αναλάβει το έργο ολοκλήρωσε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον ουρανοξίστη με τον μεγαλύτερο ψηλότερο υπαίθριο χώρο Leeza SOHO και το νέο Cultural Center της Κίνας.

Όσο αφορά τώρα το αεροδρόμιο, όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που ακολουθούν, χαρακτηρίζεται από φουτουριστικά στοιχεία και ο αερολιμένας προκαλεί θαυμασμό γιατί μοιάζει με αστερία.

Όπως αναφέρεται, το εντυπωσιακό αεροδρόμιο κόστισε 25,5 δισ. δολάρια (εάν υπολογιστούν και οι σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις) και βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων νότια του κέντρου της κινεζικής πρωτεύουσας, ενώ αναμένεται να λειτουργήσει με πλήρη δυναμικότητα το 2025 με 72 εκατ. επιβάτες τον χρόνο, κάτι που θα αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ για ένα μεμονωμένο τερματικό σταθμό, όπως έχουν αναφέρει οι σχεδιαστές του έργου.

Να αναφέρουμε πως εντύπωση προκαλεί το ότι το εν λόγω αεροδτρόμιο, σε αντίθεση με τα κλασσικά αεροδρόμια,  είναι αρκετά ψηλό με δύο επίπεδα για τις αναχωρήσεις και άλλα τόσα για τις αφίξεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X