ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι υπηκοότητα θα έχει η μικρή Lilibet-Diana Windsor;

Όσα αναφέρει το δημοσίευμα.

newsroom must

Στραμμένο στην California, των ΗΠΑ, είναι το βλέμμα όλων σχεδόν των βρετανικών tabloids, καθώς χθες (06/06/21) έγινε γνωστή η είδηση για τον ερχομό της μικρής Lilibet-Diana Windsor, το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle (πρώτο Archie 2 ετών).

Αυτό που παραμένει αναπάντητο είναι φυσικά το ερώτημα για την υπηκοότητα της μικρής καθώς πλέον, αφού γεννήθηκε σε Αμερικανικό έδαφος, ίσως θα έπρεπε να πάρει την ίδια υπηκοότητα με τη μητέρα της.

Σύμφωνα λοιπόν με την ‘Daily Mail’ δεδομένου ότι η Meghan θεωρείται Αμερικανίδα, θα πρέπει και τα παιδία της να πάρουν την ίδια ιθαγένεια με αυτήν, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τον πρίγκιπα Harry ο οποίος όχι μόνο γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά κατέχει και έναν τίτλο στην Βρετανική μοναρχία.

Άρα, σύμφωνα και με την Βρετανική νομοθεσία η ιθαγένεια μπορεί να μεταβιβαστεί από την μια γενιά στην άλλη (μόνο στην 1ου βαθμού συγγένεια), έτσι τα παιδία του πρίγκιπα Harry έχουν κάθε δικαίωμα να την κληρονομήσουν, φυσικά ο Archie είχε γεννηθεί στην Βρετανία, πράγμα όμως που δεν αλλάζει το γεγονός.

Να σημειώσουμε ότι από το 2018 που ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex επισημοποίησαν με τα ιερά δεσμά του γάμου την σχέση τους, οι διαδικασίες για να πάρει η Meghan την Βρετανική υπηκοότητα είχαν αρχίσει, όμως πιστεύεται ότι παγιοποιήθηκαν μετά και την απαλλαγή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι σαφές αν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετά την μετακόμισή τους στις ΗΠΑ.

Ενώ από την άλλη, η ίδια η Δούκισσα φαίνεται να μην το έχει πάρει και τόσο θερμά, καθώς είχε εξασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις περσινές εκλογές, για πρόεδρο της Αμερικής, καθιστώντας τον εαυτό της το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που έκανε κάτι τέτοιο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X