ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Τι θα γίνει με τις απουσίες στα σχολεία

Πολλοί γονείς όπως και μαθητές αρνούνται να επιστρέψουν στα θρανία

Μετά την ανακοίνωση των επιδημιολόγων για 4 κρούσματα σε σχολικές μονάδες και αφορούσε μαθητές και εργαζομένους πολλοί γονείς όπως και μαθητές αρνούνται να επιστρέψουν στα θρανία αφού ανησυχούν για την υγεία τους.

Ενώ η Κύπρος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κάποιος εάν το άνοιγμα των σχολείων κάνει την κατάσταση χειρότερη και επιστρέψουμε πίσω στους διψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Τι γίνεται όμως με όσους αποφασίσουν να μην επιστρέψουν πίσω στις διδακτικές αίθουσες;

Στις 8 Μαΐου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Πρόδρομος Προδρόμου σε δημοσιογραφική διάσκεψη είχε δηλώσει ότι τα σχολεία ανοίγουν και ότι στις αίθουσες διδασκαλίας δεν θα προσέρχονται μαθητές οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Όσον αφορά όλους τους υπόλοιπους οι απουσίες θα μπαίνουν κανονικά. Έχει καθοριστεί επ΄ ακριβώς από το Υπουργείο Υγείας με κατάλογο που έχει εκδοθεί από τις Ιατρικές Υπηρεσίες ποιοι είναι αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σε σχέση με τη νόσο του κορωνοϊου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουν εκπαιδευτική υποστήριξη από το σχολείο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Τα σχολεία λειτουργούν ξανά. Δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να πάνε στο σχολείο. Το σχολείο δεν έχει νόημα να λειτουργεί με το ζόρι. Το σχολείο πρέπει να λειτουργεί με παιδιά, τα οποία επιθυμούν να είναι εκεί γιατί θέλουν να πάρουν γνώσεις. Οι γονείς τους να νιώθουν ότι στο σχολείο είναι το σωστό περιβάλλον. Αυτό το υπόλοιπο διάστημα του χρόνου, από τη στιγμή που τα σχολεία έχουν επαναλειτουργήσει κανονικά, θα ισχύουν βεβαίως οι κανονισμοί που ισχύουν πάντοτε. Εάν το ερώτημα είναι οι απουσίες, που για μένα είναι το τελευταίο, θα τηρούνται απουσίες. Απ΄ εκεί και πέρα, όμως, το κύριο ερώτημα που πρέπει να βάλουν όλοι στο μυαλό τους είναι θα είναι επωφελές ή όχι να πάνε τα παιδιά στα σχολεία».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση