ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

15 πράγματα που πρέπει να κάνουν οι εστιάτορες όταν ανοίξουν τα μαγαζιά τους

Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξουν και όταν θα λειτουργήσουν

Ολόκληρη η χώρα ανυπομονεί για τις 21 Μαΐου όπου αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα. Θα αποχαιρετήσουμε το 8998 και θα μπορούμε να κυκλοφορούμε χωρίς να χρειάζεται να στείλουμε μήνυμα. Στις 21 Μαΐου ανοίγουν και οι χώροι εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, μπαράκια κ.ά.) τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους μόνο και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξουν και όταν θα λειτουργήσουν.

1. Να τοποθετηθούν ανακοινώσεις στις εισόδους που να ενημερώνουν τους πελάτες για τα μέτρα προστασίας. Μερικά από αυτά είναι η απόσταση 2 μέτρων από άλλους και η προσωπική υγιεινή όπως για παράδειγμα πλύσιμο των χεριών και αποφυγή φτερνίσματος ή βήχα.

2. Στην είσοδο ακόμα πρέπει να τοποθετηθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκεται στον χώρο ταυτόχρονα. Αυτό υπολογίζεται με βάση το εμβαδό του ανοικτού χώρου (Ένα άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα στους εξωτερικούς χώρους, και ένα άτομο ανά 3 τετραγωνικά στους εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένου πάντα του προσωπικού)

3. Πρέπει να υπάρχει στην είσοδο και όπου αλλού χρειάζεται αντισηπτικό για την απολύμανση των χεριών των πελατών

4. Μπορεί να γίνεται χρήση του κλιματιστικού εφόσον διασφαλίζεται η εισαγωγή φρέσκου αέρα.

5. Απαγορεύεται η λειτουργία και χρήση του παιδότοπου είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους.

6. Στους χώρους των αποχωρητηρίων θα πρέπει να υπάρχουν, υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες μιας χρήσης, ποδοκίνητοι κάδοι και αντισηπτικό.

7. Τα τραπεζομάντιλα πολλαπλής χρήσης καλό θα ήταν να αποφευχθούν

8. Απαγορεύεται η λειτουργία των μπαρ εντός του χώρου

9. Χρήση καταλόγων μιας χρήσης ή τακτική απολύμανσή τους μετά από κάθε πελάτη

10. Σε κάθε τραπέζι να υπάρχουν μέχρι και 10 άτομα

11. Το προσωπικό πρέπει να φορά γάντια και μάσκες

12. Τα τραπέζια, οι κοινόχρηστοι χώροι και αντικείμενα κοινής χρήσης (αλατιέρες, κατάλογοι κ.α) πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά.

13. Σε περίπτωση πληρωμής ή συναλλαγής με μετρητά το προσωπικό πρέπει να αλλάζει τα γάντια του. Γενικά συνιστάται η πληρωμή με πιστωτικές κάρτες και ανέπαφες συναλλαγές.

14. Περιορισμένες συνομιλίες του προσωπικού με τους πελάτες.

15. Όσον αφορά τα σκουπίδια πρέπει να δένονται σφιχτά οι πλαστικές σακούλες και να πετάγονται άμεσα. Μετά από αυτό τα γάντια μιας χρήσης πετάγονται και το προσωπικό καλείτε να πλύνει τα χέρια του και πάλι και να φορέσει καινούργια γάντια.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση