ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Midi leopard φόρεμα και pointy ankle boots
 

Τι πρέπει να κάνεις αν σε τσιμπήσει μέδουσα

Επειδή η θάλασσα κρύβει εκπλήξεις ανάμεσά τους και τις μέδουσες οι οποίες έκαναν την παρουσία τους αρκετά έντονη αυτό το ΣΚ, σας δίνουμε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε όταν βρεθούν δίπλα σας και σας τσιμπήσουν.Αν σας τσιμπήσει η μέδουσα πιθανόν να νιώσετε κάψιμο, πόνο, φαγούρα και κοκκίνισμα στο δέρμα.

1. Χρησιμοποιήστε την πετσέτα για να βγάλετε πάνω από το δέρμα σας τα πλοκάμια της μέδουσας - ποτέ με γυμνά χέρια.

2.
Ρίξτε άφθονο θαλασσινό νερό για να ξεπλύνετε την περιοχή που σας τσίμπησε και αποφύγετε το νερό της βρύσης γιατί αυτό μπορεί να σπάσει τα κεντριά που βρίσκονται επάνω στο δέρμα σας.

3.
Βάλτε μια ζεστή κομπρέσα ή ζεστό νερό πάνω στο τσίμπημα, για τουλάχιστον 20 λεπτά. Έτσι θα μειώσετε τον πόνο και τη φλεγμονή. Το δηλητήριο της μέδουσας είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες και η θερμότητα “απενεργοποιεί” τη δράση του.

4.
Ξεπλύνετε το τσίμπημα με ξύδι αφού χάρη στην υψηλή οξύτητα που έχει, βοηθά στην μείωση του πόνου.

5.
Αλείψτε την περιοχή που σας τσίμπησε η μέδουσα με κορτιζονούχο κρέμα η οποία θα περιορίσει τη φλεγμονή και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και τη φαγούρα.

Σε περίπτωση που τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά όπως εμετός, ναυτία, πονοκέφαλος, σπασμοί ή δυσκολία στο περπάτημα επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X