ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι περιλαμβάνει το πρωτόκολλο για να δειπνήσει κάποιος με την Βασίλισσα;

Όσα αναφέρει το ντοκιμαντέρ.

newsroom must

Όπως είναι λογικό, η προστασία της Βασίλισσας Ελισάβετ, από όλους όσους έχουν σκοπό να την βλάψουν είναι προτεραιότητα για τους εργαζομένους στα ενδότερα του Παλατιού, εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε η «κουζίνα» καθώς νέα δημοσιεύματα μιλούν για το πρωτόκολλο που ακολουθείται έτσι ώστε να αποτραπεί μια πιθανή τροφική της δηλητηρίαση.

Με βάση το νέο ντοκιμαντέρ του “Channel 5” ,” Secrets of the Royal Kitchen”, η Emily Andrews, αποκαλύπτει ότι για να είναι ασφαλής η βασίλισσα, δεν ετοιμάζεται ποτέ ένα «ιδιαίτερο – συγκεκριμένο» πιάτο για αυτήν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, παρα μόνο γίνεται τυχαία επιλογή, για το ποιο θα της σερβίρουν.

Χαρακτηριστικά, η Andrews είπε «Αφού τακτοποιηθούν τα πάντα, ένας υπηρέτης επιλέγει τυχαία ένα από τα πιάτα που θα σερβιρίσουν στην Αυτού Μεγαλειότητα. Έτσι, αν κάποιος ήθελε να την δηλητηριάσει θα έπρεπε να δηλητηριάσει όλους τους καλεσμένους».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Laura (@laura.n.rice)

Ποιο είναι όμως το πρωτόκολλο;

Η βασίλισσα πάντα επιθεωρεί με ένα «πέταλο» τις ετοιμασίες πριν από το δείπνο, οι οποίες κυρίως διαρκούν 6 μήνες και 3 ημέρες για να ολοκληρωθούν.

Όπως είναι γνωστό, η Μονάρχης της Βρετανίας, τρώει πολύ γρηγορά το φαγητό της, με τους κανόνες να ορίζουν ότι μόλις η ίδια τελειώσει το γεύμα της, όλοι οι καλεσμένοι πρέπει να αφήσουν στο πιάτο τα μαχαιροπίρουνά τους. Φυσικά ποτέ δεν επιτρέπεται να καθίσει κανείς στο τραπέζι και να φάει πριν από αυτήν.

Η σειρά σερβιρίσματος είναι πάντα δεξιόστροφη, δηλαδή, αφού καθίσουν όλοι οι παρευρισκόμενοι, η βασίλισσα απευθύνεται πρώτα στον επίτιμο καλεσμένο της που κάθεται πάντα εκ δεξιών της. Μετά και την ανταλλαγή κάποιων φιλοφρονήσεων, στρέφει την προσοχή της στο άτομο που κάθετε από την αριστερή της πλευρά.

Ακόμη ένας κανόνας, είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει την βασίλισσα στο χέρι παρα μόνο όταν το προσφέρει εκείνη για κάποια χειραψία. Ενώ οι επισκέπτες απαγορεύεται να φύγουν από έναν χώρο ενώσω η ίδια είναι ακόμα εκεί, και όταν της μιλούν θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουν τις προσωπικές ερωτήσεις.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Est. 2014 (@britishnobility)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X