ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Katie Hill στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα

Δέσποινα Άσπρου

Μπορεί το όνομα της Katie Hill να είναι γνωστό στον χώρο της πολιτικής, ωστόσο αρκετοί από εσάς πιθανότατα να μην έχετε ακούσει ποτέ κάτι γι’ αυτήν. Μέγα λάθος – αν θέλετε την άποψή μου, αφού η γυναίκα αυτή κατάφερε να είναι η πρώτη πολιτικός που μπήκε στο Κογκρέσο, παρόλο που είπε ανοιχτά ότι είναι bisexual. Και αυτό σίγουρα σημαίνει πολλά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Στις 27 Οκτωβρίου, η Katie Hill αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη Βουλή των Αντιπρόσωπων των ΗΠΑ, εξαιτίας του ότι είχαν διαρρεύσει στα social media εικόνες της σε προσωπικές στιγμές. Πιο συγκεκριμένα, σε κάποιες από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ήταν γυμνή ενώ σε άλλες φιλούσε μια συνεργάτιδά της. 

Σύμφωνα με την ίδια, τις εν λόγω εικόνες δημοσίευσε ο πλέον πρώην σύζυγός της σε συνεργασία με τους πολιτικούς της αντιπάλους. 

Σήμερα, η 32χρονη πολιτικός είναι σε διαδικασία διαζυγίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ανοιχτά πλέον κατηγορεί τον πρώην σύντροφό της για κακοποίηση εις βαρος της. Για να είμαστε αντικειμενικοί όμως, να αναφέρουμε πως εκείνος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η Katie τον απέρριψε για να κυνηγήσει την καριέρα της. 

Ένα περίπου μήνα μετά το σκηνικό, η Katie είναι υπό έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Αντιπροσώπων για το αν είχε ανάρμοστη σχέση με κάποιον από τους βοηθούς της. Αυτή αποδεχεται το ότι είχε σχέσεις με εργαζόμενη στην καμπάνια της, ωστόσο όχι με κάποιο άλλο πρόσωπο. 

Έχοντας πάρει το «μάθημά της», η Katie πλέον έχει ξεκινήσει έναν αγώνα κατά του revenge porn για να μην συμβεί σε άλλη γυναίκα αυτό που συνέβη στην ίδια. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη πολιτικός που δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου. 

 

Μάλιστα, όταν πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη «Young Run Run», η ίδια αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης και εκεί πολλές γυναίκες εξέφρασαν τον φόβο τους σχετικά με το ότι πρέπει να προσέχουν όχι απλώς τι δημοσιεύουν στα social media, αλλά και τι αποθηκεύουν στο κινητό τους. 

Αν και η κατάληξη της εν λόγω πολιτικού είναι ακόμη άγνωστη, η κατάσταση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη επιβεβαίωσε για άλλη μια φορα τον ανδροκρατούμενο κόσμο της πολιτικής και το ότι παρά το ότι μια γυναίκα κακοποιείται, στο τέλος καταλήγει θύτης και πληρώνει. 

Μαθαίνοντας την πιο πάνω ιστορία, αυτό που όλες πρέπει να εμπεδώσουμε είναι το ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να μένει σιωπηλή όταν παρενοχλείται. Αυτό είναι σίγουρα και το μήνυμα που η ίδια θέλει να στείλει σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS