ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: ροζ denim παντελόνι και floral τοπ
 

Το Παλάτι απαντά στις κατηγορίες για μεροληπτικές πρακτικές στις προσλήψεις προσωπικού

Αυτούσια η ανακοίνωση.

newsroom must

Μόλις πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό μέσα από δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Guardian’ ότι το παλάτι του Buckingham απαγόρευε την πρόσληψη μειονοτήτων και αλλοδαπών σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο «σπίτι» της βασίλισσας, τουλάχιστον μέχρι την δεκαετία του 60’.

Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι οι πρακτικές αυτές ακολουθούνται και σήμερα αφού το σπίτι της βασίλισσας εξαιρείται από τον βρετανικό νόμο που εμποδίζει τις φυλετικές και σεξουαλικές διακρίσεις.

Οι πηγές της εφημερίδας αφορούν έγγραφα που αποδεικνύουν την συμφωνία μεταξύ Παλατιού και κυβερνητικών στελεχών, διαβεβαιώνοντας ότι το προσωπικό του Παλατιού δεν θα μπορούσε να μηνύσει την κυβέρνηση για διακρίσεις.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Ενώ εκπρόσωπος του παλατιού είχε πει αρχικά (Bazaar.com) «Οι ισχυρισμοί βασίζονται σε συζητήσεις που είχαν γίνει πριν 50 χρόνια και δεν θα έπρεπε να δημιουργούν συμπεράσματα για τις σημερινές συνθήκες».

Από τις λιγοστές φορές που το Παλάτι παίρνει θέση σε τέτοιου είδους θέματα, το Buckingham απάντησε, «Το Παλάτι συμμορφώνεται με τις διατάξεις περί ισότητας απέναντι στον νόμο τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη. Αυτό αντανακλάται στο diversity και την αξιοπρέπεια στην εργασία, τις πρακτικές και τις διαδικασίες μέσα στο παλάτι. Όποια παράπονα έχουν γίνει σχετικά με θέματα ισότητας ακολουθούν μια επίσημη διαδικασία».

Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι τέτοιοι υπαινιγμοί είχαν γίνει και από τους Sussex, κατά την διάρκεια της συνέντευξής τους με την Oprah, όπου περιέγραψαν περιστατικά ρατσισμού που βίωσαν σχετικά με το «χρώμα» που θα είχε ο μικρός Archie όταν γεννηθεί πράγμα που οδήγησε μετέπειτα στην απόλυση του ατόμου που είχε κάνει αυτό το σχόλιο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση