ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι άλλαξε στις ερωτικές σκηνές μετά το #Metoo;

Πώς το #Metoo άλλαξε τα δεδομένα για τις ερωτικές σκηνές στις ταινίες

Ζωή Τουτουντζίδου

Όλα γύρω μας αλλάζουν, εξελίσσονται και μεταβάλλονται, μαζί τους και κοινωνικές συνήθειες αλλά και αντιλήψεις. Το κίνημα του #Metoo άλλαξε ριζικά τον τρόπο που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε πράγματα, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στις γυναίκες να υψώσουν την δική τους φωνή απέναντι στην σεξουαλική κακοποίηση.

Ο καλλιτεχνικός χώρος ήταν από τους πρώτους φορείς που πρώτο παρουσιάστηκε το κίνημα του #Metoo και πλέον μεγάλες παραγωγές ανά το παγκόσμιο προσπαθούν να μειώσουν τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης χρησιμοποιώντας μια τεχνική που σκοπό έχει την προστασία των γυναικών on set, γνωστή και ως Intimacy Coaching.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ψυχοθεραπευτική πρακτική όπου τα άτομα που λαμβάνουν μέρος εκφράζουν τα πραγματικά τους συναισθήματα για τους άλλους αλλά και γύρω από το σεξ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσα στους συμμετέχοντες αλλά και τον θεραπευτή. Η τεχνική αυτή δίνει τη δυνατότητα στα άτομα που την εφαρμόζουν να αναπτύξουν ένα αίσθημα ασφάλειας και σεβασμού, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο ψυχολογικής φθοράς.

«Ο ρόλος της δουλειάς μου είναι να υποστηρίζω την παραγωγή, ειδικά τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες σε σεξουαλικές σκηνές και να εξασφαλίζω μια αυθεντική και συναρπαστική παρουσίαση. Όλα αφορούν την προστασία των συναισθηματικών, σωματικών και προσωπικών ορίων της ιδιωτικής σεξουαλικότητας», σχολιάζει ο Alex Irmak σύμβουλος της νέας σειράς του RTL+ στο Amazon Prime, σχετικά με την νέα αυτή τεχνική.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X