ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο σατέν midi φόρεμα και flat πέδιλα
 

Θα είναι αυτό το τέλος των influencers; To Instagram θέλει να κρύψει... τα likes

Δέσποινα Άσπρου

Το Instagram κατά χρονικές περιόδους προχωρά σε αλλαγές, ώστε να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και να τις κάνει πιο εύχρηστες για τα μέλη του. Αυτή τη φορά, όμως, η αλλαγή ίσως είναι μεγαλύτερη από ποτέ... αφού όπως όλα δείχνουν, το κοινωνικό δίκτυο επιθυμεί την απόκρυψη των likes.

Η γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong εντόπισε αλλαγή στον κώδικα της εφαρμογής για τις Android συσκευές, μιλώντας για δοκιμές των προγραμματιστών του Instagram, πριν την οριστική υλοποίηση. Σύμφωνα με τη Wong, με τη νέα αλλαγή τα Likes θα είναι ορατά μόνο στον χρήστη του κάθε λογαριασμού αλλά όχι σε όσους επισκέπτονται την κάθε ανάρτηση. Όπως ανακοίνωσε το Instagram, το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι, «οι followers να επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό που μοιράζεσαι παρά στα likes που έχεις λάβει. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, μόνο εκείνος που ποστάρει θα γνωρίζει τον αριθμό των like της ανάρτησής του»... και αν το σκεφτείς, ίσως τα νέα να μην είναι και τόσο κακά, αφού ένας μικρός αριθμός likes είναι για κάποιους ενδεικτικός χαμηλής δημοτικότητας και αιτία ώστε να μην νιώθουν αυτοπεποίθηση.

Η απόφαση αυτή ωστόσο, θα έχει σίγουρα τεράστιο αντίκτυπο στους influencers, οι οποίοι χρησιμοποιούν τον αριθμό των likes για να επιδείξουν τη δημοτικότητα και την απήχηση που έχουν στους followers τους. Αν οι εταιρείες δεν μπορούν να δουν δημόσια πόσο αλληλεπιδρούν οι χρήστες με μια δημοσίευση, αυτό είναι πιθανό να επιδράσει στις εταιρικές συνεργασίες, τις χορηγίες κλπ. Κάτι τέτοιο μάλλον θα σηματοδοτήσει και το τέλος των influencers... για να δούμε όμως αν τελικά γίνει η εφαρμογή της ιδέας, αφού είμαστε βέβαιοι πως θα υπάρξουν πολλές αντιδράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση