ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Θα αλλάξει ο κορωνοϊός την αγάπη των Γερμανών για τα μετρητά;

Τι και αν η Γερμανία φημίζεται για την οικονομία της; Οι πολίτες της χώρας παραμένουν πιστοί... στα μετρητά!

Δέσποινα Άσπρου

Ανέκαθεν το μότο των Γερμανών που κατείχαν και κατέχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και των πελατών, ήταν ένα: "Τα μετρητά είναι ο βασιλιάς". Αναρωτιέστε γιατί το λέμε αυτό; Επειδή το τελευταίο διάστημα ξεκίνησε μια συζήτηση η οποία αναλύει το αν ο κορωνοϊός κατάφερε να αλλάξει την συνήθεια των πολιτών να πληρώνουν με cash, ή όχι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Γερμανία, αν και είναι μια χώρα η οποία φημίζεται για την τεχνολογική της ανάπτυξη, παραμένει πιστή στα μετρητά και προς έκπληξη όλων μας, οι ηλεκτρονικές πληρωμές δεν είναι κάτι οικείο για τους πολίτες της. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε, πως όπως και σε όλες τις χώρες, έτσι και εκεί, η κατάσταση τα τελευταία χρόνια διαφοροποιήθηκε κάπως -κάτι που οφείλεται στις νέες εφαρμογές όπως το Apple Pay. Παρά το γεγονός όμως αυτό, σύμφωνα με μια έρευνα του 2017 που αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το 88% των πολιτών εξακολουθούσε μέχρι και πριν από λίγους μήνες, να πληρώνει με μετρητά.

Και ενώ όλα αυτά είναι γνωστά, τις τελευταίες μέρες, όλος ο πλανήτης αναγκάστηκε για την ασφάλειά του να πει "ναι" στο ηλεκτρονικό χρήμα, αφού όπως ανέφεραν επανειλημμένα οι ειδικοί, ο covid-19 ζει σε επιφάνειες και για το καλό όλων μας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε ηλεκτρονικές πληρωμές. Το ίδιο έκαναν και οι Γερμανοί. "Από φούρνους μέχρι και σε βενζινάδικα, ξεκίνησαν να ενθαρρύνουν τους Γερμανούς να πληρώνουν με κάρτες... ενώ σε αρκετά σημεία, δεν ήταν εφικτό να πληρώσει κανένας με μετρητά". Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να "σπάσει" μια "παράδοση αιώνων" για τους Γερμανούς και όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του BBC, είναι αρκετά δύσκολο σήμερα, να επιστρέψουν πίσω στα μετρητά, αφού το νέο trend πληρωμής, ξαφνικά, απόκτησε μεγάλο έδαφος. Φυσικά, μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Με πληροφορίες από BBC

 

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X