ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

TGIF! Εσύ πού θα πας απόψε;

Παρασκευή σημαίνει going out είτε θα πας θέατρο, σε κάποια έκθεση ή σινεμά, είτε κάπου για ποτό ή φαγητό με καλή παρέα, πάντα! Μαζέψαμε και σου προτείνουμε 15 events και hotspots για απόψε. 

ΘΕΑΤΡΟ

> Δεκαήμερο
Η παράσταση του «θέατρο ένα» στηρίζεται στην εξαιρετική δραματοποίηση δέκα ιστοριών του πρωτότυπου (που μετάφρασε ο Κοσμάς Πολίτης πριν πολλά χρόνια) από τον συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλο («Σιδηρά Κυρία», «Η Απαγωγή του Άλφι», «Ο Εξπρεσιονιστής» κ.α). Με την ευφάνταστη θεατρική μαεστρία και την εμπειρία του σκηνοθέτη Μηνά Τίγκιλη, ο οποίος ηγείται μιας μεγάλης ομάδας ηθοποιών, την εικαστική δεξιότητα του συγγραφέα ο οποίος συνεπικουρεί τον σκηνοθέτη και την φαντασία της Μιράντας Θεοδωρίδου στα κοστούμια, η Κύρια Σκηνή του «θέατρο ένα» μετατρέπεται σε ένα ερειπωμένο σκηνικό όπερας στη Νάπολη το 1943. Μιας πόλης από την οποία οι απελευθερωτές Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους έχουν εκδιώξει τους Γερμανούς της Βέρμαχτ και τους φασίστες του Μουσολίνι.

Η πόλη και οι κάτοικοί της λιμοκτονούν, οι γυναίκες της εκπορνεύονται για να επιζήσουν και η περίφημη Μαφία της ιδιαίτερης αυτής πανάρχαιας πόλης στους πρόποδες του Βεζούβιου, κοντά στη θαμμένη Πομπηία, εκμεταλλεύεται, ως συνήθως, την κατάσταση. Τέσσερις γυναίκες( Έφη Χαραλάμπους, Ευαγγελία Νικολάου, Φανή Σωκράτους, Στέφανη Νέρου) και τρεις άνδρες (ο μελανοχίτωνας Μανώλης Μιχαηλίδης, ο μαφιόζος προστάτης των γυναικών, Σωτήρης Μεστάνας και ο Αμερικανός πεζοναύτης, Αντώνης Κλεάνθους) θα βρεθουν για μια νυχτα σε ένα ερειπωμένο κτίριο Όπερας στη Νάπολη, εκει θα φάνε θα διηγηθούν ιστορίες από το Βοκάκιο και θα ερωτοτροπήσουν!

Παίζουν: Αντώνης Κλεάνθους, Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Στέφανη Νέρου, Ευαγγελία Νικολάου, Φανή Σωκράτους, Έφη Χαραλάμπους.

Τακτικές παραστάσεις Λευκωσία: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.30 και κάθε Κυριακή στις 18.30

Κρατήσεις για Λευκωσία: Στο τηλέφωνο 22348203

*Το έργο είναι κατάλληλο μόνο για άτομα άνω των 16

 

> Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα
Αναζητώντας σχεδόν εμμονικά την απάντηση στο ερώτημα «Ποιος σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας», ο Κρίστοφερ, ένα ξεχωριστό αγόρι με ειδικές ικανότητες, θα ανακαλύψει, έχοντας ως όπλο του την αθωότητα, αλήθειες που θα ωριμάσουν τον ίδιο και θα κάνουν καλύτερους όσους βρίσκονται κοντά του.

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της αγγλικής σκηνής τα τελευταία χρόνια, ένα μυθιστόρημα βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό, μεταγράφεται για το θέατρο από τον Σάιμον Στήβενς, έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς της ευρωπαϊκής δραματουργίας. Η συνεχής εναλλαγή δράσης και αφήγησης σε συνδυασμό με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μέσων δημιουργεί έναν καλπάζοντα ρυθμό και μια σειρά καθηλωτικών εικόνων που προσφέρουν μια πρωτόγνωρη μαγεία στον θεατή.

Παίζουν: Έλενα Δημητρίου, Λουκάς Ζήκος, Θανάσης Ιωάννου, Φώτης Καράλης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Μαρία Μιχαήλ, Αλέξανδρος Παρίσης, Ελένη Σμυρνιού, Γιώργος Τζωρτζής, Στέλα Φυρογένη, Μυρσίνη Χριστοδούλου

Παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Επίσημη πρώτη: Σάββατο 21 Απριλίου, 20.30
Κυριακή 22 & 29 Απριλίου, 18.00

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Απριλίου, 20.30

Μάιος - κάθε Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο, 20.30

Η παράσταση στις 16 Μαΐου θα είναι με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους

 

ΕΚΘΕΣΗ
 
> Filep Motwary: In Parallel _ 2 out of 5
O Filep Motwary αποτυπώνει το ανέκαθεν μεταβαλλόμενο πρόσωπο της μόδας και της ομορφιάς, δημιουργώντας έτσι τη δική του εικαστική γλώσσα και ιδιομορφία ως αυτοδίδακτος φωτογράφος. Αρχικά, εκπαιδεύτηκε ως σχεδιαστής μόδας και εργάστηκε για διάσημους οίκους στο Παρισι όπως είναι οι Dior και Galliano, Chloe καθώς και για τη δική του επωνυμία μέχρι το 2009.

Κουστούμια του έχουν παρουσιαστεί διαχρονικά σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους όπως είναι το Centre Pompidou (ΓΑ), το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη (ΕΛ), La Gaîté Lyrique (ΓΑ), Groninger Museum (Ολλανδια) το Ίδρυμα Λανίτης (ΚΥ), τη PREMIERE VISION (ΓΑ) [...]. Από το 2004 και για σχεδόν 11 χρονιά, υπέγραφε ένα blog μόδας το οποίο μεταξύ άλλων βραβείων κατατάχτηκε ως ένα από τα κορυφαία στον κόσμο, παράλληλα με τα «The Business of Fashion», «Anna Dello Russo», «Style Salvage» [...]. Η πρακτική και η διαδικασία του ‘blogging’ τον ώθησαν να ανακαλύψει άλλα ενδιαφέροντα, όπως η συγγραφή και η φωτογραφία μόδας, καθώς αρχειοθετούσε καθημερινα την επαγγελματικη του ζωη, συναντησεις με προσωπικότητες του χωρου, επιδειξεις μοδας, συνεντευξεις [...]. Στην έκθεση που παρουσιάζεται αυτο το μηνα στο Μουσείο Τεχνών Ζαμπέλα, ο Filep Motwary επικεντρώνεται σε δύο από τις πολλαπλές ιδιότητες του που συνάπτουν το έργο του: μια επιλογή από τις αγαπημένες φωτογραφίες του μαζί με το δημοσιογραφικό του έργο για το περιοδικό Dapper Dan στο οποίο έχει τη θέση του Fashion Features Editor από το 2010.

Εγκαίνια: Παρασκευή 27 Απριλίου στις 19:30

Ώρες Λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
10:00-13:00 & 15:00-18:00

Τετάρτη
10:00-13:00 & 15:00-19:00
 
CINEMA
 
> Avengers: Infinity War
Ο πανίσχυρος Thanos επιτίθεται στο σκάφος των Ασγκαρντιανών και κλέβει ένα από τα έξι πετράδια της αιωνιότητας. Ανάμεσα σε αυτόν και τα υπόλοιπα τέσσερα, η απόκτηση των οποίων θα σημάνει την καταστροφή του μισού σύμπαντος, στέκουν μόνον οι Εκδικητές.

Σκηνοθεσία: Joe Russo Anthony Russo
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Evans, Chadwick Boseman, Letitia Wright, Tessa Thompson κ.ά. 
 
ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
 
> Miss Kong
H Λευκωσία μπορεί πλέον να υπερηφανεύεται για το δικό της fusion Japanese restaurant & cocktail lounge. Το Μiss Kong άνοιξε στο κέντρο της Λευκωσίας και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για έξοδο. Στεγάζεται σε έναν φινετσάτο και απόλυτα ατμοσφαιρικό χώρο και το μενού του απαρτίζεται από gourmet ασιατικές γεύσεις οι οποίες συνοδεύονται από εξαιρετικές επιλογές κρασιών και ευφάνταστα cocktail. Οι ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές και η φιλική εξυπηρέτηση αποτελούν δυο ακόμα πλεονεκτήματα και κάνουν την έξοδό σας μοναδική.

Πρεβέζης 10, Λευκωσία

> Rokoko
Cool και κομψό στο κέντρο της πόλης, με απλές και προσεγμένες γεύσεις, κατά βάση σε ιταλικό στυλ με έμφαση στην πίτσα και στα ζυμαρικά και ένα άγγιγμα από την βορειοαμερικάνικη κουζίνα. Ωραία cocktails στο μπαρ, φιλική εξυπηρέτηση και ψαγμένες μουσικές. Τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι.    

Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία 
 
Cito Gourmet Express
 Πρόκειται για ένα concept εμπνευσμένο από την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για υγιεινές επιλοφές. Στα ράφια και τα ψυγεία του μπορείτε να βρείτε δεκάδες επιλογες προϊόντων Delicatessen Kitchen και Coffee. Το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επιλέξετε.

Θεμιστοκλή Δέρβη 48, Λευκωσία
 
> Masalas
Oriental ατμόσφαιρα με λιτή σάλα, μας ταξιδεύει στις γειτονιές της Ινδίας με κλασικές ινδικές σπεσιαλιτέ και πιάτα από απαλά αρωματικά μέχρι σκανδαλιστικά πικάντικα. Καλές πρώτες ύλες, εξαιρετικό σέρβις, τίμια κουζίνα. Υπηρεσία delivery.

Δεκέλεια, επ. Λάρνακας

> Buffalo Wings & Rings 
Mία από τις πιο γνωστές αλυσίδες της Αμερικής άρχισε να ''απλώνεται'' και σε άλλες χώρες με πάνω από 100 εστιατόρια σε ΗΠΑ και Μέση Ανατολή. Εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται και στην Κύπρο και είναι ο απόλυτος προορισμός στη Λεμεσό για burgers, wings κτλ. 
 
Γεωργίου Α' 58, Λεμεσός 
 
ΓΙΑ ΠΟΤΟ
 
> Notes and Spirits
Πάνω στο δρόμο, με φίνα αποστάγματα και ωραίες μουσικές. Industrial ύφος, dub και funk ήχους, swing και jazz από καλεσμένους DJs. Το αλκοόλ ρέει άφθονο με cocktails που ιντριγκάρουν τις αισθήσεις, κλασικά και signatures, σερβίρει και σπιτίσια πίτσα από «μυστική συνταγή». Είναι και ανεξάρτητο music label, προωθώντας νέα εγχώρια ταλέντα. Άκουσε τους στο Mixcloud.com/NotesAndSpirits

Ευαγόρου 33, Λευκωσία
 
> Afiales
Μικρό και cozy με εκλεκτό καφέ και πάνω από 50 ετικέτες κρασιών, οι περισσότερες από τον ελληνικό αμπελώνα. Συνοδεύσετε τα με πλατό φρούτων, αλλαντικών ή τυριών και πίτες, στο μενού θα βρεις επίσης σαλάτες και σούπες. Χαλαρή διάθεση που σε κάνει να θέλεις να μείνεις όλο το βράδυ.

Ονασαγόρου 16, Λευκωσία

> Hugo
Ζεστό, παρεΐστικο, με όνομα εμπνευσμένο από το cocktail με κρασί και αδυναμία στην jazz, τα retro και το funk.  Η κάρτα του μενού με εξαιρετικά μεσογειακά tapas,  ενημερωμένη κάβα κρασιών από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα, με επιλογές στο ποτήρι από κρασιά μικρών παραγωγών και ποικιλία από cocktail και αλκοολούχα ποτά. Περνάς καλά σε μια ζωντανή πιάτσα.

Αγίου Νικολάου 59, Έγκωμη
 
> Bordello Bar
Μια νέα άφιξη στη Λεμεσό ήρθε για να κάνει την διαφορά στη νυχτερινή ζωή της πόλης και να εντυπωσιάσει . Πρόκειται για τη νέα πολυτελή πρόταση του ομίλου Βreeze, την οποία χαρακτηρίζει ο αισθησιασμός και η ρετρό αισθητική. Ο χαμηλός φωτισμός, η φιλοσοφία του χώρου, η εξαιρετική μουσική,η επιλεγμένη κάρτα νόστιμων πιάτων σε συνδυασμό με το καλό κρασί και τα signature cocktails αποτελουν μια ολοκληρωμένη πρόταση βραδινής εξόδου.

Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 6, Παλιά Λεμεσός
 
> Bolivar House
All day σε μοντέρνες αρχιτεκτονικές γραμμές, δίπλα στη θάλασσα. Πηγαίνεις από νωρίς για τον καφέ, τσιμπολογάς burger, σάντουιτς, κοσμοπολίτικες σαλάτες και fusion πιάτα και το βράδυ ενώνεσαι με την παρέα για τα ωραία cocktails. Μοδάτος κόσμος, φλερτ στην μπάρα, ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και χαλαρή διάθεση. Brunch τα σ/κ μέχρι τις 15.00, κίνηση μέχρι αργά  και καλές μουσικές από guest DJs. Περνάς καλά σε μια περιοχή που δεν το περιμένεις. 

Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
σινεμά  |  θέατρα  |  φαγητό  |  ποτό  |  filep motwary  |  avengers  |  rokoko  |  cito  |  miss kong  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση