ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Τελικά τι κρύβεται πίσω από τις μαυρόασπρες φωτογραφίες του Instagram;

Σύμφωνα με τον χρήστη @beelzeboobz όλο αυτό ξεκίνησε από την Τουρκία

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες ημέρες στο Instagram πολλές γυναίκες μεταξύ των οποίων και celebrities να δημοσιεύουν μια μαυρόασπρη φωτογραφία τους χρησιμοποιώντας το #WomenSupportingWomen.

H διαδικασία είναι απλή χρησιμοποιείς το hashtag ανεβάζεις μια φωτογραφία χωρίς χρώμα και κάνεις tag άλλες γυναίκες οι οποίες με την σειρά τους αποδέχονται την πρόκληση και δημοσιεύουν την δική τους φωτογραφία κάνοντας tag άλλες γυναίκες και πάει λέγοντας. Το Challenge έχει ήδη γίνει viral και υπάρχουν πάνω από 4,5 εκατομμύρια δημοσιεύσεις με αυτό το hashtag.

Πώς όμως ξεκίνησε όλο αυτό και τι κρύβεται πίσω από τις μαυρόασπρες φωτογραφίες στο Instagram. Σύμφωνα με τον χρήστη @beelzeboobz όλο αυτό ξεκίνησε από την Τουρκία και έχει να κάνει με τα υψηλά ποσοστά γυναικοκτονιών στη χώρα. Όπως έγραψε ο ίδιος σε ένα καρουζελ από φωτογραφίες σε δημοσίευσή του στην πλατφόρμα είχε παρατηρήσει ότι πολλοί φίλοι του στο Instagram οι οποίοι δεν κατάγονται από την Τουρκία δημοσίευαν φωτογραφίες χωρίς χρώμα ως άλλο ένα challenge όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Ο ίδιος εξήγησε ότι η Τουρκία είναι μια από τις χώρες που βρίσκονται στην κορυφή όσον αφορά τις γυναικοκτονίες. Μόνο το 2019 είχαν καταγραφεί πάνω από 500 όμως υπάρχουν και πολλές οι οποίες δεν έχουν καταγραφεί έτσι δεν υπάρχει ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Συνεχίζει τονίζοντας ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα. Τέλος τονίζει ότι Τούρκοι ξυπνούν κάθε μέρα για να δουν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία μιας γυναίκας που δολοφονήθηκε, στο feed τους στο Instagram, στις εφημερίδες τους, στις τηλεοράσεις τους. 

Έτσι ξεκίνησε αυτό το challenge. Ήταν ένας τρόπος ώστε να ακουστεί η φωνή των γυναικών και να δείξουν ότι μια μέρα μπορεί να είναι η δική τους ασπρόμαυρη φωτογραφία που θα εμφανιστεί στα δελτία ειδήσεων.

Υπήρξαν και αυτοί που εναντιώθηκαν στο challenge λέγοντας ότι μοιάζει περισσότερο με αυτοπροβολή.

 

Μάλιστα η Ali Segel, συμπαρουσιάστρια του podcast Web Crawlers μέσα από το Twitter δήλωσε «Προκαλώ όλους όσους έχουν δημοσιεύσει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία να δημοσιεύσουν ένα screenshot του οργανισμού ή της δωρεάς που έχουν κάνει σε κάτι που υποστηρίζει πραγματικά τις γυναίκες. Ευχαριστώ! Απλώς λέω ως γυναίκες θα μπορούσαμε πιθανώς να εξισώσουμε την ενδυνάμωση και την αλληλεγγύη με περισσότερα από μια selfie αυτό είναι όλο»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS