ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για την Lilibet - Diana Mountbatten Windsor

Η κόρη του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.

newsroom must

Με τον ερχομό της μικρής κόρης του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, ανατράπηκαν πολλά δεδομένα, πρώτο και κυριότερο οι σχέσεις του ζευγαριού με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια, μετά οι σχέσεις του μικρού Archie με την νεογέννητη αδελφή του, αλλά και η έκπληξη που μας επιφύλασσε το ζευγάρι με το όνομά της.

Να θυμίσουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού έγραφε μεταξύ άλλων «Είναι παραπάνω από αυτό που μπορούσαμε να φανταστούμε και παραμένουμε ευγνώμονες για την αγάπη και τις προσευχές που αισθανθήκαμε από όλο τον πλανήτη. Σας ευχαριστούμε για την συνεχή καλοσύνη και στήριξη κατά τη διάρκεια αυτή της ιδιαίτερης στιγμής για την οικογένειά μας».

Όμως ας δούμε αναλυτικά όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για αυτήν.

1. Το όνομά της:

Η μικρή ονομάστηκε Lilibet “Lili” – Diana Mountbatten Windsor, σε έναν φόρο τιμής προς την Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και την πριγκίπισσα Diana, διατηρώντας τα δύο επίσημα επίθετα της βασιλικής οικογένειας. Με το Lilibet να αναφέρεται στο χαϊδευτικό όνομα που είχε δώσει ο πατέρας της Βασίλισσας, αλλά και ο σύζυγός της.

2. Έχει το ίδιο όνομα με την ξαδέλφη της Charlotte:

Η κόρη της Kate Middleton και του πρίγκιπα William έχει βαφτιστεί Charlotte Elisabeth Diana Mountbatten Windsor, κάτι που σημαίνει ότι εκτός από τα επίθετα έχει και τα ίδια μεσαία ονόματα με την Lili, καθώς αφιερώνονται στις ίδιες γυναίκες. Ενώ το Charlotte, δόθηκε ως φόρος τιμής προς τον πρίγκιπα Κάρολο.

3. Πότε γεννήθηκε:

Αν και η ανακοίνωση ήρθε λίγο αργότερα, η μικρή Lili γεννήθηκε στο νοσοκομείο της Santa Barbara στις 11:40 το πρωί της Παρασκευής 04/06/21, σχεδόν ένα μήνα μετά τα γενέθλια του αδελφού της Archie.

4. Έχει την πρωτιά:

Η ίδια, είναι το πρώτο βασιλικό μέλος, που γεννιέται εκτός Βρετανίας, αφού με βάση την ανακοίνωση – αν και υπήρχαν φήμες ότι η Meghan θα γεννούσε στο σπίτι τους στην California, η μικρή ήρθε στη ζωή στο νοσοκομείο Santa Barbara Cottage Hospital.

5. Έσπασε το πρωτόκολλο:

Σε αντίθεση με την συνηθισμένη φωτογραφία έξω από το νοσοκομείο, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από την βασιλική οικογένεια, ακόμη δεν έχουμε δει το πρόσωπό της, καθώς οι Sussex έκαναν την ανακοίνωση μέσα από μια γραπτή επιστολή.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@meghanmarkle_official)

6. Η Βασίλισσα είναι πολύ χαρούμενη:

Τόσο με την ονομασία της μικρής (αφού πήρε το χαϊδευτικό της) όσο και για τον ερχομό του 110ου δισέγγονού της. Με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει, «Η βασίλισσα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης και ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge είναι χαρούμενοι με τα νέα».

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

7. Η προετοιμασία:

Τα νέα δημοσιεύματα θέλουν τον πρίγκιπα Harry να είχε προετοιμάσει το έδαφος για το όνομα της μικρής από το 2019, όταν είχε επισκεφθεί με την Meghan το Birkenhead, όπου τυχαία γνώρισε μια κυρία που ονόμασε την κόρη της Lili, και είχε ενδιαφερθεί να μάθει αν το έγραφε με ‘i’ ή με ‘y’. Ενώ την τότε περίοδο η σύζυγός του ήταν έγκυος με τον Archie.

8. Είναι ίσως το τελευταίο τους παιδί:

Μια τέτοια αποκάλυψη είχαν κάνει, όταν βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή της Oprah Winfrey τον περασμένο Μάρτιο (2021), σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να έρθουν κι άλλα παιδιά στο μέλλον, λέγοντας «Δύο φτάνουν».

9. Φιλανθρωπίες:

Είναι ευρέως γνωστό ότι τόσο ο Δούκας όσο και η Δούκισσα του Sussex επενδύουν πολύ χρόνο και χρήματα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αλλά και μέσα από το δικό τους ίδρυμα προσπαθούν να βοηθήσουν όσο περισσότερο κόσμο μπορούν. Έτσι ζήτησαν από το κοινό, αντί για δώρα για την μικρή Lili να κάνουν μια δωρεά σε έναν οργανισμό που βοηθά μητέρες και κορίτσια, στο όνομά της.

10. Δεν θα έχει τίτλο:

Δυστυχώς, η μικρή αν και γόνος βασιλικής οικογένειας δεν θα πάρει κανένα τίτλο, δεν θα αποκαλείται "πριγκίπισσα" όπως η ξαδέλφη της η Charlotte, αλλά ούτε η Αυτού Μεγαλειότης και ο λόγος δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι γονείς της αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

11. Θα έχει διπλή υπηκοότητα:

Σύμφωνα με την Βρετανική νομοθεσία η ιθαγένεια μπορεί να μεταβιβαστεί από την μια γενιά στην άλλη (μόνο στην 1ου βαθμού συγγένεια), έτσι τα παιδία του πρίγκιπα Harry έχουν κάθε δικαίωμα να την κληρονομήσουν, φυσικά ο Archie είχε γεννηθεί στην Βρετανία, πράγμα που δέν αλλάζει το γεγονός. Όμως επειδή η μητέρα της έχει Αμερικανική ιθαγένεια, η μικρή θα πάρει και τις δύο.

12. Ποιά θα είναι η νονά; 

Με βάση την ‘The Sun’, νονά της μικρής Lilibet-Diana πρόκειται να είναι η Oprah Winfrey, αφού μετά και την συνεργασία της με τους Sussex φαίνεται να έχουν δυναμώσει πολύ οι σχέσεις τους, ενώ μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή για αυτούς αφού μοιράζεται τις ίδιες αξίες μαζί τους και μένει αρκετά κοντά, κάτι που δίνει μια σιγουριά στην ζωή της μικρής.

13. Έγινε η αιτία για να βάλει η Kate νερό στο κρασί της:

H Kate Middleton, επέλεξε να στείλει ένα δώρο προς την νεογέννητη Lilibet και να συγχαρεί τους Sussex μέσω social media, γράφοντας «Συγχαρητήρια στον Harry, τη Meghan και τον Archie. Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι από τα χαρούμενα νέα για την άφιξη της μικρής Lili», βάζοντας "νερό στο κρασί" της μετά και την "ανοικτή" κόντρα που δημιουργήθηκε με την Meghan -με τα όσα είπε στην Oprah για αυτήν.

14. Η πρώτη που την είδε ήταν η Βασίλισσα:

Σύμφωνα με το περιοδικό ‘People’ η πρώτη δουλειά της Δούκισσας του Sussex όταν επέστρεψε από το νοσοκομείο ήταν να πάρει σε βιντεοκλήση την προγιαγιά Ελισάβετ, για να γνωρίσει την συνονόματή της.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X