ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Συγκλονίζει πατέρας 8χρονης που σκοτώθηκε από τη Χαμάς: «Νιώθω ανακούφιση που δεν την απήγαγαν»

Τι εξήγησε κλαίγοντας ο πατέρας

Από το προηγούμενο Σάββατο, μέλη της Χαμάς τρομοκρατούνται να εισβάλλουν στη χώρα, προκαλώντας τον θάνατο πάνω από 1.000 Ισραηλινών. Στις καταγραφές των συμβάντων που ανακοινώνονται, περιλαμβάνεται και η συγκλονιστική ιστορία ενός πατέρα που έχασε την 8χρονη κόρη του κατά τη διάρκεια της εισβολής. Ο Τόμας Χαντ μίλησε σε συνέντευξη με το CNN και περιέγραψε τον θάνατο της κόρης του, Έμιλι, χαρακτηρίζοντάς τον "ευλογία," καθώς πιστεύει πως η μοίρα της θα ήταν ακόμα πιο τραγική αν είχε πέσει στα χέρια των τρομοκρατών ως όμηρος στη Γάζα. Οι απειλητικοί λόγοι των τρομοκρατών της Χαμάς που εισέβαλαν στα σπίτια των γειτόνων του ήταν εξαιρετικά τρομακτικοί, υπενθυμίζοντας την ανθρώπινη δυστυχία που προκαλούν αυτές οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με τον συγκινημένο πατέρα, η κόρη του είχε αποφασίσει να παραμείνει τη νύχτα της Παρασκευής στο σπίτι μιας φίλης της. Αυτός ακόμη περιγράφει τη στιγμή που ενημερώθηκε για τον θάνατο της κόρης του, αλλά και τον ανακουφιστικό αναστροφή που ένιωσε γιατί η κόρη του δεν έπεσε θύμα απαγωγής.

«Απλώς μας είπαν "βρήκαμε την Έμιλι, είναι νεκρή" και εγώ είπα "ναι!" και χαμογέλασα γιατί αυτά ήταν τα καλύτερα νέα που θα μπορούσα να έχω δεδομένων των συνθηκών. Είτε ήταν νεκρή είτε βρισκόταν στη Γάζα», περιγράφει στη δημοσιογράφο, συμπληρώνοντας:

«Και αν γνωρίζετε κάτι για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από τον θάνατο. Δεν θα είχαν φαγητό, δεν θα είχαν νερό. Θα βρισκόταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με τόσους ανθρώπους και θα ήταν τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα και πιθανότατα όλα τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία, μια απόλυτη ευλογία»
«Οι φίλοι της Έμιλι ξέρουν ότι δεν είναι εδώ μαζί μου. Με ρωτούν λοιπόν τι της συνέβη, με κοιτάζουν και τους απαντώ ότι δεν ξέρω ακόμα. Αλλά μετά βλέπουν τους γονείς τους να με αγκαλιάζουν, να κλαίνε… Τα παιδιά δεν είναι ανόητα, ακόμη και σε αυτή την ηλικία, οπότε και μόνο βλέποντας αυτό, είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί», περιγράφει ο ίδιος.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πατέρας ανέφερε ότι η κόρη του, είχε μείνει στο σπίτι μίας φίλης της για να κοιμηθεί. Όταν οι σειρήνες ήχησαν στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου, ο Χαντ δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Οι συναγερμοί δεν είναι ασυνήθιστοι. Ήταν σίγουρος ότι η κόρη του και η φίλη της θα ήταν ασφαλείς. Ο Χαντ ωστόσο, δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί τους, ούτε και να βγει έξω, επειδή το κιμπούτς είχε κατακλυστεί από ενόπλους.

«Μέχρι που άκουσα τους πυροβολισμούς. Και ήταν ήδη πολύ αργά. Αν ήξερα… θα μπορούσα να είχα τρέξει, να την είχα πάρει, να είχα σώσει τη φίλη της, τη μητέρα, να τους έφερνα πίσω στο σπίτι μας. Αλλά όταν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε, ήταν ήδη πολύ αργά», είπε

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS