ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Σχέδιο επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών μέχρι 4 ετών - Δικαιούχοι και ποσά

Όλες οι πληροφορίες

Την έγκριση του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών το Υπουργικό Συμβούλιο ανακοίνωσε την Τετάρτη το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, σε συνέχεια σχετικής πρότασης.

Όπως σημειώνεται, το Σχέδιο αποτελεί πρόγραμμα που καταρτίστηκε από την εκλιπούσα Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου και αποσκοπεί στην ενίσχυση των οικογενειών, τη συμφιλίωση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή και την παροχή ίσων ευκαιριών στα παιδιά ηλικίας μέχρι και 4 ετών.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, το Σχέδιο προνοεί την επιδότηση διδάκτρων και σίτισης παιδιών ηλικίας μέχρι 4 ετών μέσω της απευθείας καταβολής στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που θα ενταχθούν στο Σχέδιο, μέρους του μηνιαίου κόστους για τη φοίτηση των παιδιών, ενώ δικαιούχοι του Σχεδίου είναι οι οικογένειες που έχουν εγκριθεί για Επίδομα Τέκνου σύμφωνα με τους περί Παροχής Επιδόματος Τέκνου Νόμους για το έτος εντός του οποίου αρχίζει το σχολικό έτος, με παιδιά εκ των οποίων τουλάχιστον ένα να είναι ηλικίας μέχρι 4 ετών κατά την έναρξη του σχολικού έτους και λαμβάνοντας υπόψη το οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου ημερολογιακού έτους (ισχύουν επιπρόσθετα εισοδηματικά κριτήρια).

Συμπληρώνεται πως για την υλοποίηση του Σχεδίου θα διατεθεί ποσό ύψους €16 εκ. ετησίως με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Προγράμματος ΘΑΛΕΙΑ (2022-2025) και εθνικούς πόρους, με το μηνιαίο ύψος του επιδόματος να ανέρχεται στο 80% του ύψους των τροφείων, με μέγιστο ποσό που κυμαίνεται από €100 μέχρι και €350 μηνιαίως για κάθε παιδί, βάσει του οικογενειακού εισοδήματος, της ηλικίας του παιδιού, της σύνθεσης της οικογένειας και του ωραρίου φοίτησης. Από το Σχέδιο θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν μέχρι και 16.000 παιδιά ηλικίας μέχρι 4 ετών. Όλες οι λεπτομέρειες του Σχεδίου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, με την εφαρμογή του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4 ετών υλοποιείται ακόμα μια πολιτική της Κυβέρνησης που αποσκοπεί στην ενίσχυση των οικογενειών, με κύριο στόχο την ποιοτική και πολύπλευρη στήριξη του κάθε παιδιού που τη χρειάζεται καθώς και την εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, ενώ επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να σμικρυνθεί το χάσμα απασχόλησης μεταξύ των φύλων, προσφέροντας χαμηλού κόστους παιδική φροντίδα και εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να την παρέχουν στα παιδιά τους ισότιμα και οι οικογένειες με χαμηλά ή και μεσαία εισοδήματα.

Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά προσχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικής προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα, χωρίς αποκλεισμούς, και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους σε ασφαλή περιβάλλοντα.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση