ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Στην Κύπρο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου με τον σύζυγό του: To love story τους

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, ξενάγησε τον σύζυγο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου στην Λευκωσία

Γιώργος Γκαρακλίδης

Σήμερα Πέμπτη έφτασε στην Κύπρο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel με τη συνοδεία του συζύγου του Gauthier Christian Destenay για τις επερχόμενες συζητήσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη μεταναστευτική κρίση ως κοινωνικό ζήτημα καθώς και το Κυπριακό. Οι σχέσεις της Κύπρου με το Λουξεμβούργο είναι άριστες οπότε μια τέτοια επίσκεψη θα αποτελέσει ευκαιρία για τις δύο δημοκρατίες να συσφίξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ τους. 

Ο ηγέτης του Λουξεμβούργου και ο πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης πρόκειται να θίξουν ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα όπως τους τρόπους για ισορροπίες σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο και ιδίως την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, οι δύο ηγέτες θα μιλήσουν για τα αποθέματα ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ευρώπη και βέβαια για τα προαναφερθέντα ζητήματα του μεταναστευτικού και τις συνεχούς συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Άντρη Αναστασιάδη, ξενάγησε τον σύζυγο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν αρχικά το δημαρχείο της Λευκωσίας, όπου συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, ο οποίος εξήγησε στον σύζυγο του Xavier Bettel την ιστορία της διχοτομημένης πόλης. 

Στην συνέχεια, η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο σύζυγος του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου ξεναγήθηκεν στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας, από την εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Δρ. Ρίτα Σεβέρη και έπειτα, βρέθηκαν για γεύμα, στο Εστιατόριο «Γεύσασθαι» στην Λευκωσία.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Xavier Bettel εξελέγη στο Κοινοβούλιο το 1999, στην ηλικία των 26 ετών ενώ βρίσκεται στην εξουσία της πρωθυπουργίας του Λουξεμβούργου ήδη από το 2018. 

O πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Xavier Bettel παντρεύτηκε ον Βέλγο αρχιτέκτονα Gauthier Christian Destenay στις 15/05/2015 και έγινε ο πρώτος ηγέτης χώρας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον σύντροφό του εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που αποτελεί μία ένδειξη της εξέλιξης της κοινωνίας, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία. Οι δύο τους σήμερα μετράνε πάνω από 10 χρόνια μαζί. Σε δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός για τον γάμο του το 2015 δήλωσε  στην αμερικανική εφημερίδα Los Angeles Time: «Εκείνος μου το ζήτησε και εγώ είπα ναι».

Να σημειώσουμε πως σε ομιλία του το 2019, ο Xavier Bettel είπε: «Το να είσαι gay δεν είναι επιλογή, αλλά το να μην την αποδέχεσαι είναι. Η ομοφοβία είναι επιλογή και πρέπει να παλέψουμε εναντίον της».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση