ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Στην Ινδία έγινε το μεγαλύτερο lockdown στον πλανήτη

Όσα μαρτυρούν οι εικόνες, πέρα από την σοβαρότητα της κατάστασης, είναι εντυπωσιακά

Περισσότερα από 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός, στο εξής καλούνται ή εξαναγκάζονται από τους ηγέτες τους να μείνουν μέσα στο σπίτι τους για να καταπολεμηθεί η διασπορά του Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση που έκανε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τη βάση δεδομένων του. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του ΚΥΠΕ, τα μέτρα αυτά - συνιστώμενος ή υποχρεωτικός περιορισμός, απαγόρευση της κυκλοφορίας, καραντίνα - αφορούν περισσότερες από 90 χώρες και εδάφη. Με την επιβολή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Ταϊλάνδη (σε ισχύ από την Παρασκευή) μπαίνει πλέον σε καραντίνα το 50% της ανθρωπότητας, που εκτιμάται από τον ΟΗΕ σε 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2020. 

Ανάμεσα, λοιπόν, στις χώρες που επέβαλαν γενικό lockdown είναι και η Ινδία η οποία έχει περίπου 1,38 δισεκατομμύρια κατοίκους και το γεγονός, εκτός από τον περιορισμό της πανδημίας, έφερε και άμεσο αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα - πράγμα που εντυπωσιάζει.
Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης καραντίνας στον κόσμο, έκλεισαν αγορές, καταστήματα, χώροι λατρείας και εργοστάσια. Παράλληλα, τις πύλες τους έκλεισαν όλες οι συγκοινωνίες και οι κατασκευαστικές.


Αν και σε όλες σχεδόν τις χώρες που εφαρμόστηκαν τα μέτρα, η ρύπανση της ατμόσφαιρας μειώθηκε, στην Ινδία το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του CNN που επικαλείται τα τελευταία δεδομένα της IQAir AirVisual (2019), στην Ινδία βρίσκονται 21 από τις 30 πόλεις με τα μεγαλύτερα ατμοσφαιρικά προβλήματα στον πλανήτη και η απότομη μείωση των ρυπογόνων παραγόντων έκανε «ξανά γαλάζιο» τον ουρανό. Το lockdown "κατάφερε" να μειώσει ριζικά τις συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων PM 2.5 καθώς και τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου.


Αναφερόμενος στο γεγονός, ο Πάντε Λαβακάρε, συνιδρυτής του περιβαλλοντικού οργανισμού Care for Air δήλωσε: "Δεν είχα δει τον ουρανό τόσο μπλε τα τελευταία δέκα χρόνια".

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση