ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Still fast, still furious

Ήταν 2001 όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία «Fast & Furious», από τη Universal Pictures, βασισμένη σε ένα άρθρο, με τίτλο «Racer X», που πραγματευόταν τους μεταμεσονύχτιους αγώνες ταχύτητας στους δρόμους της Νέας Υόρκης, με Ιαπωνικά αυτοκίνητα. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, το φιλμ είδε έξι ακόμα σίκουελ - με το έβδομο να κυκλοφορεί τον ερχόμενο Απρίλιο – εκατομμύρια στο box office και αμέτρητους φανατικούς σε όλο τον κόσμο.

Η αρχή
Το franchise ξεκινά με τον μυστικό πράκτορα Brian O’ Conner (Paul Walker) που εντάσσεται στην ομάδα ενός εγκληματία οδηγού αγώνων, του Dom Toretto (Vin Diesel), για να διερευνήσει και να τους σταματήσει από το να κλέβουν ακριβό ηλεκτρονικό εξοπλισμό από φορτηγά. Τα πράγματα όμως αλλάζουν τροπή όταν ανάμεσά στον O’Conner και τον Toretto αναπτύσσεται μια φιλία. Αυτή η φιλία κρατά πάνω από δεκαπέντε χρόνια, μέχρι που ο O’Conner αποχωρεί στο συγκινητικό φινάλε του «Furious 7».

Το 8
Οι πρώτες φήμες για όγδοη ταινία ξεκίνησαν όσο ακόμα το «Furious 7» βρισκόταν στους κινηματογράφους, με τον Diesel να το επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Jimmy Kimmel Live!». Οι προετοιμασίες για τη νέα ταινία ξεκίνησαν αμέσως μετά την κυκλοφορία της έβδομης, Με τον θάνατο του Paul Walker, ο χαρακτήρας που υποδυόταν είναι πλέον εκτός του franchise, ενώ μεγάλα ονόματα όπως η Helen Mirren, η Charlize Theron αλλά και ο νέος Scott Eastwood να εντάσσονται στο καστ. Το «The Fate of the Furious», όπως είναι ο επίσημος τίτλος της όγδοης ταινίας, ακολουθεί μια μυστήρια γυναίκα που ωθεί τον Dom σε ένα έγκλημα από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει, και χάρη στο οποίο προδίδει τους πιο κοντινούς του ανθρώπους. Ο Diesel επιστρέφει, φυσικά, στο ρόλο του, με τους Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Nathalie Emmanuel, Kurt Russell και Don Omar να ολοκληρώνουν το καστ. Η Helen Mirren υποδύεται τη μητέρα του Jason Statham, η Charlize Theron είναι η Cipher, τη μυστηριώδη γυναίκα που προσελκύει τον Dom σε νέα εγκληματικά μονοπάτια, και ο Scott Eastwood  είναι ένας πράκτορας που εργάζεται υπό τις οδηγίες του Frank Petty (Kurt Russell). H ταινία, από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις, μοιάζει να γίνεται σαν φόρος τιμής στον Walker, κρίνοντας και από τις δηλώσεις του Diesel: «Ο Walker έλεγε πως μια όγδοη ταινία είναι δεδομένη και, κατά κάποιον τρόπο, όταν ο αδερφός σου εγγυάται κάτι, πρέπει να βεβαιωθείς πως θα γίνει Αν όλα πάνε καλά, θα ακούσετε νεώτερα. Το «Furious 7» έγινε για τον Paul, η όγδοη ταινία θα είναι από τον Paul». Οι αδερφοί του Walker, Caleb και Cody, που αντικατέστησαν στον Paul Walker σε μικρές σκηνές τις ταινίας – μετά τον θάνατό του – δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Brian O’ Conner στο μέλλον. To «The Fate of the Furious» τρέχει από τις ακτές της Κούβας, στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις παγωμένες πεδιάδες της θάλασσας του Barents, η δυναμική ομάδα των πρωταγωνιστών γυρίζει τον κόσμο για να σταματήσει έναν αναρχικό από το να προκαλέσει παγκόσμιο χάος, και για να φέρει πίσω τον άντρα που τους ένωσε στην αρχή.

Franchise δισεκατομμυρίων
Η πρώτη ταινία έφερε συνολικές εισπράξεις που ξεπερνούσαν τα $200 εκατομμύρια, η δεύτερη λίγο περισσότερα και η τρίτη σχεδόν τα μισά. Με την τέταρτη ξεκίνησε μια θεαματική άνοδος, με τα $360 εκατομμύρια της τέταρτης να διπλασιάζονται στην πέμπτη και καταλήγοντας στην έβδομη να φέρνει συνολικά έσοδα που ξεπερνούσαν το $1 δισεκατομμύριο. Και οι εφτά ταινίες, συνολικά, έφεραν κέρδη που πλησιάζουν τα $4 δισεκατομμύρια, ενώ κυκλοφόρησαν δύο ακόμα φιλμ μικρού μήκους (που ένωναν τις ταινίας) και, από τον Μάιο του 2015 έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο franchise της Universal, όλων των εποχών. Επιπλέον, το 2004 παρουσιάστηκαν και τα video games για διάφορες κονσόλες, που βασίζονταν στο κόνσεπτ των αγώνων δρόμου. Η κάθε ταινία συνοδεύεται από δύο soundtracks, τις ενορχηστρώσεις και τη συλλογή με τα τραγούδια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του φιλμ. Η σειρά όμως δεν θα σταματήσει στην όγδοη ταινία. Σύμφωνα με τον Vin Diesel, το ένατο και δέκατο σίκουελ θα κυκλοφορήσει 19 Απριλίου 2019 και 2 Απριλίου 2012 αντίστοιχα.  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση