ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Στη μέγγενη των SafePass οι ανεμβολίαστοι

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου η καθολική εφαρμογή του σε κάθε κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Απόστολου Τομαρά

Τον βίο αβίωτο όσων συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιαστούν ετοιμάζεται να κάνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Μπροστά στον ορατό κίνδυνο η πανδημία και η μετάλλαξή της Delta να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι έτοιμη να στριμώξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, μετατρέποντας την καθημερινότητά τους σε ένα Γολγοθά. Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις σκέψεις που επικρατούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή (16/7) μετά το Υπουργικό Συμβούλιο είναι η καθολικότητα του SafePass σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας.

Τουτέστιν, όπως εύστοχα παρατηρούσε αρμόδια πηγή, ακόμα και για απλές καθημερινές συνήθειες όπως είναι τα περίπτερα, μετά την Παρασκευή το SafePass θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Το ίδιο θα ισχύει για τα κομμωτήρια αλλά και τις καθημερινές αγορές ειδών πρώτης ανάγκης. Όπως συμβαίνει τώρα με χώρους συνάθροισης ή στην εστίαση το SafePass στην ουσία μετατρέπεται σε διαβατήριο για κάθε δραστηριότητα. Με την καθολική εφαρμογή του SafePass η κυβέρνηση πιστεύει πως θα κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν στα εμβόλια.

Λουκέτα
Το δεύτερο μέτρο που θα τεθεί ως εισήγηση ενώπιον της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου της Παρασκευής, αφορά τις παιδικές κατασκηνώσεις. Η εισήγηση είναι να μπει λουκέτο στις συγκεκριμένες δομές μιας και τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι είναι χώροι υψηλής διασποράς του ιού. Όπως δείχνουν οι επιδημιολογικές αξιολογήσεις, η αλυσίδα μετάδοσης ξεκινά από άτομα τα οποία εργάζονται στις παιδικές κατασκηνώσεις τα οποία συμβάλλουν στην διασπορά του ιού στα παιδιά, τα οποία με τη σειρά τους μεταδίδουν τον ιό στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Με την καθολική εφαρμογή του SafePass η κυβέρνηση πιστεύει πως θα κάμψει τις όποιες αντιρρήσεις υπάρχουν στα εμβόλια.

Το τρίτο μέτρο υπό μορφής εισήγησης θα επηρεάσει τους χώρους διασκέδασης. Το Υπουργικό καλείται να αποφασίσει εάν θα υιοθετήσει το παράδειγμα της Ελλάδας που απαγόρευσε τους όρθιους πελάτες σε κέντρα ψυχαγωγίας (μπαρ, κλαμπ, μουσικές σκηνές, μουσικές ταβέρνες). Η τέταρτη εισήγηση θα αφορά τους οίκους ευγηρίας με το SafePass να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν συγγενικά τους πρόσωπα. Το συγκεκριμένο μέτρο, εάν ληφθεί τελικά, αποσκοπεί να αποτρέψει ενδεχόμενη μόλυνση ηλικιωμένων ατόμων τα οποία θα χρήζουν μακροχρόνιας νοσηλεία σε νοσοκομεία. Στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα υπάρχει ειδική αναφορά στους ελέγχους εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να απευθύνει αυστηρό μήνυμα για καθολικούς ελέγχους από πλευράς Αστυνομίας και τις άλλες υπηρεσίες που έχουν επιστρατευθεί.

Lockdown
Όπως έχει γράψει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα η «Κ», το Lockdown δεν είναι μέσα στις επιλογές της κυβέρνησης. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πάει καλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει αγγίξει το 70% του πληθυσμού, με την πρώτη δόση του εμβολίου. Ο δεύτερος είναι ότι την Παρασκευή ανακοινώνεται το πακέτο κινήτρων προς ανεμβολίαστους που πιστεύεται ότι θα τρέξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ο τρίτος λόγος αφορά τις νοσηλείες που παρά την αλματώδη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, κινούνται σε επίπεδα που δεν προκαλούν, επί τους παρόντος, πίεση στο σύστημα υγείας. Ο τέταρτος λόγος που το Lockdown δεν αποτελεί επιλογή αφορά τον τουρισμό και κατ’ επέκταση την οικονομία.

Πακέτο κινήτρων
Με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας, την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί και το πακέτο κινήτρων σε όσους εμβολιαστούν και είναι από 18 έως 30 ετών. Όπως έχει αποκαλύψει η ηλεκτρονική «Κ», τα κίνητρα που έχουν κλειδώσει έχουν να κάνουν με προϊόντα τεχνολογίας, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (μειωμένα πακέτα κινητής τηλεφωνίας, ομιλίας και δεδομένων), εισιτήρια διαρκείας για ποδοσφαιρικούς αγώνες, κουπόνια για αγορά προϊόντων

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση