ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

«Ήρθε ουρλιάζοντας στο νοσοκομείο η Ιωάννα, 400°C η θερμοκρασία των τραυμάτων της»

Για την κατάσταση της Ιωάννας αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι κατέθεσε ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου Metropolitan

Με τις καταθέσεις των γιατρών που δίνουν την μάχη για να κερδίσει "μία κανονικότητα" , όπως η ίδια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αναφέρει, συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 37χρονης Έφης για την επίθεση με βιτριόλι.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι επιστήμονες που ανέλαβαν, ο καθένας με βάση του αντικείμενό του, να σώσουν την Ιωάννα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ για την ασφαλιστική εταιρία που εργαζόταν. Μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής και εγκαυμάτων του νοσοκομείου Metropolitan Πέτρος Δημοβέλης, που υποδέχθηκε την Ιωάννα στην κλινική αμέσως μετά την επίθεση.

«Η ασθενής προσήλθε στα επείγοντα και αυτό το οποίο αντικρίσαμε ήταν πρωτόγνωρο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πράγμα φοβερό. Το στήθος εν μέρει σώθηκε επειδή φορούσε στηθόδεσμο, ο οποίος της έμεινε στο χέρι. Έπρεπε να εξουδετερώσουμε τη θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 400 βαθμούς Κελσίου. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τριών ειδών σοκ» είπε ο μάρτυρας ο οποίος τόνισε πως η Ιωάννα:

« Επρεπε να πάρει 8 κιλά σε υγρά. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη νευρογενή καταπληξία. Ο πόνος είναι φοβερός. Και τέλος είχαμε την καρδιακή καταπληξία [...] Διέτρεξε κίνδυνο ζωής, ήρθε αντιμέτωπη με τρία σοκ». Ο γιατρός είπε πως οι πλύσεις που έγιναν στο φαρμακείο βοήθησαν την κατάσταση - σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε στην συνε΄χεια αυτούσιους τους διαλόγους.

Εισαγγελέας: Από την εικόνα που αντικρίσατε είστε σε θέση να κάνετε εκτίμηση για την ποσότητα που δέχτηκε;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση. Έχει την ιδιότητα να διασπείρεται συνεχώς το υγρό. Η ιδιότητα του θειικού οξέος είναι να τραβά το νερό. Το οξύ δέσμευε τον όγκο του νερού.

Πάρεδρος: Αν είχε καθυστερήσει να φτάσει στο νοσοκομείο, θα μπορούσε να επέλθει κάποια ανακοπή;

Μάρτυρας: Ναι, είναι το καρδιογενές σοκ, που προκαλεί αρρυθμίες και κοιλιακή μαρμαρυγή.

Πάρεδρος: Σε πόσο χρόνο θα μπορούσε να επέλθει κάτι μη αντιμετωπίσιμο;

Μάρτυρας: Εξαρτάται. Σε εμάς ήρθε ουρλιάζοντας.

Εισαγγελέας: Θα είχε καταλήξει η Ιωάννα από την έκταση και την ένταση των εγκαυμάτων;

Μάρτυρας: Από τις επιπλοκές τους.

Εισαγγελέας: Γιατί θα κατέληγε αν δεν υπήρχε γειτνίαση του τόπου εγκλήματος με νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Από επιπλοκές.

Εισαγγελεας: Δηλαδή της έσωσε τη ζωή η γειτνίαση;

Μάρτυρας: Έχριζε άμεσης αντιμετώπισης. Υπήρχε έγκαυμα σε πρόσωπο, μύτη, αυτί, τράχηλο. Σε ζωτικά σημεία.

Εισαγγελέας: Λέτε στο δικαστήριο ότι η ποσότητα ήταν τόση ώστε, αν δεν μεταφέρονταν σε άμεσο χρόνο, θα είχε καταλήξει;

Μάρτυρας: Όχι αυτό δεν το λέω. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα είχε γίνει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για το θέμα του κινδύνου ζωής ο γιατρός διευκρίνισε ότι η Ιωάννα θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της αν δεν είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα η κατάστασή της. «Ήταν τυχερή που ήταν κοντά το νοσοκομείο. Αν δεν της έριχνε νερό η φαρμακοποιός κινδύνευε να καταλήξει πριν φτάσει στο νοσοκομείο».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X