ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit!

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δέσποινα Άσπρου

Όλοι οι δρόμοι σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, οδηγούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, όπου και θα διεξαχθεί το 5ο Digital Agenda Cyprus Summit, υπό τον θεματικό τίτλο “The Crossroads”.

Σκοπός του φετινού συνεδρίου, στο οποίο μπορεί να εγγραφεί κανείς -αν δεν το έκανε ήδη- από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 9:00 π.μ. είναι η παρουσίαση, από παγκοσμίου φήμης ομιλητές, των νέων δεδομένων που αφορούν την τεχνολογία, την επικοινωνία, την παγκοσμιοποίηση, τη δημοκρατία, ενώ η συζήτηση για τις αλλαγές που έρχονται στη διαχείριση της υγείας μας αλλά και για το νέο εργασιακό περιβάλλον, με επίκεντρο τη γενιά «Ζ», είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Αυτή την χρονιά, το μεγαλύτερο συνέδριο νέας εποχής, Digital Agenda Cyprus Summit, στηρίζουν ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της χώρας, η CYTA και η μεγαλύτερη τράπεζα, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ. Μαζί τους θα βρίσκονται όλα τα σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, συνθέτοντας το τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον μας - γεγονός που από μόνο του είναι άκρως εντυπωσιακό και ιδιαίτερα υποσχόμενο, αφού η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των φωτεινών μυαλών είναι απόλυτα αναγκαία στις μέρες μας.

Ας δούμε στο σημείο αυτό, αναλυτικότερα το πρόγραμμα. Την έναρξη του συνέδριου έχει αναλάβει ο Δημήτρης Λοττίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 9:20 π.μ θα δώσει την σκυτάλη στην Δανή πολιτικό, μέλος του Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με ρόλο "Ευρώπη έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή" και πρώην Επίτροπος Ανταγωνισμού (2014-2019), Margrethe Vestager. Στην συνέχεια, ο Ανδρέας Νεοκλέους, θα αναλύσει το πόσο σημαντική είναι η ισορροπία του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου, στην ζωή μας. Έπειτα, στις 10:00 π.μ και για την επόμενη μία ώρα, ο δημοσιογράφος του Wired magazine, Jeremy White λαμβάνοντας υπόψη το ότι φτάνουμε σε ένα σημείο καμπής με την τεχνολογία - αφού οι επιχειρηματικοί τομείς υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση με ριζικά διαφορετικούς τρόπους συγκριτικά με το παρελθόν και την ίδια στιγμή, προβλέπονται τεράστιες αλλαγές σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν και θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία οι επόμενες γενιές, θα συζητήσει πόσο ζωτικής σημασίας είναι η σωστή προετοιμασία της κάθε εταιρείας για το μέλλον - ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται.


Ο Mr “i” στο Digital Agenda Cyprus Summit

Στις 11:00 π.μ ο Ken Segall, για χρόνια στενός συνεργάτης του Steve Jobs και της Apple ή όπως είναι πιο γνωστός, ο Mr "i", θα προσεγγίσει τα σύγχρονα ζητήματα της ανθρωπότητας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσει και για τις σχέσεις συνεργασίας του με κολοσσούς τεχνολογίας, όπως οι Intel, Dell, IBM και BMW. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των Ken Segall, Jeremy White και Yiannis Olympios. Ακολουθεί η Ελένη Μελή, που μεταξύ άλλων θα μοιραστεί μαζί μας το πόσο σημαντικό είναι να ονειρευτούμε, να πιστέψουμε και να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι θέλουμε - τονίζοντας την αναγκαιότητα να διαμορφώσουμε τον κόσμο μας εκμεταλλευόμενοι την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Έπειτα από ένα διάλειμμα διάρκειας 45 λεπτών, η επίτροπος καινοτομίας της Ευρώπης, Mariya Gabriel θα μάς κάνει να φανταστούμε το πώς μπορεί να μοιάζει μια ηλιακή κοινωνία και πόσο σημαντική είναι η ηλιακή ενέργεια. Θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των Marjan Van Aubel και Giorgos Tziortzis.


H Mariya Gabriel, επίτροπος καινοτομίας της ΕΕ, στο Digital Agenda Cyprus Summit

Ακολούθως, θα δούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα trends της εποχής μας, τo NFT space από τον Punk6529. Στις 15:30, η Μαρία Τερζή, μια εκ των τριών ιδρυτών της εφαρμογής που επιχειρεί να φέρει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στα κινητά με βάση την τεχνητή νοημοσύνη Malloc, θα συζητήσει σχετικά με την προστασία του Digital Privacy μας. Μισή ώρα μετά, ο Joao Adao, θα μοιραστεί μεταξύ άλλων τις 5 βασικές γνώσεις που κάθε ηγέτης επιχείρησης πρέπει να προσέξει στον ψηφιακό μετασχηματισμό του.

Έπειτα από συζήτηση μεταξύ των Joao Adao, Πιερή Χουρίδη, Μιχάλη Ζινιέρη και Ανδρέα Παύλου, ο Αντώνης Πολεμίτης θα μιλήσει για τις ευκαιρίες της Κύπρου να εξελιχθεί ως κόμβος τεχνολογίας και στην συνέχεια, θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Νίκου Χριστοδουλίδη και Δημήτρη Λοττίδη με θέμα "Η Κύπρος και η νέα διαδικτυακή δημοκρατία".

Με το τέλος του Digital Agenda Cyprus Summit και πιο συγκεκριμένα από τις 20:00 μέχρι και τη 1:00 π.μ στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας θα λάβει χώρα το 3ο Cyprus Cocktail Festival. Η ανεπανάληπτη βραδιά, η οποία θα ντυθεί μουσικά από τους καλύτερους  DJ’s του νησιού από τον Deejay Radio. Το 3ο Cyprus Cocktail Festival γίνεται σε συνεργασία του Deejay Radio με τον διεθνή οδηγό diffordsguide.com. Περισσότερες πληροφορίες για το  3ο Cyprus Cocktail Festival και τα 22 κόκτειλ μπαρ τα οποία θα συμμετάσχουν μπορείτε να βρείτε εδώ.

Dress code: Αν και σίγουρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο dress code και η κάθε μία είναι ελεύθερη να φορέσει ό,τι την εκφράζει εμείς προτείνουμε να συνδυάσετε τα στοιχεία του smart look, με το βραδινό “after work” glam - δεδομένου ότι θα παρακολουθήσετε το Digital Agenda Cyprus Summit και έπειτα, θα χαλαρώσετε στο Cyprus Cocktail Festival. Διαχρονικά κομμάτια όπως ένα μοντέρνο suit ή ε΄να black & white σύνολο είναι όχι απλώς safe, αλλά και chic. Εξίσου καλές επιλογές είναι ένα καρό ή μονόχρωμο skirt suit, μια ψηλόμεση παντελόνα μαζί με ένα σατέν πουκάμισο και γόβες, μια καμπαρτίνα - φόρεμα και φυσικά, ένα μίντι φόρεμα συνδυασμένο με blazer.


Photo credits: Shein

 

*Δείτε όλες τις πληροφορίες για το 5ο Digital Agenda Cyprus Summit εδώ.

*To Συνέδριο είναι πραγματικότητα λόγω της στήριξης από την cyta και την Τράπεζα Κύπρου

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση