ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Δρ Κωστρίκκης: Απειλές με αφορμή τις θέσεις για τα εμβόλια

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων φτάνει τα 843

Άλλα 6 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 2436 εργαστηριακές εξετάσεις ανακοίνωσε η επιδημιολογική ομάδα του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 843(περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία: από τις 20 χιλιάδες, κανένα θετικό, από ιχνηλάτηση, εντοπίστηκαν 5, από τα μικροβιολογικά εργαστήρια των νοσοκομείων εντοπίστηκε 1 κρούσμα. Δόθηκαν δύο εξιτήρια από το νοσοκομείο αναφοράς την Τετάρτη. Παράλληλα να σημειωθεί πως ο Καθηγητής Λεόντιος Κωστρίκης δεν παρευρέθηκε στην διάσκεψη τύπου καθώς σύμφωνα με την κ. Μαργαρίτα Κυριάκου χρειάστηκε η μετάβαση του σε αστυνομικό σταθμό αφού δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, το τηλεφώνημα στον κ. Κωστρίκκη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του.

Κάτι λιγότερο από 2,5 ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, κατά την οποία οριστικοποιήθηκαν οι αποφάσεις για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Τις αποφάσεις θα ανακοινώσει απόψε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με διάγγελμα που θα απευθύνει στις 8.30μμ στον κυπριακό λαό, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. 

Οι εξελίξεις της ημέρας:

18:55 - Δρ Κωστρίκης στην «Κ»: Απειλές με αφορμή τις θέσεις για τα εμβόλια

Οι θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα σε σχέση με τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 φαίνεται ότι ενόχλησαν τα άτομα πίσω από τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Δρ Λεόντιος Κωστρίκκης, κατά της ζωής του. Όπως ανέφερε ο καθηγητής στην «Κ», ο άνθρωπος που τον απείλησε, τηλεφώνησε από το κινητό του τηλέφωνο δύο φορές στο σταθερό τηλέφωνο του γραφείου του. Ο ίδιος κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση από άτομα τα οποία τάσσονται κατά των εμβολιασμών, χωρίς να στρέφει προς συγκεκριμένη κατεύθυνση τις υποψίες του.

18:21 - Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με νέα περιστατικά της νόσου COVID-19

Τα κρούσματα παγκόσμια έφτασαν τα 3,165 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των θανάτων έφτασε τις 220,000. Πέραν των 975,000 ασθενών ανέρρωσαν πλήρως.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 6 από σύνολο 2,436 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Σύμφωνα με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, τα νέα περιστατικά COVID-19 κατανέμονται ως εξής:
• Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί 587 εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς θετικά αποτελέσματα,
• Από σύνολο 315 εργαστηριακές εξετάσεις από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν 5 κρούσματα,
• Από σύνολο 232 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκε 1 θετικό αποτέλεσμα,
• Από σύνολο 269 δειγμάτων που λήφθηκαν από άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό της προηγούμενες μέρες, δεν υπήρξε κανένα κρούσμα,
• Από σύνολο 646 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν εντοπίστηκαν κρούσματα,
• Από σύνολο 173 εργαστηριακών διαγνώσεων από εργαζόμενους στον ΟΚΥπΥ, δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό αποτέλεσμα, και
• Από σύνολο 214 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2,000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 17,601 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 843 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Σύμφωνα με τα δεδομένα μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, νοσηλεύονται 15 άτομα, ένα εξ αυτών νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν δύο εξιτήρια. Όλοι οι ασθενείς είναι σε σταθερή γενική κατάσταση. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται συνολικά τέσσερεις ασθενείς, ένας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και τρεις στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Επίσης, νοσηλεύονται εκτός αναπνευστήρα ένας ασθενής στη ΜΕΘ Λεμεσού και ένας ασθενής στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των ασθενών στις ΜΕΘ είναι κρίσιμη αλλά σταθερή. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Σε λίγο ανακοινώνονται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι αποφάσεις για σταδιακή άρση μέτρων. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν και το δικαιούμαστε, για ένα νέο ξεκίνημα. Εδώ και μήνες, όλοι μαζί δώσαμε τη μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Μείναμε μακριά από τους δικούς μας ανθρώπους, αλλάξαμε τον τρόπο ζωής μας. Στερηθήκαμε πολλά. Μείναμε όμως υγιείς, προστατεύσαμε τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες, σώσαμε όσες ζωές μπορούσαμε περισσότερες. Τα καταφέραμε όλοι μαζί, για αυτό σας ευχαριστούμε. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος.

Είμαστε όμως σήμερα πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι από τότε που ξεκινήσαμε. Το Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί. Είμαστε όλοι πιο ενημερωμένοι. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αν θέλουμε να μείνουμε ασφαλείς και να προχωρήσουμε μπροστά. Καθώς όλο και περισσότεροι θα αρχίσουμε να πηγαίνουμε στις δουλειές μας, η ανάγκη αυστηρής τήρησης των αποστάσεων, η χρήση μάσκας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι ακόμα πιο επιτακτικά.

Ξεκινάμε τη νέα προσπάθεια. Ευελπιστούμε ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

17:31 - Αύριο οι λεπτομέρειες της άρσης μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αύριο, 30 Απριλίου, 2020, στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό να παραθέσουν λεπτομέρειες για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, σε σχέση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Υπουργείων τους.

16:33 - Παρατείνεται η μείωση του 10% στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

16:22 - 2,5 χιλ. Κύπριοι αναμένουν να επαναπατριστούν με πτήσεις από το εξωτερικό

16:17 - Την Πέμπτη αποφασίζει το Ανώτατο για τη λειτουργία των δικαστηρίων

16:13 - Επιπρόσθετα μέτρα για στήριξη του αγροτικού τομέα

16:03 - Ακιντζί: Από κοινού χρειάζεται η απόφαση για την επαναλειτουργία των οδοφραγμάτων

15:45 - Διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών

15:24 - Αύξηση όγκου δεδομένων και λεπτών ομιλίας στα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών

15:20 - Τράπεζα Κύπρου: Στα €5,2 δισ τα δάνεια για τα οποία ζητήθηκε αναστολή δόσεων

15:12 - Υπουργικό: Εξετάζονται άλλοι 20 χιλ. εργαζόμενοι για κορωνοϊό

14:58 - Εξετάζεται επιστροφή στις δουλειές με μάσκες

14:39 - Τατάρ: «Βρήκαμε πάτο στην οικονομία»

13:49 - Δύο ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του ΓΝ Λεμεσού

13:06 - Πτήση επαναπατρισμού από Φρανκφούρτη το Σάββατο

12:41 - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα απευθύνει απόψε, 29 Απριλίου, στις 8.30μμ, διάγγελμα, αναφορικά με τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

12:08 - ΓΝ Λάρνακας: Συνολικά εννέα ύποπτα κρούσματα

11:51 - Υπ. Υγείας: Ο οίκος ευγηρίας όπου εντοπίστηκε το κρούσμα

11:28 - Νοσοκομείο Αναφοράς: Συνολικά 15 ασθενείς με κορωνοϊό

11:20 - ΓΝ Λάρνακας: Άρχισαν τη λειτουργία τους το ορθοπεδικό και το νεφρολογικό τμήμα

11:17 - Λεμεσός: Ανοικτό κομμωτήριο με πελάτες

11:05 - Απόκοσμη ηρεμία και ησυχία επικρατεί στην Αγία Νάπα

11:00 - Κλειστό το Ταχυδρομικό Γραφείο Αερολιμένα Λάρνακας

Κλειστό μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει το Ταχυδρομικό Γραφείο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι σήμερα 29/04/2020 το Ταχυδρομικό Γραφείο Αερολιμένα Λάρνακας θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.

10:44 - Τράπεζα Κύπρου: Ζημιές 67,7 εκατ. για το 2019

10:28 - Με αυστηρές διαδικασίες επαναρχίζουν την λειτουργία τους τα εξωτερικά ιατρεία

10:12 - Κρούσματα σε πάρτι γενεθλίων 93χρόνου και γηροκομείο

10:03 - Πιο ακριβές οι επισκέψεις σε οδοντιάτρους λόγω πανδημίας

09:50 - Υπ. Υγείας: Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι μια συλλογική επιτυχία

08:20 - Έξι ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στο ΓΝ Πάφου

07:41 - Διάταγμα διακίνησης - Η πόλη με τις περισσότερες καταγγελίες

07:21 - Αποφασίζει το Υπουργικό για τη σταδιακή άρση των μέτρων και την οικονομία

07:12 - Δυσεπίλυτος γρίφος η επιστροφή στα θρανία

 07:00 - Παραμένουν τα SMS, ανοίγουν εργοτάξια και λιανικό εμπόριο

Πηγή: Η Καθημερινή

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X