ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σήμα κινδύνου για την πανδημία στην Αγγλία

Αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και θανάτων

Την έντονη ανησυχία τους για την πορεία της πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αρχή του φθινοπώρου και μετά, εξέφρασαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου επιστημονικοί σύμβουλοι της βρετανικής Κυβέρνησης που έχουν την ευθύνη λειτουργίας του δημοσίου συστήματος υγείας (NHS). Ο Αναπληρωτής Αρχίατρος για την Αγγλία Τζόναθαν Βαν Ταμ είπε ότι είναι αισθητή η αύξηση των κρουσμάτων από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από ένα «ήσυχο» καλοκαίρι.

Προειδοποίησε ότι άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό θα χρειαστούν νοσηλεία εν καιρώ, σημειώνοντας ότι αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία, όπως και θάνατοι, τις επόμενες εβδομάδες. Επισήμανε την ανησυχία που προκαλούν τα στοιχεία στη βόρεια Αγγλία, αλλά υπογράμμισε ότι οι δείκτες γίνονται όλο και πιο ανησυχητικοί και προς τα νότια. Επίσης, τόνισε ότι πλέον καταγράφεται ανησυχητική αύξηση της διασποράς του ιού και στις ηλικίες άνω των 60 ετών, κυρίως στη βορειοδυτική Αγγλία.

Ο Ιατρικός Διευθυντής του NHS Αγγλίας Στίβεν Πόουις αποκάλυψε ότι τα νοσοκομεία εκστρατείας που είχαν στηθεί την άνοιξη στη βόρεια Αγγλία τίθενται σε ετοιμότητα για υποδοχή ασθενών του κορωνοϊού τις επόμενες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, τα νοσοκομεία σε Μάντσεστερ, Σάντερλαντ και Χάρογκεϊτ. Σημείωσε ότι πλέον οι νοσηλευόμενοι φορείς του ιού είναι περισσότεροι από όσοι ήταν στα τέλη Μαρτίου, όταν τέθηκε σε ισχύ το lockdown. Προειδοποίησε, επίσης, πως αν δεν ανακοπεί η διασπορά του ιού, τότε σε τέσσερις εβδομάδες μπορεί να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας περισσότεροι ασθενείς από όσοι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.
Πάντως, ο κ. Πόουις τόνισε ότι το σύστημα δημόσιας υγείας είναι καλύτερα προετοιμασμένο τώρα σε σχέση με την άνοιξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X